友人 C 嘅生日飯揀咗去呢間由中環開到嚟銅鑼灣嘅 fusion 餐廳 😍 主打唔同風味漢堡 「小包包」🤤 每種嘅肉類都唔同,所以如果想試多啲唔同款式都係一班人嚟食嘢抵啲 😛 Staff 服務態度好 nice, 好主動介紹佢地嘅招牌,得知系好朋友嘅生日飯更加請咗我地全部飲 shot,🤗 好驚喜睇吓下面每款嘅配料就會感受到佢哋好注重調味料同醬汁嘅配搭。有好多好少系其他餐廳見到嘅醬~試咗咁多款包之後覺得著實每一款嘅味道都非常獨特,唔同嘅醬汁配搭效果都好唔同。但最特別嘅始終都係好耐之前介紹過一次嘅甜品雪糕包,同 staff 預先夾定叫佢哋幫手插埋私家帶去嘅蠟燭同生日牌為晚餐畫上完美句號主食招牌豬腩包 ❤️ ($78)- slow-braised pork belly, seaseme mayo, hoisin ketchup, shiso leek salad評分:7.5/10.豬腩煮得可以再軟熟一啲 😗,但沙律菜好特別,系由芽菜豆芽咁樣嘅配料組成,味道濃郁而獨特三黃雞包 ❤️ ($78)- fried chicken fillet, changkiang black vinegar glaze,

主食
招牌豬腩包 ❤️ ($78)
評分:7.5/10.

三黃雞包 ❤️ ($78)
- fried chicken fillet, changkiang black vinegar glaze, Szechuan peppercorn mayo, coleslaw
評分:8/10.
最啖啖肉一定係呢個,雞扒非常厚,炸皮厚但脆口 😚,酸酸哋嘅黑醋醬有啲似西檸雞嘅 feel 😙 仲有好少見到嘅捲心菜令顏色更佳繽紛添
招牌豬腩包

天婦羅魚包 ❤️ ($78)
評分:7/10.
- market fish tempura, tamarind palm sugar glaze, pickled lemongrass fennel salad
相對嚟講覺得魚比較遜色,因為魚柳🐟本身味道比較淡,雖然肉質冇問題,但感覺始終冇其他肉類咁飽滿 😐 但依然要讚吓佢哋對於醬汁嘅執著👍,呢隻甜醬同沙律撞出嚟嘅味道都🌿好清新

墨西哥炸雲吞 ❤️ ($98)
評分:8/10.
- fried shrimp wonton, szechuan oil marinated pineapple salsa, homemade avocado sauce
黑松露薯條好似係佢哋嘅熱門菜式,但我哋想試下啲特別啲嘅小食於是揀咗呢個牛油果炸蝦雲吞 😀 牛油果多數點 nacho 多,用嚟配雲吞真係冇見過......一如所料,牛油果同蝦好夾🤤 ,炸雲吞餡料飽滿同埋非常香脆,切開咗唔會散開,share 食都冇問題
墨西哥炸雲吞

雪糕包
綠茶雪糕·煉奶 ❤️ ($38) // 鹽味雪糕·焦糖醬❤️ ($38)
評分:8/10.
香港人食一定會好自然諗起炸饅頭 😉 炸包包好脆口 🤤 冰火交融嘅效果好出色 😍 包啱啱炸起夾住已經軟化同溶緊嘅雪糕 😆 呢種滋味平時自己好難做~鐘意食甜嘢嘅話嗌後者一定啱,因為 salted caramel 真係好甜 🤗 抹茶味嘅反而比較踏實
ice cream bao
招牌豬腩包