2021-06-12 6494 瀏覽
今晚同朋友黎chill一下。間中都要食返餐好味既。呢間餐廳位於樓上店,一出lift已會見到餐廳。餐廳內部座位數目都不少的,而且仲會清楚望到廚房內部,可以睇到煮野食既情況,香噴噴,愈睇愈開胃同想食。是晚我同朋友安排坐於吧檯座位,面對著廚房,所以一邊睇住廚師煮野食,一邊再望下餐牌,再睇睇想食咩。睇過餐牌後,決定點幾款食物一齊開心share。首先呢款紅酒燴羊膝配自家製燒烤汁配黑松露薯蓉,真係好有驚喜。除左羊架外,我都係第一次食羊膝,肉好腍身,一切下好容易切開,而且肉質好好味,好入肉,羊味好香,汁都好惹味,而且仲啖啖肉,好滿足。好鍾意食呢款羊膝,沒有羊架那種厚實感,但卻有另一種肉質同口感,好值得嘗試。黑松露薯蓉都好幼滑,好好味,黑松露好香,略嫌薯蓉好似太少,又或者太好味,有點點唔夠喉感覺。另外一款主食都香噴噴好惹味的,就是香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽。味道及賣相都好吸引,首先上面鋪了三隻大大粒香煎帶子,好夠份量的,好好味,又鮮甜又肉厚,超滿足。另外龍蝦汁好濃郁好好味,拌上了意粉好入味,又香又濃好惹味,意粉都彈牙爽口。仲有少少三文魚籽,唔錯唔錯。呢款牛油蒜蓉雜菌都唔差的。一兜份量不少既少

睇過餐牌後,決定點幾款食物一齊開心share。
紅酒燴羊膝配自家製燒烤汁配黑松露薯蓉

香煎北海道帶子龍蝦汁升意粉配三文魚子

忌廉牛油蒜香雜菌

呢款牛油蒜蓉雜菌都唔差的。一兜份量不少既少雜菌,入面多款唔同既菇菌,好多唔同款式,所以口感都唔錯,而且個味道調得好好,好惹味好香。
仲有兩片薄薄既法包,配埋雜菌來吃,一絕了。香濃既汁滲入了法包當中,好好味呀。又脆又惹味,如果有多幾片麵包就更好。
食完正餐後就食返客甜品
朱古力心太軟

78%既朱古力心太軟,朱古力濃度好高,好足朱古力味,好滋味。一切下,朱古力一湧而出,十分正。心太軟朱古力味又好濃,蛋糕又好味,成件事都好正。仲配埋個石板街雪糕。個心都甜到融了。
我發覺係呢間餐廳食野,總是會想可以食多點食多點,因為真係水準不錯。
2021-06-09
紅酒燴羊膝配自家製燒烤汁配黑松露薯蓉