餐廳: Acquasala
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-08-21 2334 瀏覽
餐廳樓高兩層,門口有一道白色的木製折疊門内裏設有吧台和高桌椅,雲石桌子配上竹籐椅,走自然風格。燈光柔和溫暖,感覺舒服,適合與三五知己一起把酒談心💜室外座位,好chill好relax,仲可以帶埋毛孩一齊嚟🐾🔸Scallop Carpaccio ($118)刺身級帶子切得薄身,食落口感軟綿細滑。沙律茶配上酸酸地嘅橄欖及番茄🍅加埋柑橘汁Kumquat及olive oil,感覺既fresh又清新開胃😌🔸Roast Beef Topped Japanese Rice ($160)一片片薄切的半熟爐烤牛肉,🐮沒有多餘的脂肪,食落牛肉味濃郁,肉質柔嫩,口感軟滑🍳流心蛋黃撈埋🍚珍珠米和牛肉,食到停唔到口。自家製的蘋果薑汁,甜甜酸酸,令整個飯的味道更加豐富,醬汁還可以任添呢!🔸Squid Ink Linguine ($160)墨汁🦑扁意粉於做麵時加入墨汁,唔會食到成口黑色及有沙,扁意粉亦能做到Al Dante的口感🍝面頭鋪滿豐富的海鮮,有小墨魚仔及八爪魚仔🐙肉質彈牙,鮮味十足;三文魚🐟及帶子,生熟度煮得恰到好處,配埋番茄醬及橄欖,更能提升海鮮的鮮味。🔸Tiramisu ($98)來到意大利餐廳,甜品當然
餐廳樓高兩層,門口有一道白色的木製折疊門
室外座位,好chill好relax,仲可以帶埋毛孩一齊嚟🐾

🔸Scallop Carpaccio ($118)
Scallop Carpaccio

🔸Squid Ink Linguine ($160)
Squid Ink Linguine

🔸Tiramisu ($98)
來到意大利餐廳,甜品當然要試下最經典的Tiramisu。以咖啡杯盛載的Tiramisu,上面加上一塊葉🌱造型有啲似盆栽🪴
Tiramisu
Mascarpone cheese質感幼滑,Lady finger濕潤度剛好,酒味濃郁,又不會搶走咖啡味,整體層次豐富,甜而不膩,略嫌份量較少。
Scallop Carpaccio
Squid Ink Linguine
  • scallop carpaccio
  • Roast beef topped japanese rice
  • Squid  Ink  Linguine