原來上次幫襯Honbo已經係年幾之前啦,食過灣仔同中環分店,今日見尖沙咀海港城開左間分店,就試試先。平日6:30前到都要等位,足足等左九個字先有位。之後好快就有條人龍。原來因為入面得6張枱,又唔會趕客,唔怪得。餐牌似乎同之前一樣,漢堡有9款揀,主要係牛肉漢堡,都有雞肉同素菜漢堡。另外有小食,漢堡加配配料,同飲品。餐牌簡單,全部散叫,冇套餐。今晚一行二人,我同同行友人每人叫左一個漢堡,小食同飲品。The Gold Standard Double 4oz beef patty, Double cheese, Bacon, Pickles, Onion, Lettuce, House Sauce $178 另加一仲記得之前試過呢款The Gold Standard,絕對係一試難忘。The Gold Standard漢堡超大個,用張紙夾好,方便用手食,仲有一支長竹簽固定好。麵包鬆軟,下面痴住幾片青瓜片同洋蔥絲,見到有自家製醬汁。之後到香脆煙肉兩塊,下面就係兩塊重4安士嘅漢堡扒同兩片芝士,最下底就係幾片大片生菜。呢個漢堡嘅size令我放棄用手食,我只好用叉分層食。漢堡扒雖然散開,不過塊皮好脆,連

今晚一行二人,我同同行友人每人叫左一個漢堡,小食同飲品。

The Gold Standard

仲記得之前試過呢款The Gold Standard,絕對係一試難忘。The Gold Standard漢堡超大個,用張紙夾好,方便用手食,仲有一支長竹簽固定好。麵包鬆軟,下面痴住幾片青瓜片同洋蔥絲,見到有自家製醬汁。之後到香脆煙肉兩塊,下面就係兩塊重4安士嘅漢堡扒同兩片芝士,最下底就係幾片大片生菜。呢個漢堡嘅size令我放棄用手食,我只好用叉分層食。漢堡扒雖然散開,不過塊皮好脆,連埋香脆煙肉,極度香口。漢堡扒仲有肉汁,唔覺太乾。因為牛肉多,所以較鹹,有啲蔬菜平衡返都好。

Honbo 2.0
4 x 2oz beef patty, Triple cheese, Pickles, Onion, House Sauce $168 另加一

Honbo 2.0

呢個Honbo 2.0 真係非常邪惡,麵包下面足有4塊漢堡扒同3塊芝士,雖然肉眼唔係好分得清,但係見到超多漢堡牛肉同熱熔芝士真係令人興奮。下底有洋蔥絲同青瓜,加上自家製醬汁,呢個漢堡相對更濕潤,而且肉汁更多,而熱熔芝士更好食。呢款漢堡嘅漢堡扒就冇咁脆口,相對冇咁鹹香。
Buffalo Wings, The Gold Standard

Buffalo Wings $78 另加一
Buffalo Wings

Buffalo Wings一客兩隻半雞翼一開二,加左辣油同藍芝士,再灑上蔥花。Buffalo Wings皮脆肉嫩,細細件易食,個汁醒胃。
Honbo 2.0, Cheese Fries

Cheese Fries $58 另加一

Cheese Fries

Cheese Fries用隻碗上,幼身薯條上面加左好多熱熔芝士醬,鹹香四溢。枱上面有茄汁同黃色芥末醬俾你自己倒,沾啲茄汁食甜甜哋仲好味。
Mike's Lemonade

Mike's Lemonade $38 另加一

Mike's Lemonade

叫左兩杯檸水,當然唔係茶餐廳質素,而係非常酸嘅青檸水,仲加左5片青瓜同薄荷葉,味道非常醒胃。

食哂所有野真係超飽,食完先減肥。
2021-12-22