今日去完海港城同行完誠品之後,想食啲清淡嘅粉麵,上openrice search到呢間九爺,好似評價都幾好,就去試下。去到都坐左八成滿,侍應叫我哋兩亿坐住係張圓枱先,之後有卡位都安排我哋轉枱,好細心又有禮貌。睇睇個餐牌,原來崩沙腩都只係$50,好抵👍🏻我哋叫左個八寶河同豬手+墨鬚+魚皮餃河。跟個麵可以加個油菜同飲品,我哋要左腩汁菜心同凍檸茶。另外要左個香茅雞翼小食。兩杯飲品就上先,都好大杯下,小冰小甜都做到,茶味都濃。兩碗河粉都跟住上枱,河粉底都唔少,啲牛尤其新鮮而且煮得好入味,最推薦牛筋,又大條又好爽,魚皮餃亦都好大粒,豬手啲肉好有咬口,唔會太肥。個菜同個雞翼都好唔錯,唔會煮過火,食落仲熱辣辣,啲侍應都好好態度,呢個價位係尖沙咀嚟講都好值得一試👍🏻

2023-02-07
$85 (Dinner)
2023-02-03 64 views
尖沙咀的確係搵食嘅好地方🤓但想搵到又平又好食嘅少難🥲行街意外發現到呢間粉麵店🌟以後喺尖沙咀食嘢唔使捱貴了😚🐮 招牌八寶河 $60呢個價錢咁多餸性價比極高✨崩沙腩肥瘦均勻肉質厚實食落唔會肥又唔會有渣🤩金錢肚同樣有驚喜✨口感爽口煮得幾入味😚🐟 潮州魚蛋河 $38魚蛋味道唔算重🙆🏻‍♀️但超級爽口彈牙😍河粉煮得唔爛但又掛湯掛湯得嚟又唔會過份吸湯✨😋 炸墨魚丸 $28墨魚丸炸得外脆內軟外皮脆脆地內餡又能保持溫度配甜酸醬食另有一番風味✨又唔會搶走墨魚丸本身嘅鮮味✨
尖沙咀的確係搵食嘅好地方🤓

外皮脆脆地內餡又能保持溫度
配甜酸醬食另有一番風味✨
又唔會搶走墨魚丸本身嘅鮮味✨
2023-02-03 69 views
去到下午茶時間,最好就搵個位食啲湯粉。見到呢間九爺有崩沙牛腩睇落好抵食,行過都聞到香噴噴。價錢唔貴又多選擇,試左個招牌八寶河鐘意佢咩都有啲,有招牌崩沙腩同不同丸子;食落啲丸都好彈牙,當然最好食係崩沙腩,食得出同普通牛腩好唔同,口感超軟熟,非常有牛味,肥瘦均勻,醃得好入味,應該落左好多心機,每一舊都係精挑細選好完美。值得一提係個湯都好濃,就咁飲都唔會過咸或過淡,配個香濃牛腩好夾。另外散叫既魚皮胶都好足料,大大粒,食到係用鮮魚打出黎,咬開仲見到有魚皮。

2023-02-03
$80 (Tea)
2K
2023-01-31 91 views
喺尖沙咀區返工 最頭痛事件之一 係lunch hour揾地方食飯😅 唔可以花太長時間等位 經濟抵食 仲要夠飽肚😜-🍜牛三寶河粉 $50作為牛魔王一族 我嘅飯餐 梗係要有牛肉落肚😁 牛三寶啱晒我 崩沙腩/牛肚/牛筋 樣樣一啲 半肥瘦崩沙腩有肉味又有油脂甘香 牛筋有嚼勁 食牛肚嗰時 點啲辣椒油 正到不得了‼️ 呢個價錢呢個質量 揾勻尖沙嘴區 我暫時揾唔到第二間 有咁正嘅性價比🥹-🐔沙薑手撕雞飯 $52牛以外嘅選擇 有泡飯/吉列扒/常餐/三文治之類 手撕雞有沙薑同麻辣兩種醬汁揀 白飯🍚份量充足 手撕雞肉嫩 底下有汁有菜 可以撈飯食 男同事食完 一定飽肚-☕️港式奶茶 加$8-📍九爺牛腩尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下

🍜牛三寶河粉 $50

作為牛魔王一族 我嘅飯餐 梗係要有牛肉落肚😁 牛三寶啱晒我

🐔沙薑手撕雞飯 $52

☕️港式奶茶 加$8
📍九爺牛腩

尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下
  • 牛三寶河粉
2023-01-27 46 views
九爺牛腩(尖沙咀店) 九龍尖沙咀漢口道17號地下F及G舖 朋友介紹尖沙咀附近有間新開食崩沙腩好正又抵食嘅店舖,行開果頭當然要去試下喇。主打潮式粉麵仲有各式各樣嘅丸類同小食崩沙牛腩當然係要叫佢地出色既主打啦,湯底腩汁多而不油浮面,粉麵又多,崩沙腩份量唔少,崩沙腩牛香味濃,脂肪比例岩岩好肉質腍滑有口感,性價比高沙薑手撕雞可選沙薑或麻辣, 份量都幾多,皮薄肉嫩沙薑鹹香惹味炸魚皮 另外叫左個小食,炸魚皮附上高湯,厚身脆卜卜浸腍少少食又唔同風味,食入口仲勁脆口凍檸茶走甜少冰店舖走健康味道唔會有太多調味料,調味岩岩好而不油膩,價錢好抵食,喺尖沙咀來講算係性價比好高
九爺牛腩(尖沙咀店)
九龍尖沙咀漢口道17號地下F及G舖

崩沙牛腩

沙薑手撕雞
可選沙薑或麻辣, 份量都幾多,皮薄肉嫩沙薑鹹香惹味

炸魚皮

凍檸茶走甜少冰

2023-01-27 56 views
今日去尖沙咀,上網搵到間食粉麵嘅,評價唔錯,性價比都高,就過去一試啦,果然冇令人失望嘅😃🥢牛魔王河牛魔王必食之選,有崩沙腩,牛肚,牛膀,牛肺,而且份量都唔少,個湯好香牛味,食得岀係真材實料熬製,並唔係味精湯。🐮招牌八寶河有崩沙腩,牛肚,牛筋,墨魚丸,魚蛋,牛丸,魚皮餃,貢丸。崩沙腩好軟嫩,唔會食到黐晒牙。牛筋香滑,重膠質,牛肚爽彈,河粉滑嘟嘟,唔會碎濕灦,索晒個湯,正!🥟雲呑一口一粒,皮薄餡靚,豬肉同蝦仁好爽口,鮮味突出,除咗牛腩之外,估不到雲吞呢啲都做得好岀色!🤗生菜🥬食番條菜感覺健康啲😆😆爽口鮮嫩翠綠,索左腩汁,唔錯唔錯。

🥢牛魔王河

🐮招牌八寶河

🥟雲呑

生菜🥬
食番條菜感覺健康啲😆😆爽口鮮嫩翠綠,索左腩汁,唔錯唔錯。

我間中喺尖沙咀返工,所以成日周圍食嘢,發掘下啲平靚正嘅好西,趕住去睇戲,所以拿拿臨同媽咪整碗麵頂肚🏃🏻‍♀️今日來到我公司後面街新開無耐嘅☻︎九爺牛腩☺︎︎望一望個餐牌,有個招牌八寶河😋都係$60咋,我緊係即刻叫來試吓啦,不得了🤤有墨丸,魚蛋,魚皮餃,牛丸,牛肚,牛筋,牛腩,重要用我最鍾意食嘅幼身河粉,大碗足料,又好食又抵食👍🏻我地加左碟菜心,都係$12咋😬媽咪叫左個豬潤雲吞米,你望下幅圖😍六大塊厚切豬潤,嫩滑甘香,雲吞爽彈,我媽咪成碗清晒😬👍🏻佢叫左柸熱杏霜,佢話好香好滑好好味❤️

2023-01-19
$67 (Dinner)
  • 招牌八寶河
  • 豬膶雲吞米
2023-01-19 50 views
今日個friend 放工約我去尖沙咀,差唔多6:00特然好想食😍牛腩,個friend 話漢口道有間好出名嘅九爺D牛腩好正!帶我去試下,好吖😊於是入去試下,店舖入面好多食客,一坐低店舖好有禮貌招呼好nice👍🏻又介紹食品,我哋叫咗崩沙腩河🍲,招牌八寶河🍲,淨雲吞墨魚丸,炸雲吞,凍華田,熱奶茶☕崩沙腩河🍲$5O香濃牛香味🤩油脂分名,嫩滑可口,入口即溶😋配埋滑嘟嘟嘅河粉香濃湯底真係性價比高👍🏻👍🏻👍🏻招牌八寶河🍲$6O一碗裡面有爽滑墨魚🦑丸,爽口🐄牛丸,彈牙🐟魚蛋,香菇貢丸.…...牛筋充滿膠質🤩,金錢肚爽!入口即溶崩沙腩..…..一個價錢多種享受🥰!一試難忘😋淨鮮蝦🦐雲吞拼墨魚🦑丸$46嘩!鮮蝦雲吞好新鮮🤩蝦爽!肉質嫩滑!又大粒👍🏻墨魚🦑丸又夠爽口彈牙👍🏻一齊食簡直最佳拍檔👏👏👏炸雲吞$28熱辣辣脆卜卜!咪睇佢👀細細粒真材實料🤩配埋泰式醬料好好味😋😋😋呢個價錢真係好低食!凍華田,熱奶茶☕每杯加$8凍華田好好飲!正!😍熱奶茶茶味濃又夠香滑😋而家尖沙咀食到呢個價錢又平又低食,黎九爺牛腩就揾到啦🥰

帶我去試下,好吖😊於是入去試下,店舖入面好多食客,
崩沙腩河🍲$5O

招牌八寶河🍲$6O

淨鮮蝦🦐雲吞拼墨魚🦑丸$46

炸雲吞$28

熱辣辣脆卜卜!咪睇佢👀細細粒
真材實料🤩配埋泰式醬料好好味😋😋😋呢個價錢真係好低食!
凍華田,熱奶茶☕每杯加$8

凍華田好好飲!正!😍
熱奶茶茶味濃又夠香滑😋
而家尖沙咀食到呢個價錢又平又低食,黎九爺牛腩就揾到啦🥰
🤩 尖沙咀超抵食崩沙腩河這次帶大家去尖沙咀搵食,介紹平靚正,價錢親民,飽肚又美味的粉麵店。店中鎮店之寶崩沙腩河只需50元,招牌八寶亦只需 $60,貼地價格實在是打工仔的福音。崩沙腩拼牛筋河 $60崩沙腩是店中名物,當然要一試。崩沙腩半筋帶肉,肉質腍滑,脂肪比例不高,肉味香濃,炆到軟腍入味。牛筋又腍又滑,充滿膠質。湯底帶鮮香而不油膩,河粉軟滑,份量充足,加上蔥蒜及辣椒油同吃,舛味無窮。炸墨魚丸 $28一客有5粒,炸得金黃的墨丸爽口彈牙,配上泰式辣醬更添惹味。芥蘭 (腩汁) 主食 +$12芥蘭是冬季時令菜,份量頗多,碧綠鮮甜,可選腩汁或蠔油。🔸小總結:小店性價比極高,提供多款粉麵、飯類和小食,份量多,味道好,實在難得,會再回訪。👅 味道:4.65/5💰CP值:4.9/5🕴🏻服務:4.7/5🔰餐廳環境:4.65/5👀回頭率:4.7/5🍽 餐廳:九爺牛腩🌐地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖🐮 #cowing吃在尖沙咀#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相
🤩 尖沙咀超抵食崩沙腩河

崩沙腩拼牛筋河 $60

炸墨魚丸 $28
一客有5粒,炸得金黃的墨丸爽口彈牙,配上泰式辣醬更添惹味。

芥蘭 (腩汁) 主食 +$12
芥蘭是冬季時令菜,份量頗多,碧綠鮮甜,可選腩汁或蠔油。

🔸小總結:

👀回頭率:4.7/5
🍽 餐廳:九爺牛腩
🌐地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

🐮 #cowing吃在尖沙咀
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #九爺牛腩
2023-01-17
Dinner
2023-01-19 55 views
Lunchtime係尖沙咀經過嘅時候好肚餓但又吾想食得太heavy就隨便入去九爺醫醫肚😹🐮崩沙腩拼牛肚河 $60認真幾好味 牛肚同牛腩都好入味 而且肉質鮮嫩岩岩好熟 加上腩汁牛味道濃👍🏼 不過覺得有少少貴 單拼要$50雙拼仲要加$10🥹🍜秘製牛三寶河 $50多左個牛筋但仲平左$10 CP值較高🤑 仲好飽肚牛筋應該炆左好耐好淋身 好味😋另外熱檸茶同凍檸茶都係$8杯 普普通通冇咩特別

🐮崩沙腩拼牛肚河 $60

Lunch
崩沙腩拼牛肚河
秘製牛三寶河
2023-01-18 54 views
尖沙咀啲餐廳越嚟越貴行過漢口道見到【九爺牛腩】崩沙腩麵只係 $50幾平喎入去食先..坐低咗先記起中醫師要我戒粉麵咁唯有食飯啦我仲需要食煎炸嘢所以叫咗炸韭菜餃加炸魚片頭牛魔王飯($70) : 有牛腩 & 牛筋 & 牛雜,啱晒我一次過想試哂咁多樣牛。牛味足夠,唔會有牛騷味炸韭菜餃 ($28) 炸魚片頭 ($28) : 即叫即炸,冇油益味,唔會太油啱啱好再加碟生菜同有嘢飲..另外都有常餐、三文治、早餐、下午茶等等亦有火鍋配料可以買返屋企打邊爐
尖沙咀啲餐廳越嚟越貴

咁唯有食飯啦
我仲需要食煎炸嘢
所以叫咗炸韭菜餃加炸魚片頭

再加碟生菜同有嘢飲
另外都有常餐、三文治、早餐、下午茶等等
亦有火鍋配料可以買返屋企打邊爐
♡ 尖沙咀牛腩專家|九爺牛腩 ♡-呢排成日都嚟到尖沙咀搵好西食🫣意外發現呢度有一間湯河好抵食仲有我最愛嘅魚麵😍值得一讚係佢個湯底都好正 🥰佢哋仲有個招牌八寶湯河性價比都好高。- ♡ 崩沙腩河 ♡ $50崩沙腩係位於牛嘅橫膈膜附近喺牛嘅牛肚皮腩位。外皮超級爽口,肉質鬆軟而且牛味濃郁🐄-♡ 汕頭魚餃拼牛筋魚麵 ♡ $48我加左+$14 轉我最愛嘅 魚麵😍~ 魚皮餃好新鮮 皮薄餡靚牛筋好彈口 勁好食食到停唔到口。-♡ 炸魚片頭 ♡ $28仲叫咗一款小食嚟試吓炸咗嘅魚片頭特別香口 配埋泰式辣醬一齊食 特別惹味。❥#⇢店鋪資料:九爺牛腩 (尖沙咀)尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖#
♡ 尖沙咀牛腩專家|九爺牛腩 ♡
呢排成日都嚟到尖沙咀搵好西食🫣
意外發現呢度有一間湯河好抵食
仲有我最愛嘅魚麵😍
值得一讚係佢個湯底都好正 🥰
佢哋仲有個招牌八寶湯河性價比都好高。
♡ 崩沙腩河 ♡ $50

崩沙腩係位於牛嘅橫膈膜附近
喺牛嘅牛肚皮腩位。
外皮超級爽口,肉質鬆軟
而且牛味濃郁🐄
♡ 汕頭魚餃拼牛筋魚麵 ♡ $48

我加左+$14 轉我最愛嘅 魚麵😍~
魚皮餃好新鮮 皮薄餡靚
牛筋好彈口 勁好食食到停唔到口。
♡ 炸魚片頭 ♡ $28

仲叫咗一款小食嚟試吓
炸咗嘅魚片頭特別香口
配埋泰式辣醬一齊食 特別惹味。

#
⇢店鋪資料:
九爺牛腩 (尖沙咀)
尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

#
  • 招牌八寶河
  • 崩沙腩河
2023-01-16 53 views
尖沙咀全條街食肆多到數唔晒,要食到有質素嘅崩紗腩,又要平又要靚……. 掂👍👍食完午餐已經好飽,但係又想食其他嘢,所以晚餐又走咗去再食埋午餐想食嘅嘢😂————————隨了牛腩,牛舌也不是很多地方有,豬手味道也相當不錯,魚麵更是出色✌️崩沙腩炆得入味,又夠焾,豬手軟滑,充滿骨膠原,牛舌軟滑帶爽,,魚麵更是出色,好有魚的味道,彈牙爽口✌️✌️✌️✌️✌️———————-如果想食多啲款式又可以叫呢碗招牌八寶⋯⋯乜丸都有齊晒,最緊要入邊有埋崩沙腩….. 正😋😂———————-炸雲吞、炸墨魚丸、炸魚片頭正正正😂😂😂😂😂仲有好多款式嘅美食,得閒經過又要再去食過😉😉————————出色自家工場製作出品👍👍👍👍👍多款選擇任你揀…好食就要食齊晒😂其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————-

————————

———————-
———————-
炸雲吞、炸墨魚丸、炸魚片頭
正正正😂😂😂😂😂
仲有好多款式嘅美食,得閒經過又要再去食過😉😉

————————
出色自家工場製作出品👍👍👍👍👍
多款選擇任你揀…好食就要食齊晒😂
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————-
尖沙咀抵食好味牛腩牛雜粉麵店My families and I went to a restaurant called "Nine Emperor" (九爺牛腩)located in Shop F&G, G/F, Sands Building, 17 Hankow Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖This restaurant offers beef brisket,Beef offal noodles soup,rice and snacks...etcBeef tripe rice noodles soup牛肚米線HKD$40generous portion of beef tripe!.the beef tripe is tender yet has a bitethe rice noodles is big portion.yum and value for money!!.recommended!Beef brisket rice原汁牛腩飯HKD$52.Generous portion of beef brisketThe be
尖沙咀抵食好味牛腩牛雜粉麵店

尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下F及G號舖

Beef tripe rice noodles soup
牛肚米線
HKD$40

yum and value for money!!
recommended!

Beef brisket rice
原汁牛腩飯
HKD$52

The beef brisket has layered luscious fat

soft and tende

customer can order Curry sauce to pairing with the rice for free!!

Beef brisket flat rice noodles soup
牛腩河粉

big portion of beef brisket

for those who are picky can order skirt steak(崩沙腩/爽腩)just at HKD$50!!

Lemongrass chicken wings
香茅雞翼
HKD$28/5 pcs 隻
Golden crispy and crunchy
juicy and tender on the inside

Beef tendon rice noodles soup
牛筋米線
HKD$40
all in all,affordable price ,generous portion,good location
the young waiters is very diligent,fast and helpful,great service!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
  • Beeftripericenoodlessoup 牛肚米線
2023-01-09 57 views
放工去尖沙咀睇戲,睇戲前想食個飯先,諗住快食雲吞麵點知都有驚喜原汁牛腩牛筋河$60雙拼牛腩河都係$60咋,牛腩份量超級多,炆得又淋又入口,咬落無渣咖牛筋處理得宜,唔會有腥味,感覺到滿滿嘅骨膠原鮮蝦雲吞河$38雲吞超大隻蝦,仲要喺新鮮蝦,唔好有陣雪味紫菜四寶 $50紫菜四寶有魚皮餃、魚蛋,墨魚丸同貢丸,每款都有兩粒,可以叫黎同朋友share生菜$12+$12就可以加個菜,抵食紅豆冰$12啲紅豆煲到勁腍,值得加錢飲

原汁牛腩牛筋河$60
牛筋處理得宜,唔會有腥味,感覺到滿滿嘅骨膠原

鮮蝦雲吞河$38
雲吞超大隻蝦,仲要喺新鮮蝦,唔好有陣雪味

紫菜四寶 $50

生菜$12
+$12就可以加個菜,抵食

紅豆冰$12
啲紅豆煲到勁腍,值得加錢飲

• 牛腩河