2016-01-13 290 瀏覽
荃青區嘅居民又去荃灣搵食喇晚餐嘅時間係荃灣,其實有好多選擇,但係我係食野挑剔嘅(講白啲係揀飲擇食)同埋唔少嘅餐廳都已經試過,咁食咩好呢???係荃灣到周圍遊盪,發現有一間日式拉麵店男友都幾鍾意食拉麵,所以.......晚餐有著落喇~~店就唔係好大,但係有好多裝飾,除咗有原本風格嘅裝飾之外,聖誕節嘅裝飾都仲未拆和呢一句 "No Ramen, No Life",睇得出呢間餐廳對拉麵嘅熱情其實仲有幾款味道嘅湯底可以揀,同埋唔夠配料同拉麵都可追加嫁~~野飲睇落都好特別,五顏六色咁,睇落幾吸引心大心細之後,就要剔呢張落單紙,揀自己心水嘅拉麵同野飲我就要咗靜岡抹茶可樂,男友就揀咗信州蘋果梳打~包裝設計都好有日本嘅風格靜岡抹茶可樂嘅味道幾好,就係好似少甜嘅可樂味,不過就唔係好覺有抹茶味而信州蘋果梳打就重蘋果味,不過有啲化學味道始終呢到嘅主角都係拉麵呢個青BB嘅拉麵,雖然唔係大熱嘅抹茶味,但係都係一種特別嘅味道黎,而佢就係Wasabi呢一碗係特上日本芥末拉麵,更加足料,有多啲嘅豚肉,仲有食拉麵一定唔少得嘅溏心蛋!!!!Wasabi嘅味道真係好重,一路食嘅時候,個鼻同額頭都赤赤痛而拉麵都係綠色嘅,唔知其實
荃青區嘅居民又去荃灣搵食喇

)同埋唔少嘅餐廳都已經試過,咁食咩好呢
???

係荃灣到周圍遊盪,發現有一間日式拉麵店
男友都幾鍾意食拉麵,所以.......晚餐有著落喇
~~
野飲睇落都好特別,五顏六色咁,睇落幾吸引
心大心細之後,就要剔呢張落單紙,揀自己心水嘅拉麵同野飲
靜岡抹茶可樂($18)、信州蘋果梳打($19)
我就要咗靜岡抹茶可樂,男友就揀咗信州蘋果梳打~
包裝設計都好有日本嘅風格

而信州蘋果梳打就重蘋果味,不過有啲化學味道
特上日本芥末拉麵
始終呢到嘅主角都係拉麵

而拉麵都係綠色嘅,唔知其實係咪都係Wasabi拉麵黎,定係普通嘅綠色拉麵(因為湯底好重味,所以比較難分辨到
辛辣味噌拉麵
而另一個就叫咗辛辣味噌拉麵,我就揀咗普通辣(得普通同特辣
驚特辣太過辣),雖然係叫咗普通,但係個辣味都唔係太普通
呢碗就無要到特上,所以少咗隻溏心蛋

整理上啲拉麵都幾有彈性,而湯底都係我鍾意嘅濃味黎,係荃灣區黎講,真係唔太差嫁

2016-01-10
靜岡抹茶可樂($18)、信州蘋果梳打($19)
特上日本芥末拉麵