2024-02-29 40 瀏覽
晏晝生日大餐就已經開始食Fine dining, 謝謝Honey💋💋估唔到大埔會有一間咁高質素,高級食材Set Lunch都只係三百幾元🥰 而且同出面幾千蚊Set Dinner質素一樣,內裏裝修已紅色為主很有格調,絕對物超所值👍🏻而且服務員態度和藹親切,三個鐘令人好好享受。🥰「三文魚子泡沫生蠔🦪」賣相很高貴,生蠔有我的手掌✋🏻大,是來自法國Normandy, 還有金箔在Oyster上, 根本不用再沾上檸檬汁或者茄汁, 因為超級fresh🥰Set Lunch Appetite 「蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身」用碟頭花熬成紫色嘅湯好浪漫💕配上鯛魚好清甜嫩滑,加上另有檸檬汁灑在湯上令鯛魚刺身再提升層次感。「自家製蟹餅配檸檬忌廉汁」蟹餅絕對不是「老婆餅」形狀,而是立體柱體的,切開時候內有很多蟹肉,外脆內軟口感一流。Soup「Lobster Bisque Cappuccino」 +$40陣陣龍蝦🦞味,用十足材料熬製,還有龍蝦肉在湯內,香濃撲鼻。「是日餐湯-黑松露蘑菇湯」松露好濃郁滑身,沾上一片蒜蓉多士吃十分美味。「慢煮西班牙黑毛豬鞍.焦糖蘋果」豬鞍十分好味,入口鬆化不肥膩,夾住已經煮冧咗嘅焦糖蘋果來吃

而且服務員態度和藹親切,三個鐘令人好好享受。🥰

「三文魚子泡沫生蠔🦪」

Set Lunch
Appetite
「蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身

「自家製蟹餅配檸檬忌廉汁」

Soup
陣陣龍蝦🦞味,用十足材料熬製,還有龍蝦肉在湯內,香濃撲鼻。

「是日餐湯-黑松露蘑菇湯」
松露好濃郁滑身,沾上一片蒜蓉多士吃十分美味。

「慢煮西班牙黑毛豬鞍.焦糖蘋果」
豬鞍十分好味,入口鬆化不肥膩,夾住已經煮冧咗嘅焦糖蘋果來吃又有另外一個味覺🥰🥰

Dessert
「美女與野獸」+$48
這款甜品一定要oder,因為全部是用蓮蓉砌成一朵玫瑰花,內有黑朱古力。極具視覺效果上盤時仲有一陣輕煙蓋上。好似變出一朵玫瑰花🌹

Daily Dessert- Tiramisu
我敢講係食過最好味的Tiramisu,完全入口即化,仲有淡淡酒香味。仲好鬆軟。🤩🤩🤩

Drinks
Red Wine +20
Blue Angel

紅酒不用breath飲落口已經滑喉,沒有苦澀味。
Blue Angel顏色好夢幻,是沒有酒精成份。

下次試吓晚上去和散叫其他食物👄
大愛😍😍