1K
2020-10-31 143 瀏覽
每一次由油麻地穿過小路至旺角時,總看到一間排著人山人海的店舖,今天心血來潮走上前細看,原來正正時梳乎厘 - ap.pm。店中梳乎厘選擇非常多:炎燒布丁、奶黃流心、提拉米蘇、靜岡抹茶等...緊有一款適合你。韓國大熱Running Man 都曾來到,我又點可以錯過,即時下單先!剛巧正作一個又一個的梳乎厘,望到都好吸引!真的又大又圓又軟彈。提拉米蘇梳乎厘提拉米蘇味既梳乎厘又點可以唔食!上層佈滿朱古力的碎粉,再配合濃厚的芝士,跟梳乎厘一起感覺不會太膩,愛吃Tiramisu既你一定喜歡。金燒奶黃布丁多士熱辣辣即叫即做,以竹簽串著多士微微香烤,外層鬆脆,配上奶黃布丁、雪糕、多士中間吸滿了香濃味道,真係非常特別,特別香、特別甜美,會令人食上癮的多士。日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕最後都係敵不過雪糕的誘惑,再來一個焦糖布丁雪糕。雪糕軟滑可口,牛乳味香濃;而底層的布丁口感細膩,更有一種焦糖香味,為我這一餐畫上完美的句號。

提拉米蘇梳乎厘

提拉米蘇味既梳乎厘又點可以唔食!

日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕
最後都係敵不過雪糕的誘惑,再來一個焦糖布丁雪糕。