Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-10-04 780 瀏覽
同好友們約好去 shopping,但有個朋友話佢仲剪緊頭髮,叫我哋去 salon 樓下坐陣先,雖然我哋都好懷疑有冇聽錯,但都跟住佢講嘅地址睇睇啦! 嚟到發現地下嗰層係間 cafe,見無嘢做又有少少肚餓,就嚟個 early dinner,邊食邊等佢啦! 食嘢好似好 dry 咁,所以叫咗杯 Passion Fruit Lime Soda 解解渴先,飲落酸酸甜甜,好清新,熱情果味好濃,好飲! 朋友就叫咗杯 Strawberry Delight,佢話都係好fresh,仲有濃濃嘅士多啤梨味。叫咗份 BLT T 同朋友 share,雖然材料簡單,只有煙肉、火箭菜、蕃茄同特製松露醬,但真係絕配,香口得嚟又唔會膩,好夾,麵包軟硬適中,再配埋沙律,食到停唔到口。另外,仲叫咗份慢煮雞柳,都係跟沙律,可能雞柳係慢煮緣故,食落肉質好嫩滑,好香,唔油膩,旁邊嘅配菜都好新鮮,食得出係優質出品。呢間餐廳嘅概念都幾好,可以俾人有位坐吓,食住嘢或者飲吓嘢等整頭髮或等朋友,但飲品同食物都唔馬虎,下次經過都可以再幫襯。

Passion Fruit Lime Soda

Strawberry Delight