細個住係西貢,會成日去鳳凰新村同鳳德村陪媽媽行街市,今日放工後舊地重遊,行翻去鳳德公園懷緬一下,然後去左附近既越一餐廳食越南菜。星期一晚餐廳既電話響過不停,外賣一單接一單,久唔久亦會有熟客仔一坐低就講句“照舊”,眼見呢一間餐廳應該係區內幾有名氣亦有回頭客,而我試過後,都應該會成為回頭客。🤩💖越南菜一定要試下火車頭湯河,湯底清甜,牛肉肉質好好,份量超大,如果係冑口大既男士都應該夠食。🥰另外嗌左碗蟹肉湯河,用上勁多既蟹肉碎同埋蕃茄,睇得同食得出廚師既心思,呢碗又係勁大碗,一個女仔有機會食唔哂呢。😆我地仲嗌左小食拼盤,一上桌,嘩左一聲,好大盤。😱😱😱店員呈上既時候配上一小碟酸甜醬,再配一個空碟話用來倒魚露,好貼心。小食拼盤既雞翼無得頂,超級入味,雞翼上面加上炒香左既乾蒜,配合店家既獨門秘方,超級好味道。🤩春卷炸得好啱時間,配合生菜包加上酸甜醬,內里既磨菇絲菜絲,好野味。越式粉包一直係我既至愛,呢間餐廳係一客扎肉係上面,seasoning做得好正令人一口接一口。💖埋單三百幾蚊,超值,會再來的。💖埋單時店員猛甘話招呼唔到,但其實佢已經好好招呼,每一度菜上桌都會講解下,希望你地繼續好生意,客似雲來

我地仲嗌左小食拼盤,一上桌,嘩左一聲,好大盤。😱😱😱

埋單三百幾蚊,超值,會再來的。💖
埋單時店員猛甘話招呼唔到,但其實佢已經好好招呼,每一度菜上桌都會講解下,希望你地繼續好生意,客似雲來。🥰

2024-02-05
  • 牛油蒜蓉雞翼