大家如果有follow我既post,可能都知道我係非常鍾意食甜品,而班戟就係我其中一款最鍾意既食品。所以尋日食完,今日又食。今日去左Gram cafe & pancakes食班戟做下午茶。呢度主打日式班戟,有鹹班戟同甜班戟揀,選擇好多。除咗班戟,呢度都有其他野如三文治,法式多士,雪糕,雪花冰,沙冰,梳打,咖啡,茶,果汁。另外都有午市套餐。今日又食經典口味甜班戟先。意大利芝士蛋糕班戟 $118 另加一意大利芝士蛋糕班戟將班戟同Tiramisu合體,造成一款超大個既班戟Tiramisu 蛋糕。佢由三塊滿布朱古力粉既招牌鹹鹹地既熱香餅班戟夾住兩層厚厚既vanilla 吉士醬,上面再加D vanilla 吉士醬點綴,最後灑上大量咖啡粉同朱古力粉,真係成隻碟都係滿滿嘅朱古力粉。三層鹹熱香餅班戟加香滑吉士醬同大量朱古力粉一齊食味道又可以,唔算太甜,又有多重口感。焦糖香蕉班戟 $98 另加一焦糖香蕉班戟相對就清淡d。鹹鹹地既熱香餅班戟一客三塊,撒上唔少糖霜,今次可能糖霜份量多左,食落明顯冇咁鹹。熱香餅温度係暖暖地。配有一大pat超香滑既忌廉,仲有少少楓糖漿,個人鍾意配香甜滑溜忌廉多過配楓糖漿。另有一

意大利芝士蛋糕班戟 $118 另加一

焦糖香蕉班戟 $98 另加一

焦糖香蕉班戟

焦糖香蕉班戟相對就清淡d。鹹鹹地既熱香餅班戟一客三塊,撒上唔少糖霜,今次可能糖霜份量多左,食落明顯冇咁鹹。熱香餅温度係暖暖地。配有一大pat超香滑既忌廉,仲有少少楓糖漿,個人鍾意配香甜滑溜忌廉多過配楓糖漿。另有一隻香蕉切開兩邊,再舖上一塊薄脆焦糖片。最後伴有少量合桃增添口感。
焦糖香蕉班戟

餐廳喺尖咀大商場,地點方便。餐廳係開放式環境,有好多綠色植物裝飾,感覺綠化。
2022-05-16