2015-01-02 701 瀏覽
家住堅城,一直都對屋企附近既特色餐廳齋睇唔食,只因住得咁近就覺得用咁多錢喺屋企樓下食飯好似唔係好抵咁。今日訓到咁晏就諗住落街睇下有乜可以試,本來想去嗰間無位,就退而求其次。去到呢間食比利時waffle既食店。門面整潔乾淨,一貫新派餐廳格局,外設兩張店外枱,放便帶狗或食煙人士,裝飾casual歐洲式 的,有3位staffs友善既, 應該重有外籍廚司喺廚房入面負責煮食的。因為店員似乎招呼唔切,我地唯有自行搵位坐低,店員好快落單,但就一直未有安排餐具,明顯係未太熟練既招呼技巧。唔太skillful。😑Order 咗煙火腿蛋窩夫同希臘蛋窩夫,兩杯 cappuccino 點知最後漏單,黎一個唔黎一個,有D無奈,等左半個鐘,我食完對方都重未有得食,唯有cancel order, cancel 左先到,嗯..又係攪到無晒mood既情況。 講返嘢食,出奇味道唔錯,蛋鮮嫩而且沙律菜新鮮,特別在窩夫咸食都好好味,熱熱既,配搭得幾好而且presentable, 不過比較細份,男仕應該就唔夠食架喇,當小食或者tea會較適合。cappuccino 都ok, 咖啡香奶泡滑滑重有心心拉花,加上粉色杯,感覺較溫馨。係

Order 咗煙火腿蛋窩夫同希臘蛋窩夫,兩杯 cappuccino 點知最後漏單,黎一個唔黎一個,有D無奈,等左半個鐘,我食完對方都重未有得食,唯有cancel order, cancel 左先到,嗯..又係攪到無晒mood既情況。 講返嘢食,出奇味道唔錯,蛋鮮嫩而且沙律菜新鮮,特別在窩夫咸食都好好味,熱熱既,配搭得幾好而且presentable, 不過比較細份,男仕應該就唔夠食架喇,當小食或者tea會較適合。cappuccino 都ok, 咖啡香奶泡滑滑重有心心拉花,加上粉色杯,感覺較溫馨。係咪因為咖啡司較有型關係都幫手加左分 😅

以咁既價錢,去soho食既招呼會好好多。不過新區新嘗試而且窩夫味道幾好菜色特別同區少有, 都值得一試既。
希臘蛋窩夫
Cappuccino