壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2016-12-29 474 瀏覽
聚會揀左尼一間 見到係蒸汽火鍋 又有食海鮮 同埋魚生任食 好似唔錯6點幾去到 我地5個人 2個煲 叫左鍋底後即刻蒸海鮮就送黎 等10分鐘就可以食啦! 但十分鐘中間有fd為左影相 開鍋蓋 所以未熟 又等多3分鐘 終於食得蒸海鮮唔錯wor 有鮑魚 蟹腳 干貝等等 但如果三個人一個煲感覺唔夠食哈哈 唔洗點醬都夠鮮每人加30蚊就有魚生任食 有三文魚 甜蝦 鯛魚 希靈魚等等 但好似無吞拿魚魚生 太滿足了!出面食魚生都好貴!今日食到應該下星期都唔想見到魚生根住食完海鮮同魚生開始打邊爐 原來所謂的蒸汽鍋只係蒸海鮮 其他野食就好似其他普通打邊爐咁 任叫品種都算多 火鍋沾醬都可以自己加 但係火鍋湯底很鹹 特別去到最後 湯面浮左一層油 高鈉高油太唔健康啦 所以我無咩食打邊爐既野 keep住食魚生 打邊爐有幾樣比較好味 年糕丸 就係丸入面夾左d年糕 好特別!仲有紅薯粉烏冬都算唔錯 有彈性總體麻麻地囉 因為蒸只係有限量海鮮用到 打邊爐太鹹 落單成日都漏野 好彩有魚生加分 雖然魚生落單佢地漏得更加嚴重⋯⋯⋯ 人均230 尼個質素好似唔算平囉⋯

魚生任食
海鮮蒸鍋