2019-08-19 2252 瀏覽
講左好耐,終於可以去PING PONG 129朝聖一下!離西營盤地鐵站大約5分鐘既ping pong, 紅紅既大門轉個彎就一眼見到。推開門就要落一層感覺比較神秘見到鍛鍊身體四隻字就已經好開心喇,因為呢幾隻字令到坐bar檯既面容特別有feel. 老實說呢個地方唔算話好闊落,但勝在樓底高所以望落大。因為無哂perfume tree gin既關係叫左杯調酒師介紹既Nordes。原本天氣熱悶關係,一飲就已經好涼快之餘仲要係 好 易 入 口呢杯Nordes既gin加入左月桂葉同青檸皮,出奇地甜甜地同清新,好岩女仔飲之外,覺得飲一杯真係唔夠,因為冰塊非常大粒😂但都因為大冰既關係,傾計由頭坐到尾佢都keep住咁凍另外友人叫左杯Ginself, 呢杯更適合中意重果味既女士們。見調酒師將橙皮扭一扭,再搽一圈杯邊,視覺上既享受!如果大家都中意gin, 呢度多款既gin比你選擇實有種岩你飲!

2019-08-17