2024-02-02 848 瀏覽
FD子話要帶我去食隱世美食😳係九龍塘地鐵站B出口搭25m小巴,同司機講停車場落,我第一次黎覺得幾隱蔽🫣不過附近有好多宿舍,呢度係佢地飯堂黎🍴入到餐廳環境好寬敞🌟係度食飯傾偈定拍拖都好適合👍🏻蘑菇忌廉湯湯汁非常濃郁,帶有陣陣蘑菇香味,襯埋蒜茸法包粒令味道更豐富👍🏻🥔粗切薯條配松露蛋黃醬熱辣辣嘅粗薯條外脆內軟,粗切有咬口,而且份量十足,可以按個人口味點呢個松露蛋黃醬,或者點茄汁都得😝🥚63°C溫泉蛋配松露忌廉炒雜菌煙肉粒嘅油香滲入雜菌同溫泉蛋入面,63°C嘅溫泉蛋熟得啱啱好,口感一流🍝黑松露大啡菇雜菌手打意粉手打意粉質地絕對做到 Al dente,唔會太淋太硬,同現成嘅包裝意粉冇得比。細心嘅大廚將大啡菇切開一片片,食得更方便🍕巴馬火腿火箭菜薄餅酸甜適中嘅蕃茄醬,淋落口感脆脆嘅薄批,加埋新鮮嘅火箭菜,充滿傳統風味,食落唔會好膩晚餐時段仲有優惠🌟完成指定任務即可獲得烏龍茶奶凍一客或花茶特飲一杯🫶🏻見佢無酒叫,一問之下只要夠18歲可以自己帶酒黎🤟🏻免開瓶費的👍🏻👍🏻
入到餐廳環境好寬敞🌟係度食飯傾偈定拍拖都好適合👍🏻

蘑菇忌廉湯