2018-10-19 3498 瀏覽
今日要OT一陣,夜咗小小放工好肚餓,阿肥又未諗到想食乜,我又甜癮起...呢間人流勁旺嘅am.pm.一直都喺我心入面嘅「to go list」中,每次經過都因為人龍而郤步,今日就終於的起心肝又走過嚟睇吓,可能正值晚飯時間大家都未到時候食甜品,人龍減半,仲俾我見到佢有新出品竟然係近期大熱嘅<黑糖厚鮮奶虎紋梳乎里>($40蚊)啵!!!喺我怕肥嘅一秒猶豫之際阿肥就講咗句:「快啲埋去叫完我俾錢啦」哈哈哈,點完餐之後攞咗飛,企埋一邊慢慢等,細看之下原來店舖嘅外表被裝置成一架巴士咁,都幾有趣,望多兩望原來仲係Logo嚟嘅添~店舖雖小,但都有用心佈置由於全部梳乎里都係即叫即整,所以都要俾啲心機同耐性等候一陣,大約企咗十分鐘左右,終於都輪到我喇!!!實物同餐牌上嘅圖片一樣,並無不符兩層高嘅梳乎里上面淋上厚鮮奶泡沫忌廉狀嘅液體,由黑糖畫出嘅虎紋花紋顯出美感,不敢令人讚嘆。拎咗小叉開始啟動,梳乎里咬落柔軟好食,蛋味清香,入口即溶,完全可以做到「一陣風」嘅口感效果黑糖厚鮮奶嘅味道甜度適中冇太過份,份量亦都剛好唔會唔夠cover整個梳乎里,喺我咁肚餓嘅狀態之下不出幾口已經食完,阿肥滑咗手機幾吓望

實物同餐牌上嘅圖片一樣,並無不符
黑糖厚鮮奶嘅味道甜度適中冇太過份,份量亦都剛好唔會唔夠cover整個梳乎里,喺我咁肚餓嘅狀態之下不出幾口已經食完,阿肥滑咗手機幾吓望一望我就話:「吓?!食完喇?!」
黑糖厚鮮花虎紋梳乎厘
2018-10-16