2020-10-26 1185 瀏覽
係外國久唔久都會食墨西哥菜, 算係又平又惹味既casual food或 street food。 係香港真係搵唔返果個風味同價錢(價錢係重點)。 一個好好食既taco 都係1-2 euro, 細細件, 肉烤得香,醬汁好惹味,任叫食到飽為止。香港地平均成$50-60蚊件,真係有種食唔落口既感覺。呢度有三件set, 抵好多!但今日咁岩係假期,就食唔到,唯有散叫啦。我叫左三件taco: Al pastor, pollo asado 同baja fish。逐件講下啦,Al pastor 係pineapple roasted pork, 份量幾大,正宗taco應該係食2-3啖, 我諗我食左5-6啖。好咸,但濃味得黎冇惹味的感覺, 只係咸。Pollo asado 烤雞, 烤得好焦下,焦到有苦味。 Baja fish 烤得唔脆,個魚好淋好軟冇咩味。當然唔係難食,但如果好有期望黎,可能會有d失望。我仲叫左杯Rose clique cocktail, OK。 反而如果當係同朋友黎個靚靚(半隱蔽)地方,好relax咁飲野食下野,係唔錯既。個環境,音樂,氣氛都令人幾開心。但食物真係一般,仲要唔係平。我食左三

我仲叫左杯Rose clique cocktail, OK。 反而如果當係同朋友黎個靚靚(半隱蔽)地方,好relax咁飲野食下野,係唔錯既。個環境,音樂,氣氛都令人幾開心。但食物真係一般,仲要唔係平。我食左三件taco, 飲左杯野埋單$300。諗諗下,出面高水準餐廳食個set lunch 都係差唔多。

Tacos
Rose  clique