男朋友成日陪我去cafe打卡,今次就回饋吓佢先🥳 今次我帶佢去銅鑼灣嘅Layback Cafe ,有海鮮、有和牛,男朋友都讚不絕口😋!🦀 生拆蟹粉拌北京拌麵 ($298)成個拌麵蓋滿咗蟹膏、蟹肉、蟹粉,金黃色、超豪華!以為自己食緊皇帝嘅御膳🤣 而且味道都係非常一流,蟹香十足又唔會太鹹💗 店員仲好細心幫我哋噴上花雕酒驅寒添!🦞 原條龍蝦尾窩夫伴芒果 ($328)超誇張!呢個窩夫上面居然有原條龍蝦!切開龍蝦超多肉,炸到外脆內嫩,配上酸酸甜甜嘅芒果同醬汁,非常好食🤤 連窩夫都係外脆內綿,仲有楓糖香味,好推薦🌟!🐮 日本和生粒配賽馬拉雅山岩鹽 ($128)和牛配上粉紅色岩鹽更帶出香味撲鼻🥰 百零蚊有成碟滿滿嘅和牛粒,冇乜花巧但每一粒都飽滿掛汁,正正😛🍰 抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕 ($78)甜品都唔可以錯過!呢度嘅麻薯巴斯克蛋糕整得非常好😍 軟綿口感加上滑溜麻薯,絕對要留肚食😚🫖 巴黎公寓 ($66)🍵 Matjito ($78)飲品方面我揀咗個美白美容嘅茶「巴黎公寓」,男朋友揀咗mocktail,帶有抺茶嘅mojito🍀

🦀 生拆蟹粉拌北京拌麵 ($298)

🦞 原條龍蝦尾窩夫伴芒果 ($328)

🐮 日本和生粒配賽馬拉雅山岩鹽 ($128)

🍰 抹茶麻薯巴斯克芝士蛋糕 ($78)

🫖 巴黎公寓 ($66)
🍵 Matjito ($78)