2007-08-26 16 views
見到openrice甘多讚賞,我專登走去試下,睇下有幾好味。但係食完大失所望,我好懷疑d笑臉係「做馬」。車仔麵好難食,個湯好似水甘浠,完全冇味道。d 餸一食就知來貨唔掂,係下價野。串燒真係不願致評,又乾又硬,乾爭爭。串燒d汁少得可憐,碟的放汁位係有問題,這隻碟唔係設計俾串燒用(忘記影隻碟),相信廚房係新手。整體而言,廚房水準好"green",可有好大進步空間。而服務方面係無問題,對客人有善。

2007-08-20 17 views
由於住得近同埋我為食得尼又要窮於是最近真係成日食呢間已經食左7,8次發現海南雞飯掂於是尼留個comment38蚊套餐有雞油飯同一碟時菜(套餐居然冇野飲!?)上菜速度好快第1樣放入口的是飯正宗呢~ 食到係溝左糯米+湯+雞油(少少啦)真係冇雞都可以食晒個飯碟雞份量唔細ga 咁岩係雞脾^^食到皮下有dd透明者喱~難得不過得好少而且唔係件件都有好味~ 滑~ 不過似白切雞個菜我係通菜係旱通~很滿意點知我第2次尼食雞飯先知道原來上次佢比漏左醬我!!3個醬(蔥油/酸/黑豉油(真名唔知))當佢切雞可以點蔥油我就好中意個豉油唔係普通豉油尼ga 甜得尼好味(唔係甜豉油wo!)大家食雞飯如果佢漏左記得問返佢拎喇!!見到人地食焗飯好似好正!下次都要試下當晚見到有人食鐵板西冷牛扒份量唔細~不過叫5蚊果d小食就份量同個價錢一樣比較少(個辣魷魚poster好大兜,但事實唔係咁,5蚊冇可能比成兜啦~)順帶一提後門果個位唔太好坐比出面d人望住晒而且d人出出入入吹陣風埋尼都幾煩
由於住得近同埋我為食得尼又要窮
於是最近真係成日食呢間
已經食左7,8次

發現海南雞飯掂於是尼留個comment
38蚊套餐有雞油飯同一碟時菜(套餐居然冇野飲!?)
上菜速度好快
第1樣放入口的是飯
正宗呢~ 食到係溝左糯米+湯+雞油(少少啦)
真係冇雞都可以食晒個飯
碟雞份量唔細ga 咁岩係雞脾^^
食到皮下有dd透明者喱~難得
不過得好少而且唔係件件都有
好味~ 滑~ 不過似白切雞
個菜我係通菜係旱通~
很滿意

點知我第2次尼食雞飯
先知道原來上次佢比漏左醬我!!
3個醬(蔥油/酸/黑豉油(真名唔知))
當佢切雞可以點蔥油
我就好中意個豉油
唔係普通豉油尼ga 甜得尼好味(唔係甜豉油wo!)
大家食雞飯如果佢漏左記得問返佢拎喇!!

見到人地食焗飯好似好正!
下次都要試下

當晚見到有人食鐵板西冷牛扒份量唔細~

不過叫5蚊果d小食就份量同個價錢一樣比較少

順帶一提後門果個位唔太好坐比出面d人望住晒
而且d人出出入入吹陣風埋尼都幾煩

(Non-member)
2007-08-17 1 views
今日去度呢間餐廳, 原本都唔知想食咩好, 入到去年嗅到好香, 聽到D cc聲, 原來有人食鐵板炒烏冬, 哇好香.咁我又叫左個鐵板雞絲炒烏冬, 好野味.....正, 我朋友就食星洲炒米, 咖哩好香,夠辣, 個買相好吸引, 味道正, 好少食到d星洲炒米咁野味, 如果唔食得辣可叫少辣.下次下午茶試吓d車仔面先....
2007-08-15 4 views
呢間hei hei 係我最新地盤已經食左4次食過車仔麵同串燒可能新開張試價所以樓上果位10蚊.. 我食串燒係8蚊(今日都係)車仔麵我好中意個辣汁(小辣就夠)18蚊3個送~ 幾抵食加凍飲都係25蚊特別喜歡佢個魷魚~正~老水雞翼我食過3次兩次白一次啡= =不過幾岩送麵~其他都ok (紅腸幾好ga 唔係cheap紅腸尼)串燒食過1次幾特別但唔係我最中意ge (我最中意新都城2期美食坊喇沙王的雞肉申燒)今日見到人食海南雞飯幾多雞下~下次要試先得~
呢間hei hei 係我最新地盤
已經食左4次
食過車仔麵同串燒
車仔麵我好中意個辣汁(小辣就夠)
18蚊3個送~ 幾抵食加凍飲都係25蚊
特別喜歡佢個魷魚~正~
老水雞翼我食過3次
兩次白一次啡= =
不過幾岩送麵~
其他都ok (紅腸幾好ga 唔係cheap紅腸尼)

串燒食過1次幾特別
但唔係我最中意ge
(我最中意新都城2期美食坊喇沙王的雞肉申燒)

今日見到人食海南雞飯幾多雞下~
下次要試先得~
(Non-member)
2007-08-12 0 views
今晚返屋企途中, 特然嗅到一陣好香既BBQ味, 原來呢間小食廚房有串燒食, 仲係即燒既,正好想食宵夜, 雖然要等一陣, 但係冇所謂, 因為真係抵食又好味, 我叫左雞肉串,雞好滑但有少少辣好野味, 豬頸肉好爽, 珍寶腸都係$10串,好多地方都買$12啦, 另外再食左個翅都好好味, 都係$10碗, 街邊都買貴過佢啦. 下次去要試吓個星洲炒米, 因為見到有人食, 個買相好正仲好香.

2007-08-10 6 views
以前係將軍澳想食碗好味車仔面都好難, 呢間小食廚房,聽個名真係唔知有咩食, 入去睇吓個MENU 原來好多野食架, 有車仔面, 炒粉面, 仲有海南雞飯, 我叫左車仔面3個餸都係$18元, 仲幾好味, 個辣汁好好味, 另外再食左海南雞飯, 好滑又有雞味, 有驚喜. 他們新開張, 話遲D有串燒同咖哩, 兩樣都合我口味, 真係要試一試, 試完再話你知....