2022-11-20 140 瀏覽
喺紅磡同黃埔打滾左咁多年,有咩新餐廳我都留意住,而呢間我都bookmark左一段時間😻終於可以feel下呢間情調地中海餐廳!餐廳有室外同室內座位,我今次就坐喺室內sofa位,都幾寬敞舒服🤩坐低無耐上左一個餐前小食,係個小多士上面有d三文魚他他咁,幾精緻😜 而8點前仲係Happy Hour, 所以我地都即刻叫左兩杯mocktail~之後再慢慢揀野食🤭✨Fresh Oyster 3 pcs ($128) - 跟左兩個汁,紅酒汁同熱情果,仲有平時常見嘅鮮檸檬~兩個汁都幾特別,估唔到同生蠔又幾夾,個蠔身平身都好新鮮好爽口😋✨Manhattan Pizzette ($88) - 即係辣肉腸pizza, 我地兩人所以叫左細size, 薄薄地幾好,脆得嚟食到辣肉腸嘅咸香,又唔會太漏👍✨Fish Taco 4 pcs ($148) - 賣相已經幾吸睛,連埋面頭d醬汁同配菜食真係幾好口感,炸魚柳幾嫩滑,夾住食好滋味!🤤✨Pulpo a la Gallega ($168) - 薯蓉底上粒有八爪魚切粒,好彈牙,食到好香炭燒味😻✨Dry Aged Argentinian Rib Eye 10 Oz. ($37

Manhattan Pizzette

Pulpo a la Gallega

✨Dry Aged Argentinian Rib Eye 10 Oz. ($378) - 個Rib Eye好厚身超juicy! 叫左5成熟,外表煎得微脆,裡面肉質粉嫩😍薯蓉橙橙地色,食落有d甜椒味幾特別!

✨Truffle French Fries with Truffle Mayo ($98) - 薯條好實心,係真材實料整嘅,整得都夠脆,沾埋松露醬食無得輸😆

✨Bombe Baked Alaska ($158) - 職員會喺面前淋d酒上去然後點火,視覺上好滿足🥰 外面嘅蛋白霜沾左酒香好入味,裡面係ice cream cake, 唔會太甜,整體有驚喜~
Bombe Baked Alaska

✨Spring Garden ($68) - 影相好靚,有蝶豆花同薰衣草嘅清香,同埋Grapefruit嘅果甜,mix埋好fresh👍

✨Virgin Sangria ($48) - 裡面有好多唔同嘅水果mix埋,但飲落又幾清甜易入口♥️

Manhattan Pizzette
Pulpo a la Gallega