2022-10-29 169 瀏覽
啲間Sweet Craft近期爆紅,專誠過來打下卡。以前啲條街只係一間茶樓嘅後門冇人流,店舖都係美容中心、補習社之類,估唔到冇行一排,依家已經變左條「文青街」,多左好多主打年輕人嘅食店,完全活化左成條街,仲吸引到好多區外客光顧,厲害👍🏻👍🏻講番間店,夜晚8-9點依然有人龍,不過食「冰」其實唔會食好耐所以啲枱都turn得好快。店舖走簡潔風格,沒有太多花巧裝修,啱晒文青打卡😆 一場來到當然要試佢個招牌焦糖海鹽粉雪冰 ($52 )。雪花冰係用牛奶製造,打得夠綿密而且有牛奶香味。個cream似係芝士奶蓋嘅味道咸咸地,配合雪花冰係幾好味,上面有大大粒焦糖脆脆,亦都好鬆脆。整體係幾好食,不過就覺得性價比低左啲。雪花冰成本其實真心低,賣$52 都係得細細杯,兩三下就食完。依家係棉花杯,而唔係棉花冰囉,如果portion大番一倍就合理好多…食物:❇️❇️❇️❇️環境:❇️❇️❇️❇️服務:❇️❇️❇️❇️價錢:❇️❇️翻兜指數:❇️❇️❇️

食物:❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️❇️