2021-03-26 1901 瀏覽
Scone & Muffin推介指數 🌹🌹🌹🌹🌹黃昏時間路經中環就去文華餅店做外賣仔,買scone 返屋企。原味scone sold out,咁就買提子scone啦!🍇Raisin Scone HKD30打開包裝紙,香濃嘅牛油味湧出,拎上手都無油膩嘅感覺。面層略脆,內面鬆化而唔鬆散。大概有提子關係,味道略甜。🍑Peach Muffin HKD32店員細心解釋比提子鬆餅少甜,Muffin有清新嘅桃香同桃肉,而且濕潤,下次再試其他味!🌹🍓玫瑰花士多啤梨果醬+Clotted Cream🥛 (買scone +HKD36 可買1set)配角貴過主角,玫瑰花香撲鼻,士多啤梨甜酸度適中!Clotted cream 軟滑細緻,味道濃郁!(2 個scone 用1set 都夠)食物 🌹🌹🌹🌹🌹環境 🌹🌹🌹🌹🌹服務 🌹🌹🌹🌹🌹
Scone & Muffin
推介指數 🌹🌹🌹🌹🌹