2022-05-03 318 瀏覽
Lunch 起醫學院搵食選擇唔多 多數叫外賣 起lobby就有呢間由cupping room coffee roaster 主理嘅kiosk專賣咖啡 午餐時段仲有便當供應 每日三款揀🍱另外亦有甜品 例如basque cheesecake 賣🍰▶️ Grilled chicken bento ($56)賣相唔錯 望落去好精緻 有半隻溏心蛋四件連皮照燒雞肉 每件幾厚肉 上面灑上香蔥之後仲有一束白菜 上面有櫻花蝦米最後白飯上面落咗啲飯素份量啱啱好一個lunch🥚溏心蛋好食 做到蛋黃漿狀 蛋白食落甜甜地🐔照燒雞肉比想像中好味 食落味道似串燒雞肉 肉質鮮嫩多汁 照燒汁味道夠重撈飯好正飯素雖然唔係主角 但係加咗係令佢升級左 起碼白飯冇咁齋 仲有和風味道添😋🍚不過佢嘅白飯就唔係珍珠米 所以唔係好飽滿嘅質感 但都ok 白菜清脆 感覺健康🥬上面嘅櫻花蝦米有少少鹹味 都係用嚟撈白飯食-成個飯配搭調味幾唔錯👍🏻價錢亦合理 唔算貴外賣盒都靚啲唯一係啲白飯會痴住起個盒到 搞到食唔到😂個人覺得好食同抵食過1887~
專賣咖啡 午餐時段仲有便當供應 每日三款揀🍱

成個飯配搭調味幾唔錯👍🏻
價錢亦合理 唔算貴
外賣盒都靚啲
唯一係啲白飯會痴住起個盒到 搞到食唔到😂
個人覺得好食同抵食過1887~
外賣自取
Grilled  chicken  bento