2021-01-27 1004 瀏覽
🟡 從來冇見過有墨西哥菜可以任食,所以今日要來試一試!呢間嚟過幾次,但係都未試過晒佢哋啲菜式,今次可以有機會試咁多種食物,非常吸引!所以決定同朋友嚟食嘢。🟡 我哋坐在外面,環境非常舒服!首先叫咗杯Margarita,因為食佢哋呢個餐,只要加$20就有一杯,我仲叫咗一杯無糖嘅!問過佢哋,呢杯野可以一路以$20添加。🟡 同個朋友決定每樣嘢都試一下,因為有幾個菜仲未食過,首先先嚟個沙律!沙律好新鮮,個味酸酸甜甜咁,可以醒下個胃!🟡 跟住叫佢哋個粟米片Nachos,有幾款可以選擇,蔬菜、牛肉和雞。我哋決定叫咗個牛肉,個牛肉烤完之後好香,配搭埋芝士同埋啲酸醬和牛油果醬,簡直一流! !🟡 第二個我哋叫咗一個雞翼,有兩款選擇,一個蜜糖,一個辣的。佢啲雞翼唔算好Juicy,但係燒得好香!🟡 跟住呢個菜之前都冇食過,主要係青椒,有啲菠菜,南瓜釀係裏面,味道都唔錯,唔食肉嘅都可以試吓!🟡 再嚟叫佢哋呢度一個必食之選,就係Taco,今次我哋叫咗個雞肉嘅,味道算唔錯。如果未試過Taco的話,一定要叫佢哋一個必食嘅牛肉Taco🐮🐮🐮!非常正!唔食牛肉嘅,仲可以選擇佢哋嘅豬肉Taco🐷 !🟡 再嚟係另外一個必食之

Margarita

Salad 沙律

Nachos 粟米片

Chicken Wings

Jalapeno

Taco

🟡 再嚟係另外一個必食之選,係墨西哥夾餅, Quesadilla。有素菜,牛肉,雞和豬肉。之前有試過牛肉和雞,都好好食。今次試一個素菜,裏面有洋蔥,蘑菇和芝士等,非常之夾,啲芝士仲有個拉絲效果!
Quesadilla 墨西哥夾餅

🟡 跟住一個芝士肉醬意粉,好滿足!🍝
Spaghetti Bolognese 芝士肉醬意粉

🟡 最尾嚟一個墨西哥甜品 Churros,呢個真係好好味!要encore多一個!
Churros

🟡  總結一下,第一次見到墨西哥菜任食,平時自助餐都食唔到。以呢個價錢,可以同時間試到咁多種墨西哥菜,非常之值得!仲可以以$20一杯Margarita,仲可以一路$20加落去,對我啲鍾意飲酒嘅人,非常之抵!未試過墨西哥菜嘅人,可以以呢個價錢食到咁多種,應該過嚟一試!😍
2021-01-24
Margarita