2021-06-03 1082 views
我叫了2餸飯,不少心自已倒瀉咗,姐姐立即主動比返一個一模一樣嘅2餸飯我,好感動呀,除了好味,仲好有人情味。呢間店係正軒尼詩小學對面,好方便,好就腳,日日都大排長龍,都幾高CP值!推介: 炒豬肚同肉餅
推介: 炒豬肚同肉餅
2020-12-09 1900 views
最近經過呢間舖頭,發覺店內張貼咗提醒員工要善待客人嘅字句,我再次買外賣,亦覺得態度改善咗。 所以補返呢個食評, 讚揚一下, 相信呢間鋪頭嘅老闆, 係一個良心食肆經營者。
, 相信呢間鋪頭嘅老闆, 係一個良心食肆經營者。
TakeAway
2020-09-21 1756 views
食低碳減肥的我,過左港島返工咁耐,一路都諗唔到食咩好,加上選擇困難既我,次次都食錯野3餸飯,平民飯堂,3餸走飯(低碳之選),包凍飲(飲湯又得),只係$43肉餅好大件好厚,飽左,有半個蛋黃係面,唔會太干身炸魚魚肉嫩,新鮮炸,但都多骨(唔識去骨唔好揀)椰菜花佢係炒既,好好味,不過減肥的我,都係食既烚好d,可惜無凍OT 走甜雖然送飲品,但都唔差喎,有茶味,檸檬足料有4片,啱哂我酸怪之後都會keep住食哩間,又平又飽,又啱食

肉餅
好大件好厚,飽左
,有半個蛋黃係面,唔會太干身
炸魚
魚肉嫩,新鮮炸,但都多骨(唔識去骨唔好揀)
椰菜花
佢係炒既,好好味,不過減肥的我,都係食既烚好d,可惜無
凍OT 走甜
雖然送飲品,但都唔差喎,有茶味,檸檬足料有4片,啱哂我酸怪

之後都會keep住食哩間,又平又飽,又啱食
3餸走飯
3餸走飯
2020-08-12 1192 views
佳記我舊時係佐敦食左好耐老闆兩兄弟除左飯賣得特平重派飯劵俾低下階層有次我男人老狗記錯佐敦32蚊個價去左灣仔食35蚊飯我同阿姐講我轉頭落泥俾番,你keep住個飯先,阿姐話吾緊要食飽先,我甘大個男人好吾好意思又感謝佢,轉個頭即刻俾番十蚊人地先吾使找平時阿細佬裝飯又大兜又多送又多選擇又好食!支持佳記!
佳記我舊時係佐敦食左好耐
老闆兩兄弟除左飯賣得特平重派飯劵俾低下階層

有次我男人老狗記錯佐敦32蚊個價去左灣仔食35蚊飯

平時阿細佬裝飯又大兜又多送又多選擇又好食!

支持佳記!
TakeAway
2020-06-26 1094 views
很久沒寫食評了, 今日忍不住寫一篇, 這間灣仔新開的佳記美食, 食飯時間往往有長龍排隊, 可能是兩餸飯便宜吧, 由其在這疫情期間, 大家飲食都慳住荷包。 今日買外賣一試, 食物不錯性價比極高。 但排隊買食物時的插曲才是重點, 排在我前面的一位阿叔, 在找數時說" 我買的只是兩餸飯"( 態度很平和), 但收錢的阿姐惡言相向" 你買三餸呀嘛!" 阿叔答"不是" ,阿姐繼續發難" 你有冇叫魚呀!" 阿叔答"沒有", 阿姐就發脾氣話"咁畀番錢你囉!" 並將散銀大力拍在鐵架上。 到我找數時, 該阿姐還是氣憤難平, 把找我的五元大力拍在鐵架上。 我覺得雖然你買的是平價餐, 但對待顧客的態度就像施捨乞丐一樣,太不應該! 希望該店看到這篇文章後能加以改善, 香港人不應這樣。
2020-06-26
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
今天路過這間店,看上去那麼似上次佐敦另外一間食店,原來是分店。上次試了佐敦分店,味道很差。門面也沒有那麼乾淨。但是這裏很不同,味道不俗而且很多款式。便宜之選,我選了兩餸連嘢飲只是34元。店舖內也有很多姐姐幫手,排隊也不會久。它鄰近巴士站,買回家作小菜也很方便。咕嚕肉可以但是那個職員沒有給菠蘿給我,比較隨意。味道可以。那個豬手則不俗,很多肉,也很淋軟。座位方面也很多。下次會再試試其他菜式,凍檸水也有很多檸檬。超值👍🏻

便宜之選,我選了兩餸連嘢飲只是34元。

店舖內也有很多姐姐幫手,排隊也不會久。

它鄰近巴士站,買回家作小菜也很方便。
咕嚕肉可以但是那個職員沒有給菠蘿給我,比較隨意。味道可以。
那個豬手則不俗,很多肉,也很淋軟。
座位方面也很多。
下次會再試試其他菜式,凍檸水也有很多檸檬。
超值👍🏻
咕嚕肉豬手