2021-12-16 120 瀏覽
呢間位置喺家樂坊的新加坡過江龍火鍋店好適合同姊妹、朋友或另一半嚟邊爐,見到pink pink粉紅嘅靚靚裝修和玫瑰花熊仔、想唔打下卡都唔得Tomato Corn Broth維他命C番茄玉米鍋>除咗美顏鍋,呢個湯底亦十分出色;內裡有滿滿蕃茄仔和粟米維C和營養豐富,滾到最尾我哋連飲幾碗湯,鮮甜好滿足Fish Triangle (Half)魚三角半份>這火鍋店食物尤其海鮮好新鮮,魚三角真係非叫不可!肉質豐厚新鮮無腥味、烚熟後鮮嫩啖啖肉Fresh Sliced Eel白鱔片>為食猫嘅我梗係無魚不歡!鱔片入口油脂豐富、肉質爽脆彈牙Grass Crap with Bone脆肉鯇魚骨腩>剛熟的脆肉鯇魚肉質結實、清爽脆口Fresh Scallop鮮扇貝>帶子唔算太大隻、味道鮮美甘甜Fish Maw (Half)花膠半份>半份兩個人share剛好。滾咗好耐花膠還是煙韌要𡁻多幾下,個人比較喜歡口感腍的花膠New Zealand Sliced Lamb 嫩肩小羔羊肉>薄切肉質無渣,騷味可以接受Meat Ball Platter丸子盛合盤>墨丸/蝦

Tomato Corn Broth
維他命C番茄玉米鍋

Fish Triangle (Half)
魚三角半份

Fresh Sliced Eel
白鱔片

>為食猫嘅我梗係無魚不歡!鱔片入口油脂豐富、肉質爽脆彈牙

Grass Crap with Bone
脆肉鯇魚骨腩

>剛熟的脆肉鯇魚肉質結實、清爽脆口

Fresh Scallop
鮮扇貝

>帶子唔算太大隻、味道鮮美甘甜

Fish Maw (Half)
花膠半份

New Zealand Sliced Lamb
嫩肩小羔羊肉

>薄切肉質無渣,騷味可以接受

Meat Ball Platter
丸子盛合盤

>墨丸/蝦丸/牛丸/豬肉丸各2粒,食得出真材實料無溝太多雜質而且調味okay

Fresh Mushroom (Half)
鮮冬菇半份

>食得多肉類係要啲蔬菜調劑一下

Fresh Water Melon Juice
鮮榨西瓜汁

>幾清甜解渴,打邊爐飲佢可以降溫

在自助區拿醬料之外、另有啲小食生果,爽脆的青瓜雲耳幾好味,另外哈蜜瓜都幾甜
花膠
鮮冬菇