2024-09-14 529 views
早上过来点了个咸豆浆正在吃 发现运货的过来了 一看各种汤底 油条 菜… 都是预制菜 饺子硬到咬不动 咸豆浆也不新鲜已经凝固 水是水 豆质是豆质 卖着新鲜粥铺的价格 食材却如此不新鲜 好恶心的店铺
2024-09-10 814 views
一早想吃個豆漿粢飯。 。 。原來想在香港找間吃豆漿粢飯是很難的。上網找了好久才找到一間在附近一早去到得我哋一桌客。叫了個熱甜豆漿,熱鹹豆漿,一人一個粢飯甜豆漿是自己下糖。 。但因為我不是很吃甜. 。所以就這樣喝。 。沒有落糖。 。但也覺得很美味。好滑。粢飯裡面炸菜呀油炸鬼,肉鬆也很足料。 。鹹豆漿是老公吃。 。 。他說不會很咸。 。吃完不會口渴。。。豆漿粢飯是絕配2個人一共吃$76滿足滿足
一早去到得我哋一桌客。
叫了個熱甜豆漿,熱鹹豆漿,一人一個粢飯
粢飯裡面炸菜呀油炸鬼,肉鬆也很足料。 。
豆漿粢飯是絕配
2個人一共吃$76
滿足滿足[赞R][赞R][赞R][赞R]
2024-01-21 1823 views
難得一間仲有鹹豆漿食嘅老店,聽到佢結業都可惜㗎,不過好快就傳出搬舖再開的消息,今日經過見新店原來已開張,咁就試下先。⭐餈飯即叫即包熱辣辣,餡多飯夠黏,味道幾好呀。⭐鹹豆漿先試原味,豆味香濃仲有蔥香同鹹菜,之後再加辣椒油,又香又惹味,呢個先係神仙食法呀👍⭐酸辣雲呑湯麵大大碗熱辣辣,豆干木耳絲下得多,麵條有咬口😋⭐上海排骨菜飯豬扒炸得香口,菜爽口,飯仲係粒粒米唔爛,抵食👍貼地小食,多多支持下😘

⭐餈飯
即叫即包熱辣辣,餡多飯夠黏,味道幾好呀。

⭐鹹豆漿

⭐酸辣雲呑湯麵
大大碗熱辣辣,豆干木耳絲下得多,麵條有咬口😋

⭐上海排骨菜飯
豬扒炸得香口,菜爽口,飯仲係粒粒米唔爛,抵食👍

貼地小食,多多支持下😘
2024-01-19
$60 (Dinner)
2023-11-03 1368 views
一個得一個鐘食飯既打工仔叫外賣連埋排隊 拎到返公司已經過咗飯鐘,入去問就話搞錯單,要重新整過所以遲咗。明明就係前面有張單大約有十多個飯盒,所以整唔切,身邊都仲有好幾個附近返工既人等緊。其實如果明知前面要整咁多,好心就同D人講大約要等多幾耐,等人自行判斷係咪真係買,或者好似附近某間餐廳咁,太多人會截單。其實食物唔係特別難食,只係平平無奇,冇社交媒體講嘅咁好食,唔值得專登排幾個字叫外賣同等咁耐,所以唔會有下次。
2023-11-02
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)