2023-05-10 741 瀏覽
今日嘗試喺葵涌廣場試一試布丁燒。本身好想試吓伯爵茶布丁燒,但係賣晒。最後選擇咗Bailey布丁燒,店員竟然拎咗一支bailey,喺部電視上面滴左幾下。作為酒鬼嘅我,真係好驚喜。不過食落去嘅時候布丁燒酒精嘅味道唔係好多。呢個有少少嘅失望。如果可以落多少少,或者喺布丁燒裏面都加入走嘅味道,相信會更加正。 朋友就食咗焙茶味道嘅布丁燒,同元朗布丁燒差不多,茶味比較濃。呢一間只係得布丁燒可以賣,其他選擇唔多,嘢飲都冇。我覺得可以加多少少小食,等我哋食布丁燒嘅時候冇咁溜。 店舖隔離係買螺絲粉,螺絲粉嘅味真係好強,企喺隔離食布丁燒真係有少少頂唔住,因為我自己本身唔係好鍾意螺絲粉。
2023-05-10