2024-02-01 1471 瀏覽
今次去咗VA BENE Italiano體驗下,真係一個非常nice既食肆。食物方面,無得輸喎。開頭嗰碟黑松露多重芝士薄餅,咬落去即刻覺得芝士醇厚得黎微微帶黑松露香氣,惹味到不得了。而家講到主菜,Canadian Pork Rack真係有咬頭,肉質鮮嫩、多汁,而配上果味的蘋果醬,啖啖肉香中帶一點點甜酸,鬼香添!至於飲品,我個Strawberry Basil清新得黎又解膩,而個Mojito就夠晒哂提神。食甜品Tiramisu嘅時候,個滋味真係令我為之一振,完美咁結束呢個浪漫飯局。環境同服務都係掂晒,令人食得心情都好,好啱同三五知己一齊嚟搞搞氣氛。夠曬意式風情,班友都滿意過。下次又要再嚟試下其他款!🍝🍷🍰