La Parrilla Steakhouse

2024-04-19 574 瀏覽
難得同朋友去中環食lunch,我地揀左啲未試過嘅阿根廷菜,餐廳係樓上舖頭,窗邊高枱位置可以望到街景,幾寫意,我同朋友想涼下冷氣坐左室內,店員有禮招待,我地都快落左order👍🏻🥢餐前麵包好喜歡有啲芝士味道食落口感好好嘅麵包👍🏻🥢Steak Tartare牛肉他他整得好精緻,頭盤黎講,性價比十分高,好足料,食落味道層次分明,洋蔥味道好均勻,每一啖都會有肉同蔥,而且啲香蔥帶到牛肉嘅鮮味,一啲都唔鹹 ,調味啱啱好,值101分!🥢sweet corn soup 🌽 粟米湯好香濃,口感好smooth又夠creamy😋🥢Dry Aged Beef Burguer喜歡Burguer擺盤好簡潔,味道同樣好驚喜,問左店員Burguer包同肉都係Homemade💯 Burguer包食落好soft,表皮夠脆,牛肉外層煎得好香脆,脆嘅程度好似飯焦咁但又唔會乾,仲係好juicy,食得岀唔係冰鮮肉,又係101分!🥢Grilled Spatchcock Chicken烤雞有半隻,燒得好靚,面頭醬汁個蒜香味好惹味,雞肉好嫩滑,連雞胸位置都好滑,好味道呢!整體黎講我同朋友都係一邊食一邊讚,驚喜午餐👍🏻💯

🥢餐前麵包
好喜歡有啲芝士味道食落口感好好嘅麵包👍🏻

🥢Steak Tartare

🥢sweet corn soup 🌽
粟米湯好香濃,口感好smooth又夠creamy😋

🥢Dry Aged Beef Burguer

🥢Grilled Spatchcock Chicken

整體黎講我同朋友都係一邊食一邊讚,驚喜午餐👍🏻💯
  • Steak Tartare
  • Dry Aged Beef Burguer