2024-04-20 9 views
琴日經過土瓜灣咁啱搵到呢間居酒屋🏮就入去一試 一入到去舖頭見到好大隻蜘蛛俠舖頭周圍亦都擺放咗好多唔同嘅Figure同掛畫 門口仲有一隻海龜見住佢游來游去好治癒作為Figure愛好者覺得個氣氛真係好好 老闆好熱情 招呼好好侍應亦都會好主動走過來幫你加水落單嘢食方面叫咗封門柳廣島蠔丼 牛口感適中唔會好難咬 好驚食到好嚡嘅牛🙈 廣島蠔啱啱炸起外面鬆脆 內裏鮮甜 性價比上亦都好高 喺外面未必搵到呢個價錢氣氛好好 會再返去幫襯
舖頭周圍亦都擺放咗好多唔同嘅Figure同掛畫
氣氛好好 會再返去幫襯

2024-04-19
  • 封門柳
2024-04-20 376 views
又點會估到,係車房🚘林立嘅街道入面,隱藏著一間居酒🏮,如果今日唔係咁啱陪朋友攞返架車🚲,唔係咁啱朋友話肚餓,我一定會錯過呢間小店。小店入面好多動漫掛畫🥰,figure公仔,當中最吸引嘅一定係1:1嘅蜘蛛俠😍。🌟南瓜蕃薯天婦羅🌟左口魚群邊天婦羅🌟龍躉粒粒天婦羅天婦羅炸漿,龍躉粒啖啖肉,有鮮味;左口魚群邊油香十足,意外地一啲都唔油膩😋。🌟天神玉子燒和一般玉子燒唔同,呢度加入了鰹魚汁🐟,所以多了份鮮甜味😋。🌟章魚小丸子章魚燒嘅醬汁係自家製嘅,用咗蛋黃醬加明太子醬製成,滋味倍升😋。🌟燒白鱔燒得惹味,咬落去啖啖肉,魚油味十足😍。🌟雞肉脆脆棒配月見汁雞肉棒🐓口感柔軟滑溜,配埋鮮香嘅蛋黃🍳及醬汁一齊食,口感更滑,味道更香😋。🌟薄脆雞皮雞皮燒得又薄又脆,勁惹味🤤。🌟厚切豬鞍滑蛋丼丼飯用吉列嘅方法處理咁厚身嘅豬鞍🐖,要做得好食一啲都唔容易,但係呢度做到了,仲做到外脆內腍,非常juicy,一啲都唔嚡口😋。🌟封門柳封門柳5️⃣成熟燒得剛剛好,而且肉味香濃、充滿肉汁😋。🌟 心太軟暖呼呼的半液態狀朱古力🍫從入面一瀉而出,是真正流心朱古力☺️,味道不太甜,剛剛好。飲品 ✨️天神特飲用咗金巴利汁、蘋果汁🍎、檸檬汁🍋及接骨木

🌟南瓜蕃薯天婦羅
🌟左口魚群邊天婦羅
🌟龍躉粒粒天婦羅

🌟天神玉子燒
和一般玉子燒唔同,呢度加入了鰹魚汁🐟,所以多了份鮮甜味😋。

🌟章魚小丸子

🌟燒白鱔
燒得惹味,咬落去啖啖肉,魚油味十足😍。

🌟雞肉脆脆棒配月見汁

🌟薄脆雞皮
雞皮燒得又薄又脆,勁惹味🤤。

🌟厚切豬鞍滑蛋丼丼飯

🌟封門柳
封門柳5️⃣成熟燒得剛剛好,而且肉味香濃、充滿肉汁😋。

🌟 心太軟

飲品
✨️天神特飲
用咗金巴利汁、蘋果汁🍎、檸檬汁🍋及接骨木果汁

✨️荔枝士多啤梨噴泉
以士多啤梨🍓味道為主帶著啖啖嘅荔枝味香味,整體唔太甜😋。

2024-04-12
2024-04-08 315 views
最近多咗嚟土瓜灣 偶然發現到呢間日式居酒屋 門口嘅手繪餐單同deadpool黑板好吸睛🤭入到去都有黑板畫好靚 超大座富士山 仲有好多figure!!! 動漫迷應該會心心眼😍串燒燒物甜品都出色 仲有壽喜燒 超多選擇🍡章魚小丸子 💰32小丸子飽滿 粉漿唔會好厚 外脆內軟🥚天神玉子燒 💰48玉子蛋好嫩滑 蛋味香甜 層次分明 熟度恰到好處🥰🍤南瓜蕃薯天婦羅 💰30粉漿薄身 天婦羅唔油膩 保持到蕃薯香 南瓜軟硬適中 🍤左口魚群邊天婦羅 💰58左口魚邊充滿油香 入口即溶 炸粉漿都有少少咸味🍤龍躉粒粒天婦羅 💰58第一次見龍躉天婦羅😆好有魚鮮味 魚肉嫩滑🐟燒白鱔 💰58香脆彈牙 不過要小心有少少細骨刺🍢薄脆雞皮 💰28雞皮超級脆!兩枝竹籤撐開 一啪就斷開兩截 好香😋🍢雞肉脆脆棒配月見汁 💰48雞軟骨好爽脆 🥩封門柳 💰68第一次喺日式居酒屋食燒封門柳 估唔到幾好味 重牛味 口感軟腍 外層有炭燒味 中間粉嫩 唔洗蘸鹽都夠味🐷吉列厚切豬鞍滑蛋丼飯 💰148本身驚唔夠飽仲叫咗個滑蛋飯 最後食到超飽😂吉列豬扒好厚身 又唔會好嚡 滑蛋下面仲鋪咗一層紫菜👍🏻🍎蘋果金寶雖然好飽但都要食甜品☺️蘋果金寶又脆又甜 加埋

章魚小丸子

🍤左口魚群邊天婦羅 💰58
左口魚邊充滿油香 入口即溶 炸粉漿都有少少咸味

🍤龍躉粒粒天婦羅 💰58
第一次見龍躉天婦羅😆好有魚鮮味 魚肉嫩滑

薄脆雞皮、燒白鱔、雞肉脆脆棒
🐟燒白鱔 💰58

吉列厚切豬鞍滑蛋丼飯
🐷吉列厚切豬鞍滑蛋丼飯 💰148

蘋果金寶
🍎蘋果金寶
雖然好飽但都要食甜品☺️蘋果金寶又脆又甜 加埋雪糕 一熱一冷超好味 仲可以搭配蛋白霜一齊食

🍹荔枝士多啤梨噴泉 💰32
🍹熱情果鮮奶沙冰 💰32

玉子燒
吉列厚切豬鞍滑蛋丼飯
蘋果金寶
2024-04-07 137 views
失蹤幾個月終於出現返☺️大家幾好嗎?今日黎到土瓜灣既天神食堂, 係日式串燒居酒屋,睇得出舖頭用咗好多心機佈置,好多影相位首先章魚小丸子,外皮炸得酥酥,佢既小丸子醬我都鍾意,真係好夾。個天神玉子燒,鍾意呢個玉子燒吾太甜仲可以伴埋京蔥一齊食跟住黎個雜錦天婦羅,有南瓜番薯、左口魚裙邊同龍躉粒粒。當時心諗嘩~天婦羅都食到龍躉好犀利😆天婦羅炸粉平均都薄,係左口魚裙邊會厚D。當食龍躉或者左口魚裙邊時我都沾柚子鹽食,加以調味,味道突出😋再黎係串燒~雞肉棒配埋蛋黃汁令美道更加香濃好味,食時會咬到軟骨,有咬口,唔怪得叫脆脆棒啦。燒白鱔夠厚肉好肉嫩亦燒得好香口。雞皮金黃薄脆封門柳既肉味都幾濃,我自己重口味,就加埋岩鹽一齊食👍厚切豬鞍滑蛋丼丼飯~塊豬鞍大塊又厚肉,豬鞍本身冇調味,味道係黎自嗰啲鰻魚汁,滑蛋真係滑蛋嚟㗎,有汁嫁最後食埋蘋果金寶~呢個甜品等咗15分鐘,店舖繁忙,不過都值得,入面除咗有蘋果餡仲有蔓越莓😳更加好食。上面有球雲呢拿雪糕,每啖都冷熱交融🤤飲品叫咗天神特飲同埋草莓荔枝噴泉,自己偏愛草莓荔枝噴泉,係碳酸飲品,天氣又熱,一飲好似上腦咁醒哂😂飲到後期雪糕溶晒會冇氣

封門柳既肉味都幾濃,我自己重口味,就加埋岩鹽一齊食👍

餐廳離土瓜灣站唔洗十分鐘路程係車房林立既地區入面 有隱世小店既感覺 😮黑色時尚既居酒屋設計 😎有大量經典日本動漫 figures 情懷滿分💯仲有個一比一既 Spiderman 旁實你食飯🕸️Marvel 迷一定食得開心又放心😗但我個人最中意都係靚靚既富士山壁畫 令人放鬆又舒服🗻午市主打咖哩飯 晚市就以天婦羅x串燒👍🏻為主食物種類選擇幾多 質素幾好 價錢親民 CP值極高🥰💥章魚小丸子章魚粒口感彈牙 炸過既外皮好香脆配搭明太子蛋黃醬 好滋味😋💥天神玉子燒玉子睇落已經覺得滑🥚內裡果然鬆軟滑嫩食落有明顯既鰹魚汁&明太子味道🤤💥南瓜蕃薯天婦羅外酥內軟 南瓜&蕃薯本身帶自然既甘甜味💥左口魚群邊天婦羅外脆內嫩 左口魚群邊既魚油香出晒黎💥龍躉粒粒天婦羅龍躉魚肉做既天婦羅都係第一次試細細粒 魚肉較結實 更有口感 ☺️💥薄脆雞皮炸到金黃酥脆 脆到好似薯片咁😛帶有濃郁既雞肉香氣 💥雞肉脆脆棒配月見汁外層焦脆 內裡多汁嫩滑配埋濃厚&香滑既月見汁 豐富好滋味😛💥燒白鱔炭火燒烤燒到外皮極香脆 陣陣炭香肉質鮮嫩多汁 啖啖肉 正👍🏻💥封門柳約四成熟岩岩好 口感夠淋仲幾多肉汁 牛肉味幾濃郁🥳💥厚切豬鞍滑蛋丼丼飯作為主食份
餐廳離土瓜灣站唔洗十分鐘路程

獨特既味道 酸酸甜甜幾清新

💥朱古力抹茶
結合朱古力&抹茶既濃郁風味
飽滿之餘 帶平衡既甘甜&苦澀

偶爾都會去土瓜灣發掘下隱世小店❣️今次都唔例外,拜訪左一間西日式餐廳✨地鐵站行過去5分鐘左右就到,好方便😆餐廳內既佈置超有驚喜呢!首先係見到大大隻Spiderman🕷️💫同一個真人既size係一樣架!必須打卡🤭📸仲有好多唔同動漫figure、和風燈籠🏮好有心思💕餐廳內仲有一間小房子,啱晒一班人傾計聚餐,私隱度高😍仲有靚靚既富士山壁畫陪住食野🗻超正🩵另外,老闆真係超nice🥰會介紹d食物俾我地,又同我地傾吓計,服務好好👍🏻第一次黎已經感受到呢度既人情味💗老闆話黎呢度食,冇限時,只希望大家盡情用餐🥹而家冇限時既餐廳真係買少見少😳❥ 章魚小丸子 $32用炸既方式製成~食落外脆內軟😍章魚彈牙有鮮味!❥ 天神玉子燒 $48總共有6件,新鮮製成😚用左日本蛋烹調,加上鰹魚汁,食落口感軟綿綿,蛋香味濃🧡❥ 南瓜蕃薯天婦羅 $30❥ 左口魚群邊天婦羅 $58❥ 龍躉粒粒天婦羅 $58熱辣辣上枱♨️分別有大蝦、茄子、秋葵、南瓜天婦羅,炸到脆卜卜,食落唔會太膩👍🏻❥ 薄脆雞皮 $28❥ 雞肉脆脆棒配月見汁 $48❥ 燒白鱔 $48雞皮好薄脆香口,送酒一流👍 雞肉棒肉嫩而且有碎軟骨既口感,可以撈埋溫泉蛋蛋黃一齊食!
偶爾都會去土瓜灣發掘下隱世小店❣️
今次都唔例外,拜訪左一間西日式餐廳✨
地鐵站行過去5分鐘左右就到,好方便😆

餐廳內既佈置超有驚喜呢!
仲有好多唔同動漫figure、和風燈籠🏮好有心思💕

❥ 章魚小丸子 $32
用炸既方式製成~食落外脆內軟😍
章魚彈牙有鮮味!

❥ 天神玉子燒 $48
總共有6件,新鮮製成😚
用左日本蛋烹調,加上鰹魚汁,食落口感軟綿綿,蛋香味濃🧡

❥ 南瓜蕃薯天婦羅 $30
❥ 左口魚群邊天婦羅 $58
❥ 龍躉粒粒天婦羅 $58

❥ 薄脆雞皮 $28

❥ 雞肉脆脆棒配月見汁 $48
❥ 燒白鱔 $48
雞皮好薄脆香口,送酒一流👍 雞肉棒肉嫩而且有碎軟骨既口感,可以撈埋溫泉蛋蛋黃一齊食!燒白鱔第一次食😍外層燒到好香,食落有鮮味👍🏻

❥ 封門柳 $68
烹調得岩岩好,肉質好粉嫩,牛味香濃,咬落口多肉汁,而且好淋,咬落唔會乾爭爭🤣好食!

❥ 吉列厚切豬鞍滑蛋丼飯 $148
份量十足既一碗丼飯🍚吉列豬扒勁大份又厚切🥳外皮香脆,肉質嫩滑,食落完全唔會韌,仲有juicy既感覺!配埋滑蛋、撈埋飯一齊食好滿足🥰

❥ 特濃朱古力心太軟配雪糕 $78
心太軟表皮脆脆地,一切開暖笠笠既朱古力醬慢慢流出,做到流心效果👏
配埋軟滑既雲呢拿雪糕,冷熱交融,好食🤤💖

❥ 天神特飲 $48
味道酸酸甜甜 好清新解渴🧡

❥ 荔枝士多啤梨噴泉 $58
帶有啖啖荔枝士多啤梨果香味🍓😊
上面仲有一球雪糕 好清爽🍦
2024-03-20
2024-03-24 29 views
✨章魚小丸子章魚小丸子 外脆內軟 章魚粒彈牙 ✨天神玉子燒玉子燒 厚身濕潤 蛋味香濃✨南瓜蕃薯天婦羅炸漿薄身酥脆 南瓜蕃薯香甜✨左口魚群邊天婦羅外層鬆脆 左口魚群邊油香十足感覺食落比起平時炙燒做法冇咁油膩 配搭幾特別✨龍躉粒粒天婦羅炸漿薄脆 龍躉粒厚實 鮮味✨薄脆雞皮雞皮又薄又脆 甘香可口✨雞肉脆脆棒配月見汁雞肉軟腍 混有軟骨脆脆 口感豐富沾上月見汁 多一份蛋香 更順滑 ✨燒白鱔白鱔 燒到外皮香脆 肉質爽實 肥美甘香✨封門柳封門柳肉質粉嫩 肉味香濃 ✨厚切豬鞍滑蛋丼丼飯厚切豬鞍真係好厚肉 炸得鬆脆 肉質結實 口感軟腍 醬汁甜酸惹味滑蛋嫩滑 飯粒飽滿軟硬適中✨心太軟心太軟流心程度可以 朱古力味都幾濃配搭忌廉同雲呢拿雪糕 冷熱交融 ✨天神特飲味道帶酸甜 飲落好清爽✨荔枝士多啤梨噴泉荔枝味清香突出 帶淡淡士多啤梨香再加一球雪糕 透心涼之選總結:食物可以 環境別緻和風裝潢 再加入動漫元素 尤其蜘蛛俠裝飾 打卡唔錯服務唔錯 價錢可以 可以一試
✨章魚小丸子

總結:食物可以 環境別緻
和風裝潢 再加入動漫元素
尤其蜘蛛俠裝飾 打卡唔錯
服務唔錯 價錢可以 可以一試
1:1蜘蛛俠陪你食飯🕷️位於土瓜灣長寧街嘅「天神食堂」居酒屋,周圍都放滿動漫Figure🤖前身為西餐廳,所以除咗提供日式居酒屋菜式外更有西式選擇😋.餐廳牆身畫滿有關日本壁畫,仲畫埋主打菜式,好有心思💖周圍放滿Figure,最吸引嘅一定係1:1蜘蛛俠,坐喺佢對面食飯,唔好話唔震撼🤪.🍴天神玉子燒烹調時加入鰹魚汁,所以入口充滿蛋香外亦額外鮮甜😋.🍴南瓜蕃薯天婦羅與坊間配天婦羅汁不同,店家反而提供柚子鹽,感覺份外清新😌炸粉好薄脆,南瓜番薯非常甜美😙.🍴左口魚群邊天婦羅左口魚群邊刺身食得多,天婦羅嘅食法都係第一次😛魚油香味重,好味😋.🍴龍躉粒粒天婦羅龍躉天婦羅都係第一次試,估唔到又幾夾😆龍躉粒粒軟滑得嚟帶煙韌感😚.🍴薄脆雞皮薄脆到好似食薯片咁,非常香口😝而且一啲肥膩感都冇😙.🍴雞肉脆脆棒配月見汁次次居酒屋都要點嘅串燒💕雞肉棒內軟骨脆好有口感,蘸埋月見汁無得輸😎.🍴燒白鱔白鱔外皮燒得薄脆焦香,肉質爽彈,油香十足👍🏻.🍴 封門柳封門柳約五成熟啱啱好😚肉味香濃,充滿肉汁,簡單蘸少少岩鹽食就得😝.🍴厚切豬鞍滑蛋丼丼飯充滿驚喜嘅丼飯😍豬鞍以吉烈炸法烹調,中間更呈粉緻💖夾起成寸厚嘅豬鞍已經流晒口水,入口肉味

🍴天神玉子燒
烹調時加入鰹魚汁,所以入口充滿蛋香外亦額外鮮甜😋
天神玉子燒

🍴南瓜蕃薯天婦羅
🍴左口魚群邊天婦羅

🍴龍躉粒粒天婦羅

🍴薄脆雞皮
薄脆到好似食薯片咁,非常香口😝而且一啲肥膩感都冇😙
薄脆雞皮

🍴雞肉脆脆棒配月見汁
🍴燒白鱔
白鱔外皮燒得薄脆焦香,肉質爽彈,油香十足👍🏻
🍴 封門柳

🍴厚切豬鞍滑蛋丼丼飯
充滿驚喜嘅丼飯😍豬鞍以吉烈炸法烹調,中間更呈粉緻💖夾起成寸厚嘅豬鞍已經流晒口水,入口肉味濃郁之外亦非常嫩口,再配上一口滑蛋白飯,令人愛上🥰
厚切豬鞍滑蛋丼丼飯

🍴心太軟
用75%黑朱古力製作嘅心太軟,再配上雲呢拿雪糕,真係心都溶化啦😚
心太軟

🍹天神特飲
蘋果汁、檸檬汁、小紅莓汁混合而成,味道酸酸甜甜好清新🍎
🍹朱古力抹茶
店家特別烹調成熱飲☕️抹茶味濃🍵唔會好甜😌
天神玉子燒
薄脆雞皮
厚切豬鞍滑蛋丼丼飯
心太軟
2023-11-04 336 views
正!一間值得嚟試下嘅隱世小店😍無諗過土瓜灣車房街有間咁正嘅餐廳食物多元化 總有嘢食啱食👍🏻一睇餐牌 樣樣都想叫🤤到最後都試唔晒約定咗班朋友 要再嚟試埋其他菜式👌🏻睇得出老闆同廚師對食物嘅追求同執着欣賞!欣賞!👍🏻
正!一間值得嚟試下嘅隱世小店😍

睇得出老闆同廚師對食物嘅追求同執着
欣賞!欣賞!👍🏻
2023-11-03
2023-10-13 227 views
#由整車到食日本嘢土瓜灣有幾條小街滿佈了汽車維修店🛠️今晚取回修好的車子🚙順道光顧這裡難得的一家日式食堂🎏Weekday的晚上也有八成滿🈵店長帶我們進了小個室讓我們望著好靚的富士山 🗻吃飯(是壁畫😆)先來幾杯特飲🍹天神特飲是蘋果汁🍎、檸檬汁🍋和Cranberry微酸帶甜,配合大魚大肉都不怕膩😎茘枝士多啤梨噴泉是最大杯,還有雪糕球🍨抹茶鮮奶是👦🏻去到哪家都必點的無酒精飲品平均$30-50都有,頗划算👍🏻這裡的湯都是一人份我們選了幾款不同的可以交換試試味🦞龍蝦泡沫湯——洋風濃湯,在碟邊附蝦和蜆🍄黑松露野菌泡沫湯——極濃菇菌香味🦐大蝦蜆仔味噌湯——日式湯底,海鮮量足頭盤🤩冰鎮鮑魚——可按人數自訂要幾隻,蘸Wasabi吃,口感清新🐙章魚小丸子——香脆豐盈,👦🏻一人鯨吞三球(👨🏻表示冇得食)🦞龍蝦沙律——必須highlight!燒龍蝦半隻配靚生菜,打卡和味道一樣好🥚玉子燒——又一個highlight!新鮮即造,鬆軟Juicy有蛋香!我們第一次吃左口魚裙邊天婦羅🆕魚油豐盛,炸得香口在其它餐廳很少炸這個吧🤩串燒也是賣點燒扇貝大大隻,食材出眾燒雞軟骨和燒雞肉脆脆棒都是👦🏻必點但都不及燒雞皮般吸睛😍用兩根
#由整車到食日本嘢

土瓜灣有幾條小街
滿佈了汽車維修店🛠️
今晚取回修好的車子🚙
順道光顧這裡難得的一家日式食堂🎏

Weekday的晚上也有八成滿🈵
店長帶我們進了小個室
讓我們望著好靚的富士山 🗻吃飯(是壁畫😆)

先來幾杯特飲🍹
天神特飲是蘋果汁🍎、檸檬汁🍋和Cranberry
微酸帶甜,配合大魚大肉都不怕膩😎
茘枝士多啤梨噴泉是最大杯,還有雪糕球🍨
抹茶鮮奶是👦🏻去到哪家都必點的
無酒精飲品平均$30-50都有,頗划算👍🏻

這裡的湯都是一人份
我們選了幾款不同的
可以交換試試味
🦞龍蝦泡沫湯——洋風濃湯,在碟邊附蝦和蜆
🍄黑松露野菌泡沫湯——極濃菇菌香味
🦐大蝦蜆仔味噌湯——日式湯底,海鮮量足

頭盤

我們第一次吃左口魚裙邊天婦羅🆕
魚油豐盛,炸得香口
在其它餐廳很少炸這個吧🤩

串燒也是賣點
燒扇貝大大隻,食材出眾
燒雞軟骨和燒雞肉脆脆棒都是👦🏻必點

值得一試

甜品是心太軟配雪糕和蘋果金寶
都在水準之上

2023-10-06 193 views
好少有心機寫食評,但呢間真係性價比好高,同埋樣樣野都好岩我口味。同埋我唔鍾意食連鎖果D餐廳,呢間同事喺附近返工介紹,如果唔係都唔發現有間餐廳。初頭入去覺得好奇怪,因為有啲日本風,但又唔知點解好多Marvel公仔,後尾坐低睇Menu先知原來應該係西日餐廳。食物真係冇得輸,最出色係豬鞍,厚得黎好淋滑,一個香煎一個係吉列,兩樣都好出色,串燒方面,不過不失,不過我就鍾意燶D香口D,澳洲肉眼好大塊好厚,咁嘅價錢出邊一定食唔到,老闆最後仲送兩個甜品,我本身對甜品冇乜興趣,但係估唔到有驚喜,個心太軟好濃郁唔會死甜,另外第一次食,老闆話叫蘋果金寶,一凍一熱口感好正。

同幾個朋友諗任搵個地方飲嘢傾吓偈,去咗土瓜灣長寧街見到有間好有特色嘅舖頭, 第一眼俾佢店內裝修吸引住, 裏面好有和風, 仲有好多figure公仔。 老闆非常好客, 知我哋想靜靜地傾計仲特別安排咗間VIP房俾我哋, 最特別嘅佢有隻沖繩 黑白啤,30%黑啤加70%生啤,超級掂, 仲要買二送一,老闆話呢個黃金比例係無得輸, 我哋又真係飲過返唔到轉頭,成晚無停飲, 老闆好健談,每上一道菜都解釋烹調方法, 同問返我哋俾意見, 其實都係真心好食, 我尤其欣賞佢哋原來粒粒雞軟骨都有揀過先入貨,唔似平時食開果啲乾真真細細粒,另外牛舌同封門柳又係一絕,超有口感,我幫襯咗呢次一定會回頭
冰鎮翡翠鮑魚
炸虎蝦
大粒雞軟骨
厚切美國牛舌心
肉眼扒配沙律菜
女侍應長期匿埋一二邊,想落嘢食 ,長期要大聲叫或者被嗰個廚房師傅見到,埋單都一樣情況🙄🙄🙄侍應對於嘢食完全唔了解,問佢嘢飲入邊有咩成份?淨係答多個嘢飲溝埋一齊,咁即係有咩嘢飲喺入邊?之後佢要走去問師傅 每一杯嘢飲都係一樣情況,綠光公主味道唔錯,特別係嗰個抹茶雪糕,味道濃郁,不過紅豆好細粒,全部都係碎濕濕。天神特飲就好似維他紙包嘢飲嘅味道。不過兩杯嘢飲有一半都係冰,40幾蚊買半杯冰,性價比真係好差。豆腐京蔥牛肉炒飯,淡到死,要想加鹽的地步,少油,一啲都唔似炒飯。豆腐京蔥好少,少到見唔到,但粟米就好多,應該要叫粟米牛肉飯。炸雞就好似炸雞骨,就係雞骨包炸醬,一啲肉都冇。炸雞配一個淡色的芝士醬,個芝士醬都冇味,醬不加好過加。而且每一個炸雞都好細件,個雞中翼就得一個尾指長,唔建議叫。白鱔皮係林嘅,而且好鹹好細件,亦都冇魚味魷魚鬚都好鹹,但是咬入去是無味,小食店仲要好食菠蘿好大碟 難以想像菠蘿一碟有12件 多得有啲誇張 有舊菠蘿係有少少變壞 側邊黑左雞肉棒好明顯係包裝貨 而且個雞蛋汁極度鹹 完全唔建議食我未試過串燒店嘅牛舌心係一條條 仲要係好幼身 味道係唔錯,但毫無口感章魚小丸子都係好鹹 冇咩沙律

白鱔皮係林嘅,而且好鹹好細件,亦都冇魚味

魷魚鬚都好鹹,但是咬入去是無味,小食店仲要好食

雞肉棒好明顯係包裝貨 而且個雞蛋汁極度鹹 完全唔建議食

章魚小丸子都係好鹹 冇咩沙律醬 但外皮幾脆 但係咁嘅價錢唔值得

基本上全部都係好喊,唔好食。價錢性價比低,咁嘅價錢我唔會再去食。而且服務極差,明明全場得我哋一台,但係長期都冇辦法叫到個侍應,感覺就係我哋迫個侍應幫我哋落單,佢好委屈咁。不過店內環境好靚 都乾淨整齊。另外,舖頭門口有一個位係冇窗,咁啱有人喺出邊食煙,啲煙味就飄晒入嚟,而且舖頭冇乜冷氣。如果有辦法改善一下以上個點,食物同埋服務,應該係一個唔錯嘅地方俾三五知己一齊食飯。
2023-06-21 164 views
其實佢係好易擦店而過~ 佢係內街位置,外邊望似happy hours 🍻地方~ 而因為我襯呢段獨獨樂午餐時間可以發掘下有咩好食,店員安排坐位後,我周圍望望 有隻🕷️🕸️💁🏻‍♂️迎賓, 店內裝飾有點居酒屋有點玩味,諗下食咩好啦~ ‘天神😸飯’呢個名好吸晴下,問問店員係什麼東東,佢話係有牛油有..有..既炒飯(我忘了), 炒飯我又無咩興趣,叫左鹽燒鯖青定食同追➕章魚🐙小丸子, 店家即放下請客既‘小池魚’小吃,整體食物都ok,食下食下就滿坐~

之前同朋友提起想食串燒大餐,即刻幫我搵到呢間串燒餐廳,位於土瓜灣,地理位置方便,poly過嚟車程唔駛10分鐘。食物種類多,價錢又合理,即刻約返三五知己嚟食,差唔多食晒成間店舖嘅所有菜式🤣以下係我整理嘅推介清單:⭐️燒西澳龍蝦龍蝦蝦肉緊緻爽口彈牙👍⭐️ 冰鎮鮑魚爽口彈牙,優惠價好抵食⭐️池魚bb同味醂魚乾口感豐富,配啤酒一流⭐️ 左口魚裙邊天婦羅⭐️ 蘋果金寶配雲呢拿雪糕口感豐富,表面層脆,內裡有炒後香軟嘅蘋果,外脆內軟,又保留蘋果嘅甜味,仲可以配埋雪糕解油膩。其實其他都推介,不過當日食得太多,上面係比較印象深刻嘅嘢食!下面係我同朋友食嘅清單🧾海鮮類:燒西澳龍蝦 $128燒日本蠔(三隻)$98虎蝦串燒(兩隻)$88冰鎮鮑魚 $18油甘魚鰭 $28 白鱔串燒 $68小食類:味醂魚干 $58章魚小丸子 $28玉子燒 $38鰻魚飯團、三文魚飯團、三文魚籽飯團 $58 / $38天婦羅類:左口魚裙邊天婦羅 $58野菜拼盤天婦羅 $88軟殼蟹天婦羅 $58廣島蠔天婦羅(三隻)$88串燒類:京蔥串燒(兩串)$28味噌豆腐 $28青椒仔串燒 $38銀杏串燒 $48脆肉瓜串燒(兩串)$28雞肉棒串燒配蛋黃 $4

以下係我整理嘅推介清單:
⭐️燒西澳龍蝦
龍蝦蝦肉緊緻爽口彈牙👍

⭐️ 冰鎮鮑魚
爽口彈牙,優惠價好抵食

⭐️池魚bb同味醂魚乾
口感豐富,配啤酒一流

⭐️ 左口魚裙邊天婦羅

紐約芝士蛋糕 $48
蘋果金寶配雲呢拿雪糕 $68
特濃朱古力心太軟配雪糕 $78

啤酒類🍻
麒殿一番搾啤酒 $68(兩杯🍻)
Jack Daniel's 威士忌 $28
食串燒一定要飲啤酒先最開心🥳!呢度嘅啤酒大大杯買一送一真係好抵飲,仲比我哋發掘到隱藏menu🤩,Jack Daniel's 威士忌抵飲又正😋😋!

強烈建議大家帶多啲朋友去,咁先試到更多,而且可以安排坐入面,私隱度更高,更盡興🍻
老闆人超級nice!又好傾得,會主動推介唔同小食,氹下老闆開心可以送多碟小食🤣🤣
  • 池魚bb
  • 燒西澳龍蝦