做完GYM想搵個地方食野,要食得健康得黎又可以保充能量營養,可以去邊度呢?今次我同朋友搵到一個好地方,就位於中環擺花街8號6樓,正正就係TOPFIT gym room果層嘅一間café — Top Fix,有唔同嘅有營飲食MENU選擇。Oat Bowl $55我同朋友叫左一碗燕麥糊。Toppings揀左藍莓、杞子、椰子碎片、蜜糖同埋抹茶粉,集齊左五色食物。同時,呢個係一個低卡組合,又有豐富嘅維他命C,抹茶粉又有兒茶素,再加埋蜜糖有充足嘅礦物質,配料食材增加左甜甜酸酸嘅味道之餘,加埋熱牛奶燕麥糊份量及稠度適中,又飽肚暖胃,做完運動食都完全唔會有罪惡感!Oatmeal Pancakes$78唔好睇佢細細份,食完三塊pancakes係好飽肚。呢份pancakes有加埋香蕉入去製作,香蕉嘅香甜令人心情愉悅之餘,同時增加左pancakes一份口感,pancakes燕麥份量足,有咬口而又唔會鬆散。再淋上蜜糖,增添味美。配埋旁邊嘅朱古力醬同蘋果,又會再多兩種健康甜飴食法。Caffe Latte $36我同朋友各自叫左兩杯飲品,我會講講我叫嘅Caffe Latte。上層泡沫夠棉密,咖啡偏向nutty口

Oat Bowl $55

Oat Bowl

Oatmeal Pancakes$78

Oatmeal Pancakes

Caffe Latte $36

上層泡沫夠棉密,咖啡偏向nutty口味,唔會澀口,選擇左oat milk,好滑而且帶出到咖啡嘅香氣,不錯!順帶一提,佢地用嘅瓷杯好保溫,飲到尾段,咖啡仍有餘溫。

Cafe Latte

Skinny Green Genes $60

Skinny Green Genes

總結,Top Fix係一間無論係餐單上還是食物選材上都有到位嘅一間GYM café。好鍾意佢地嘅露天茶座位置,好chill好舒服,坐係度同朋友傾下計飲杯野食下野,Top Fix係不二次選LA

Oat Bowl
  • OatBowl