2022-05-21 662 瀏覽
Chill n Grill原來係大叔的愛嘅取景地點,我都係食完先知,因為我最在意嘅係西班牙海鮮炒米粒麵。*環境好舒服,位又多枱又大,仲有戶外位,而且有好多打卡位可以影相。*燒八爪魚鬚 $148Grilled octopus with romesco sauce 原條八爪魚鬚,嫩滑得嚟又不失八爪魚嘅爽脆,點啲romesco sauce,一種烤紅椒番茄果仁醬汁食,加埋chorizo西班牙辣肉腸,有種濃厚西班牙風味,辛香微辣,可惜作為side dish番薯片太油。傳統水牛城雞翼 $108Chill n grill fire wings with traditional buffalo sauce嚇死人雞翼,雞皮炸粉厚又腍,雞翼肉質乾又嚡,水牛城汁更加令人嚇到吃手手,質地杰撻撻又厚,同真正嘅美式buffalo wings差太遠。西班牙海鮮炒米粒麵 $188Riso pasta paella stylePaella係西班牙海鮮炒飯,黃色嘅米係用紅花絲 (saffron threads)染色,但呢到係paella style,當然唔會有saffron,亦唔好期待係真正嘅paella。海鮮有兩隻大蝦
燒八爪魚鬚 $148
燒八爪魚鬚

傳統水牛城雞翼 $108
傳統水牛城雞翼

西班牙海鮮炒米粒麵 $188
Riso pasta paella style
Paella係西班牙海鮮炒飯,黃色嘅米係用紅花絲 (saffron threads)染色,但呢到係paella style,當然唔會有saffron,亦唔好期待係真正嘅paella。海鮮有兩隻大蝦、三片魷魚、四隻青口,雖則冇雪藏味,但係絕對係雪藏貨嘅口感,不過我決定放過佢,畢竟佢賣$188。用米粒麵代替飯,食落口感好得意,煙煙韌韌,入面有雞肉粒、青豆,而青豆係多餘嘅🙂怕油膩嘅可以加啲清新嘅檸檬汁。
西班牙海鮮炒米粒麵

蟹肉牛油果意大利飯 $168
Crab meat & Avocado risotto
以前都食過牛油果意大利飯,但呢個係我食過最好食嘅。雖然睇到牛油果雪得太耐黑咗,好彩食落都唔係爛。牛油果意大利飯食起嚟好香好滑,cheesy得嚟唔會漏,連埋蟹肉、三文魚子食,有種mini surprise嘅感覺。
蟹肉牛油果意大利飯

牛脂焗薯角 $48
Beef fat roasted potato
我真係唔知牛脂咩味,但我食唔到牛嘅油香🙈,我都唔知有啲咩味😂黃金色嘅薯角係炸嘅…但唔會好油,熱辣辣,小心辣嘴。
牛脂焗薯角

2022-05-06