❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪暗黑居酒屋✨中日Fushion菜襯住Black series 做優惠二訪中環居酒屋fukuro 🤩今次優惠餐單比上次大同小異 但今次有人氣焦糖脆粟米 更有雪糕三文治甜品 我同男友都好思念佢個粟米🥹二話不說立即訂枱!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 和牛他他 (8/10)貌似平平無奇的他他都有驚喜 加入蔥油的關係更為香口 牛味愈食愈突出😳不錯𐂐 ⠜ 酒煮醉蜆 (7.8/10)適合愛酒之人~肉質厚實 酒香味濃烈 好適合作為下酒小食𐂐 ⠜ 枝豆 (7.5/10)味道正常 不過枝豆是熱食的 有別於日本傳統做法 而且份量好多一定吃不完啊𐂐 ⠜ 香脆焦糖牛油粟米 (9/10)推薦 深受我喜愛的焦糖粟米!!賣相焦香金黃 粟米表面是一層脆身焦糖 入口鹹甜交融🥰充滿牛油香氣 一人一碟絕對冇難度🌟𐂐 ⠜ 香辣唐揚炸雞 (8.8/10)炸雞色澤金黃 暗黑環境下更令人注目 表面灑上芝麻作點綴 炸雞外脆內嫩 肉質juicy有嚼勁 香辣的味道剌激味蕾 也是我其中一道喜愛的菜式❣️𐂐 ⠜ 汁燒和牛 +$288 (9/10)色澤粉嫩的和牛一望就知好食🤤肉質柔嫩 滿口油香 蘸上靈魂山

二訪暗黑居酒屋✨中日Fushion菜

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 和牛他他 (8/10)

𐂐 ⠜ 酒煮醉蜆 (7.8/10)
適合愛酒之人~肉質厚實 酒香味濃烈 好適合作為下酒小食

𐂐 ⠜ 枝豆 (7.5/10)

𐂐 ⠜ 香脆焦糖牛油粟米 (9/10)

𐂐 ⠜ 香辣唐揚炸雞 (8.8/10)
炸雞色澤金黃 暗黑環境下更令人注目 表面灑上芝麻作點綴
炸雞外脆內嫩 肉質juicy有嚼勁 香辣的味道剌激味蕾
也是我其中一道喜愛的菜式❣️

𐂐 ⠜ 汁燒和牛 +$288 (9/10)
色澤粉嫩的和牛一望就知好食🤤肉質柔嫩 滿口油香
蘸上靈魂山椒奶油醬汁更加滋味 有啲似山葵mix奶油味

𐂐 ⠜ 麻婆豆腐拌麵 (8/10)
將傳統家庭菜式融入拌麵之中 味道毫無違和感😆
辣度足夠 麵條也十分掛汁 唯一扣分位係豆腐份量可以多點

𐂐 ⠜ 和式雪糕三文治 (8/10)
三文治表面有一層焦糖醬 中間則是冰凍的雪糕 以最中餅夾著享用 整體層次感豐富