2017-04-24 232 views
如果大家有留意我上一篇對告白果屋的評價,我裡面所提及的是這間在三樓的冰冰果汁! 我表示滿意滿意,喜歡,會再黎! 黎到葵坊當然想食平小小的食物,我叫左杯芒果奶西,$8蚊,好低! 當然味道不是十分濃郁,不會像許留山咁,以這樣的價格,味道一定比較稀,但西米唔會太少,芒果味都ok,淡淡的,不濃,但唔會過分稀,感覺到有加糖因為我覺得偏甜,奶味也是淡淡的,但我覺得都夠,整體黎講是偏稀但正正因為咁,飲完唔會膩,整到飽住個肚,飲完感覺清爽健康,可以再叫多杯 哈哈
芒果奶西
1K
2016-12-15 277 views
葵廣雖然多左好多野食,飲野嘅鋪頭都好多,樓下有幾檔都試過,唔係話唔好飲,但價錢真係有少少貴,唔太符合我鐘意平平地掃下街嘅原則,所以有時都會懷念下細個冇乜錢,淨係飲到呢啲平價果汁,所以會上番黎3樓。單單係睇價錢,都已經心裡有數佢有幾成係真果汁,但唔緊要,就係鐘意佢夠誠實。你話佢係糖水果汁咩,樓下夠一大堆色素果汁。大佬,幾蚊杯我真係唔敢要求啲乜呀,老實講我仲要覺得幾好飲。密瓜汁 $10真係唔算假,飲到密瓜味,糖水唔過分。西瓜汁 $5西瓜味點都糖水過密瓜味少少,但價錢只係一半。最鐘意呢度嘅果汁夠誠實,你以為出面賣十幾廿蚊杯果啲冇糖水,新鮮榨?

你話佢係糖水果汁咩,樓下夠一大堆色素果汁。

大佬,幾蚊杯我真係唔敢要求啲乜呀,老實講我仲要覺得幾好飲。

密瓜汁 $10

真係唔算假,飲到密瓜味,糖水唔過分。
密瓜汁
西瓜汁 $5

西瓜味點都糖水過密瓜味少少,但價錢只係一半。
西瓜汁
2016-08-24
$10 (Tea)
2016-08-03 399 views
行左一陣商場,食完個雞蛋仔之後,覺得有少少口乾~ 經過這間店的時候,原本都唔打算買黎飲,但望見價錢後,覺得d野飲價錢都算幾平,大部分都係賣$13,有d甚至賣$8,所以叫左杯西瓜蘆薈汁試下先~ 杯野分量ok,內裹有蘆薈粒,整體黎講,依杯飲品算唔錯,但味道偏甜,可能唔係純西瓜汁,有加糖水~
2016-07-31
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2015-11-01 363 views
芒果沙冰($6)飲完wind n dine個枝伏伏地既芒果沙水,黎到葵芳填一填肚,順便飲一飲芒果沙冰,六蚊炸!雖然都唔算好冰,但飲落個味真實好多,仲有少少芒果肉添。唉,比得個六蚊雞仲求啲乜啊🙈!足料就夠曬。

芒果沙冰($6)

TakeAway
2015-05-25 458 views
葵涌廣場三樓有好多平既食品,而我最鐘意既,就係一杯杯幾蚊就有交易既果汁。 今次我買左杯芒果真珠黎飲,d芒果汁係幾好飲既,有香香既芒果味,又有冰碎可以咬,不過可惜既係珍珠冇乜味,啖左d
TakeAway
2014-09-21 217 views
經過葵涌廣場三樓,見到有檔果汁好多人圍住,就諗住去買杯嘢喝。我叫咗杯木瓜奶,個長曲髮女人要先收錢。收完錢後,個女人去後面即時放D木瓜落絞伴器度絞。中途我見到有人叫咗杯芒椰奶,另一個女人即時倒杯芒果汁,然後再倒D奶係面,大概係芒果汁多人叫有絞定吧。當我杯木瓜絞好,我以為個女人又會加D奶落去,點知她就咁俾我,話「木瓜汁」,然後再問我收錢。我話「我咪俾咗咯」跟住她收返隻手,我再問她「我叫木瓜奶喎,呢杯嘢無加奶。」她即時話「咪加咗咯,D奶加埋落去絞架。」但我明明睇住佢掉幾舊木瓜和一堆冰落去絞,幾時有加過奶,不過佢咁講我就喝啖試下,但完全無奶味。我再叫她,但她完全唔理我拎轉身去咗後面。我叫咗她好多次後,她先行返過嚟問咩事,我再問她「杯嘢完全無奶味喎。」她竟然答我「D木瓜好甜啦!唔駛加奶。」跟住就又拎轉身走咗去後面唔再理我。有無搞錯!咁都得!?搞錯咗仲大條道理,我明明加咗錢加奶,漏咗唔加返,唔退差價,仲要咁回應,有無搞錯!?雖然錢唔係多,但咁的服務態度,我寧願去返許留山喝貴D都不會再幫襯。

2014-09-18
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2014-08-21 293 views
有時遲咗放工,太夜食野又怕肥,都會買生果杯當晚餐就算,16蚊有5款生果、12蚊3款,另外可選配涼粉/西米/紅豆底,最後淋上花奶、椰漿及芝麻珠生果有不少選擇,西瓜、蜜瓜、哈蜜瓜、木瓜、士多啤梨、奇異果、火龍果、芒果、波羅、桃、椰果,甚至啫喱條也有生果杯 ($16)這是5款生果的大杯裝,生果切成球狀或片狀,易於進食,雖然很喜歡吃波羅及蜜桃,但罐頭生果糖份偏高,還是比較喜歡選一些新鮮生果這次揀選了涼粉底,配上木瓜、士多啤梨、蜜瓜、哈蜜瓜及芒果,大部份生果都很清甜,不過新鮮程度只是一般,而涼粉,切成小粒,口感軟,尚算不錯小店還會售賣各色各樣的生果飲料,較多人喜歡西瓜汁及芒椰奶西,幾蚊一杯,十分便宜,但我對這些飲料則一般,因為當中生果成份太少,如西瓜汁,只有數小塊西瓜,然後加入大量糖水. . .相當不健康
生果杯 ($16)
生果杯 ($16)
2014-08-20
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$16 (Dinner)
2007-04-06 70 views
路過見到有齋賣突然好想食齋見佢十蚊可以選三樣要左酸齋,齋叉燒同齋鴨腎全部都入味但齋叉燒就似乎乾左d齋鴨腎油左d但味道上以酸齋同齋鴨腎最好
路過見到有齋賣
突然好想食齋
見佢十蚊可以選三樣
要左酸齋,齋叉燒同齋鴨腎
全部都入味
但齋叉燒就似乎乾左d