今日經過鑽石山啟鑽苑嗰邊,係OpenRice搵到間係工業大廈地舖依間幾靚既餐廳,裝潢係採用少女最愛既粉紅色作主調,而且餐牌同餐桌都出現餐廳設計既卡通人物;而麵碗則係一隻攪笑大眼既公仔造型碗,樣樣都好得意😎。餐廳內除了堂食區有多個打卡位外,亦有個俾人等外賣既小座位,後面寫住:顏值愈大,責任愈大!另餐廳播著英文歌曲,令人感到放鬆。蒜香花膠米線🍜餐廳除咗多款小食外,同時亦有提供米線的主食。蒜香花膠米線好好食,湯底調得剛好唔會過鹹。花膠份量好足料,有幾塊大大片超冧身花膠讓我吸收骨膠原🥰,食完飲返杯凍無糖茶解暑![甜品]3.6牛奶木瓜燉雪燕牛奶好滑,配雪燕口感豐富,而且有幾舊甜甜既木瓜在內特濃3.6牛乳鮮奶凍味道是很重的牛乳味,奶凍口感QQ很彈牙

蒜香花膠米線🍜

甜品
3.6牛奶木瓜燉雪燕
牛奶好滑,配雪燕口感豐富,而且有幾舊甜甜既木瓜在內

特濃3.6牛乳鮮奶凍
味道是很重的牛乳味,奶凍口感QQ很彈牙
2024-02-16 47 views
甜品系每日新鮮製造,其他產品更不含味精,確實系健康之選🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕($58)燉雪燕口感滋潤。牛奶香濃細滑🥛配上清甜的木瓜和份量十足的雪燕,甜度適中,口感豐富,味道一流。🔸芝士奶蓋燉蛋($58)燉蛋口感滑溜,頂部的芝士奶蓋厚實濃郁,十分creamy🧀配上燉蛋的香味作為飯後甜品最適合不過。🔸膠原蛋白濃雞湯 ($68)滿滿的膠原蛋白帶來滋潤的口感,特別適合女性飲用。雞湯鮮甜,口感濃郁,而且營養豐富,真材實料,不含味精。 隔住熱水加熱5分鐘就飲得更方便攜帶,無論系屋企定office飲都可以😆🔸蒜香花膠 (半份) ($55)花膠的口感豐富,厚實且具有彈性,蒜味十足,非常香濃。仲好適合送飯😋📍啖啖燕窩新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號鋪觀塘駿業街60號駿運工業大廈一樓B1室
甜品系每日新鮮製造,其他產品更不含味精,確實系健康之選

🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕($58)

🔸芝士奶蓋燉蛋($58)

🔸膠原蛋白濃雞湯 ($68)

🔸蒜香花膠 (半份) ($55)

📍啖啖燕窩
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號鋪
觀塘駿業街60號駿運工業大廈一樓B1室
  • 芝士奶蓋燉蛋
2024-02-11 30 views
之前朋友請我食過鮮燉燕窩,原來除咗燕窩系列,仲有米線同小食。嗌咗世一無敵麻辣牛丸米線(特濃蕃茄湯) 一上枱就聞到好香,牛丸雖然切開一半,但咬落有口感,有牛肉味。米線唔會煮得太淋。湯底方面帶小小麻辣嘅味道,忍唔住飲咗幾啖。食完麻辣米線就飲返杯無糖冷泡茶。嚟到呢到點可以唔食甜品呢招牌椰汁燉雪燕椰汁味濃,超多雪燕係入面,好滋潤嘅感覺。另外嗌多個特濃3.6牛乳鮮奶凍奶味香濃,入口滑溜Q彈啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

嗌咗
世一無敵麻辣牛丸米線(特濃蕃茄湯)
食完麻辣米線就飲返杯無糖冷泡茶。

嚟到呢到點可以唔食甜品
招牌椰汁燉雪燕
椰汁味濃,超多雪燕係入面,好滋潤嘅感覺。

另外嗌多個特濃3.6牛乳鮮奶凍
奶味香濃,入口滑溜Q彈

啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

2024-02-10 19 views
️朋友介紹下得知呢間糖水鋪仲有幾款小食及主食真材實料 性價比幾高😍🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍 $18奶味好重😍細細杯過吓口癮唔會太漏🥭淡淡香芒shake shake 飲$58飲前記得要搖勻🤤成樽有幾層 芒果十分香甜 中間有西米露及雪燕 🥥招牌椰汁燉 $48椰汁味濃郁十分滋補 粒粒阿膠😳🍜蒜香花膠米線 $68完全出乎意料之外 好有驚喜估唔到蒜蓉都可以配米線未打開已經聞到陣陣嘅香味~裏面嘅花膠份量好多 亦好稔身 好易咬開成個蕃茄湯底都係精華😍唔會覺得濃味 又無味精 值得一試‼️

朋友介紹下得知呢間糖水

十分滋補 粒粒阿膠😳

🍜蒜香花膠米線 $68
完全出乎意料之外 好有驚喜
估唔到蒜蓉都可以配米線
未打開已經聞到陣陣嘅香味~
裏面嘅花膠份量好多 亦好稔身 好易咬開
成個蕃茄湯底都係精華😍
唔會覺得濃味 又無味精 值得一試‼️

2024-02-10 18 views
啖啖燕窩,燕窩、燉品、甜品每日新鮮製造,足料食材新鮮,私心推介。訂購方便,網上、whatsapp下單免費送貨,外賣自取、門市堂食或送貨都可以!位於新蒲崗新分店均可堂食或外賣,相當大的堂食空間,座位寬闊,空間感十足,環境乾淨,而且設多個粉紅少女風打卡位,不容錯過。❤️3.6牛奶木瓜奶凍雪燕口感順滑,面層鋪上雪燕和牛乳滋潤木瓜,底層是香滑奶凍,奶味香濃,甜度剛好,整體層次豐富,養生養顔❤️芝士奶蓋燉蛋燉蛋香滑,口感細緻,每口充滿蛋香且甜度適中,口感味道可媲美法式燉蛋,配上奶味香濃既奶蓋,入口順滑,滋味無窮❤️蒜辣雞翼尖雞翼尖配合濃郁蒜辣汁非常惹味,放冰格更可保存三個月,徹底加熱後即可食用❤️膠原蛋白濃雞湯 營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選啖啖燕窩(新蒲崗店)📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

❤️3.6牛奶木瓜奶凍雪燕

❤️芝士奶蓋燉蛋
奶味香濃既奶蓋,入口順滑,滋味無窮

❤️蒜辣雞翼尖

❤️膠原蛋白濃雞湯
營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選

啖啖燕窩(新蒲崗店)
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

得閒氹自己開心🥳間唔中都會買啖啖燕窩返屋企同家人開心SAHRE 💗每日鮮製甜品口碑甚佳,門市亦愈開愈多,夠哂方便👍🏻🔹3.6牛乳木瓜奶凍雪燕女士滋補首選呢款3.6牛乳木瓜奶凍雪燕,口感香滑濃稠,甜度適中。木瓜除具抗氧化功效,更可改善便秘、腹脹,岩哂多肉少菜既都市人!加入3.6牛乳製成奶凍更可養顏抗老,食完皮膚都滑啲!仲有絲絲晶瑩剔透既雪燕,口感細滑有彈性,富含珍貴營養💁🏻‍♀️🔹招牌椰汁燉雪燕揀咗呢款比媽媽,係佢最愛既椰汁燉雪燕~具平民燕窩之稱既雪燕係養生滋補聖品,除可滋補美容,更可調節人體膠原蛋白、使皮膚回復飽滿有彈性。食落椰香味濃甜度低,大量雪燕超足料,絕對係滋補美顏好選擇😁🔹啖啖香芒shake shake 飲shake shake 飲係新品,即刻買返支黎試吓~有齊雪燕、西米、芒果3.6牛奶、芒果粒,芒果味道濃郁香甜,仲有唔少西米MIX雪燕,口感層次相當豐富🥭🔹澳洲嫩牛小排米線估唔到而家出埋米線!真係夠哂多元化~米線爽口唔會煮得過淋,特濃蕃茄湯湯底超足料,散發超濃茄味!澳洲嫩牛小排軟嫩多汁,肉質扎實有彈性😋啖啖燕窩✨📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

🔹3.6牛乳木瓜奶凍雪燕
🔹招牌椰汁燉雪燕

🔹啖啖香芒shake shake 飲
🔹澳洲嫩牛小排米線

啖啖燕窩✨
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-02-03
啖啖燕窩喺新蒲崗開咗分店啦,而家呢一間地舖位置寬敞,店內用餐區仲好舒適添😊🫶🏻超多款式選擇,除咗燕窩,另外仲有多款燉湯,小食,燉蛋等。最啱買畀你靚靚嘅女朋友同屋企人滋潤補身。3.6牛奶木瓜燉雪燕3.6牛乳同木瓜呢個組合真係好滋潤,木瓜好清甜,再配埋燉雪燕,雪燕份量都幾多,我真係好鍾意食呢個啊。芝士奶蓋燉蛋Creamy嘅芝士奶蓋配上滑溜燉蛋,燉蛋味香,買返屋企做飯後甜品一流。膠原蛋白濃雞湯超推介呢款膠原蛋白濃雞湯,膠原蛋白滿滿,飲落口好清甜,女仔一定要飲呀❤️😆蒜辣雞翼尖份量夠多, 有外賣包裝超方便,隨時喺屋企都食得。蒜蓉味辣得過癮,雞翼尖份量都唔少,好食。

3.6牛奶木瓜燉雪燕

Tea
  • 芝士奶蓋燉蛋
  • 膠原蛋白濃雞湯
2024-02-08 13 views
呢間係一個好出名既燕窩鋪,我之前都係呢度買過唔同既燕窩同奶凍產品,d野真係好真材實料,啲甜品仲要係每日新鮮製造😍價錢又好合理,更加係打卡一流📸今次見佢係新蒲崗又開左間新鋪,簡係要試下啦,仲有米線提供添,入面仲要勁大,成個背景都係粉紅色,超岩打卡,d野食又好好食,真心推薦🌟3.6牛奶木瓜奶凍雪燕 入面既雪燕真係好多,食落去係濃濃既木瓜味,下面係奶凍,好濃既奶香味,仲有一舊舊既木瓜肉,好清甜,成個甜品食落去係唔會好甜,入面又係真材實料😍🌟招牌椰汁燉雪燕每一湯勺都係慢慢既雪燕,仲有淡淡既椰汁香味🥥唔會好甜,買來新年孝敬父母真係一流,又健康又好食🌟芒果西米飲呢個真係好推薦,飲落去好似只有芒果同奶本身既甜度,沒有加任何既糖漿🥭入面有煮到岩岩好又有嚼口既西米,又有芒果,d芒果真係好清甜,飲落去個芒果味真係好濃,仲帶點奶香🥛飲落去好似芒果西米露咁,又好滑,真係一流🌟海鮮麻辣花膠米線我第一次係呢度食米線,叫左個麻辣海鮮底,入面仲有好多海鮮,又魷魚同蜆🦑仲有大大舊嘅花膠,食落去好有嚼口,滿滿嘅膠原蛋白😜個湯底仲可以揀唔同既辣度,撈咪個米線一齊食真係好惹味,香辣,d米線又煮到好煙韌,仲要係即叫即整,分量又

🌟3.6牛奶木瓜奶凍雪燕

🌟招牌椰汁燉雪燕

🌟芒果西米飲

🌟海鮮麻辣花膠米線
我第一次係呢度食米線,叫左個麻辣海鮮底,入面仲有好多海鮮,又魷魚同蜆🦑仲有大大舊嘅花膠,食落去好有嚼口,滿滿嘅膠原蛋白😜個湯底仲可以揀唔同既辣度,撈咪個米線一齊食真係好惹味,香辣,d米線又煮到好煙韌,仲要係即叫即整,分量又好多,超推薦🍜

2024-02-06 16 views
新蒲崗啖啖燕窩店 ,✴️成間都係粉紅色好有少女心呀,經過鑽石山附近 , 好掛住佢哋嘅甜品呀 ,就行去新蒲崗。 店內提供 ✴️小食及甜品 ,我買了幾款同朋友品嚐 。 💞蒜香雞翼尖 , 👑雞翼尖 炆得好淋 配又香辣蒜蓉汁 真的很惹味 辣得好爽呀💞 芝士奶蓋燉蛋,甜品 ,這個面層鋪滿芝士奶蓋 ,香濃香滑嘅芝士 ,加上甜品奶凍非常香滑,甜到適中。💞 木瓜椰汁雪燕 份量好足 椰汁雪燕好滋補養顏, 啱曬而家咁凍嘅天氣 可以 補充骨膠原 ,皮膚都有光澤啲。💞 膠原蛋白濃雞湯 ,這個湯包很方便,用錫紙袋封口處理,啱曬冬天進補
新蒲崗啖啖燕窩店 ,✴️成間都係粉紅色好有少女心呀,
經過鑽石山附近 , 好掛住佢哋嘅甜品呀 ,就行去新蒲崗。
店內提供 ✴️小食及甜品 ,我買了幾款同朋友品嚐 。

2024-02-03 18 views
我哋試咗啖啖燕窩嘅出品:-🫶🏻 XO醬蘿蔔糕日本頂級宗谷北海道元貝內有粗條蘿蔔、慢慢臘肉、臘腸、櫻花蝦配搭上特製XO醬👍🏻 味道真係唔錯同埋好足料, 往時婆婆怕出面買嘅蘿蔔糕唔足料, 試完啖啖燕窩呢個蘿蔔糕, 我哋即刻叫婆婆今年可以休息下一齊食啖啖燕窩嘅蘿蔔糕🫶🏻 椰香奶凍雪燕一匙羹落去, 一次過有三種味覺嘅驚喜: 鮮奶凍嘅Creamy + 椰汁嘅濃香 + 雪燕嘅滑溜🫶🏻 淡雪牛奶雪燕飲淡雪配搭特濃4.3牛奶+自家製果醬👍🏻 牛奶果醬雪燕加埋一齊好夾, 食完即刻想encore
我哋試咗啖啖燕窩嘅出品:-

🫶🏻 XO醬蘿蔔糕
日本頂級宗谷北海道元貝
內有粗條蘿蔔、慢慢臘肉、臘腸、櫻花蝦
配搭上特製XO醬

🫶🏻 椰香奶凍雪燕

🫶🏻 淡雪牛奶雪燕飲
淡雪配搭特濃4.3牛奶+自家製果醬
👍🏻 牛奶果醬雪燕加埋一齊好夾, 食完即刻想encore
之前去過觀塘嘅啖啖燕窩已經一試難忘,最近朋友喺網上介紹,係新蒲崗竟然發現佢哋嘅踪影,咁近我屋企,梗係去睇吓啦!店舖都係一樣咁吸精,粉紅色色調,仲有靚靚打卡位,當然都係每日新鮮製造啦,正呀👍💕3.6牛奶木瓜燉雪燕上次食過一定要再Encore ,皆因好足料,同舖頭名一樣,啖啖都係雪燕😍,木瓜清潤,牛奶味濃,好啱冬天乾燥嘅時食,十分滋補💕芝士奶蓋燉蛋估唔到芝士奶蓋同燉蛋會咁夾,咸咸地嘅芝士奶蓋,配上細滑嘅燉蛋,口感好滑,味道唔太甜,大人細路仔都啱食,十分”芝”味😋💕膠原蛋白濃雞湯勁方便嘅湯包,加熱♨️就飲得,真空包裝,衛生方便,🐓雞湯濃而不膩,而且啖啖膠原蛋白,十分滋潤💕蒜辣雞翼尖蒜味濃🧄,唔太辣,啱我呢啲唔食得太辣嘅人,小食、做餸都得,夜晚宵夜唔食太飽,呢款雞翼尖就啱晒😉

💕3.6牛奶木瓜燉雪燕

💕芝士奶蓋燉蛋

💕膠原蛋白濃雞湯

💕蒜辣雞翼尖
TakeAway
2K
2024-01-29 15 views
👱🏻‍♀️補身養生好easy👱🏻‍♀️-陪老媽子辦年貨 除咗蔘茸海味 女士養生養顏 燕窩係首選 今日去咗間樓上燕窩店嘅新蒲崗舖採購 順便買外賣🥡返屋企歎-🥥椰汁木瓜燉雪燕甜品每日鮮製‼️ 滋潤養顏燉燕窩係孝敬老媽子嘅😘 燕窩碎白𠽌𠽌 木瓜清甜 味道少甜清清地 椰香豐富 啱晒佢心意-🍮木瓜奶凍奶凍自己食😬 每啖滑嘟嘟 奶味濃郁creamy 牛奶控必試‼️ 食完之後 仲可以留番個靚靚玻璃樽裝零食-🐔膠原蛋白濃雞湯呢個湯簡直係女士至愛😍 碗半份量一次過飲完 方便𢹂帶 擺兩包喺公司冰格再叮熱 滋補話咁易🥹 入口先有雞湯鮮甜 跟住係好重嘅膠質 飲完我又冇口渴喎☺️ 真材實料唔落味精-🍖蒜辣雞翼尖蒜末多🧄 蒜味重而濃 撈飯好正 配啤酒🍻做小食亦得 雞翼尖有麻油香-📍啖啖燕窩新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
👱🏻‍♀️補身養生好easy👱🏻‍♀️
🥥椰汁木瓜燉雪燕

🍮木瓜奶凍

🐔膠原蛋白濃雞湯

🍖蒜辣雞翼尖

📍啖啖燕窩
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-01-29 13 views
作為職業女性, 要返工邊有時間煮野食. 但成日食外賣又會嫌悶.啖啖燕窩其實都係一個品錯既選擇.可以買定啲冷凍食品,放係冰箱, 食飯時拎出黎加餸. 今日買左2 個「正餐」,2 個甜品!🐤酸辣雞翼尖($25/半份)雖然係半份,但係都夠兩個人加餸食~ 🥚芝士奶蓋燉蛋($58/一杯)鍾意奶蓋既朋友應該覺得奶蓋好濃味~ 加埋下面嘅蛋就啱啱好.唔會好「溜」🧡3.6牛奶木瓜奶凍雪燕($68/杯)想清清哋嘅可以揀呢一隻甜品.食落去甜甜地又養生
作為職業女性, 要返工邊有時間煮野食.
但成日食外賣又會嫌悶.
啖啖燕窩其實都係一個品錯既選擇.
可以買定啲冷凍食品,放係冰箱, 食飯時拎出黎加餸.

今日買左2 個「正餐」,2 個甜品
🐤酸辣雞翼尖($25/半份)
雖然係半份,但係都夠兩個人加餸食~
🥚芝士奶蓋燉蛋($58/一杯)
鍾意奶蓋既朋友應該覺得奶蓋好濃味~
加埋下面嘅蛋就啱啱好.
唔會好「溜」
🧡3.6牛奶木瓜奶凍雪燕($68/杯)
想清清哋嘅可以揀呢一隻甜品.
食落去甜甜地又養生
同屋企人喺附近食完飯見到呢間主打燕窩同甜品可以外賣返屋企食店內有堂食位置,佈置得好靚粉色嘅裝潢每張枱都有店舖嘅公仔...勁Cute✨牛奶木瓜燉雪燕雪燕同燕窩一樣滋補養顏加入牛奶同木瓜味道清甜,啖啖都有一絲絲雪燕冬季可滋潤肌膚.增強免疫力✨芝士奶蓋燉蛋面層舖滿厚厚嘅芝士奶蓋下面燉蛋口感幼滑兩者味道好夾✨膠原蛋白濃雞湯濃郁嘅雞湯充滿骨膠原同蛋白質放冰箱可以存放30日原包放在水中加熱就食得放喺公司同屋企,隨時都可以飲✨蒜辣雞翼尖充滿蒜蓉同辣味嘅雞翼尖用嚟做小食 或者 配啤酒真係一流一隻接一隻.食到停唔到口仲見到有賀年燕窩禮盒名貴又精美一於買嚟送比媽咪

同屋企人喺附近食完飯
見到呢間主打燕窩同甜品可以外賣返屋企食

店內有堂食位置,佈置得好靚

粉色嘅裝潢
每張枱都有店舖嘅公仔...勁Cute

✨牛奶木瓜燉雪燕
雪燕同燕窩一樣滋補養顏
加入牛奶同木瓜
味道清甜,啖啖都有一絲絲雪燕

冬季可滋潤肌膚.增強免疫力

✨膠原蛋白濃雞湯

濃郁嘅雞湯充滿骨膠原同蛋白質
放冰箱可以存放30日
原包放在水中加熱就食得
放喺公司同屋企,隨時都可以飲

✨蒜辣雞翼尖

TakeAway
Type of Meal
Last Night Supper
2024-01-26 15 views
同事周不時都會經過買來吃,特別欣賞餐廳的甜品每日鮮製~新鮮好味!🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58雪燕很多,加上3.6牛奶香滑口感同木瓜清甜,奶味香濃又清新,感覺特別養顏滋補🔸芝士奶蓋燉蛋(限量發售) $58奶蓋要跟燉蛋一起吃,每口都有芝士微微鹹味,加上燉蛋布甸似的彈滑質感,口感特別🔸膠原蛋白濃雞湯 $68濃雞湯成份簡單,無骨無渣,口感微微杰,每啖膠質感覺濃厚,可原包放入熱水加熱,好飲又方便~🔸蒜辣雞翼尖 $25加熱方便,買來晚餐加餸!蒜辣味十分均勻,每一只翼尖都十分惹味。

🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58

🔸芝士奶蓋燉蛋(限量發售) $58