2013-12-08 157 views
星期六會係炮台山上堂,同學仔放break就會去大家樂食tea, 我就行遠少少去左太平燒味食其實已經黎過幾次,每次都會食燒鴨瀨粉,今次都唔例外燒鴨皮薄而且好脆好香,只有少少肥膏,肉質嫩口,食落爽口而且好入味瀨粉都夠大碗,而且個湯都幾好味,鴨同粉分開上,唔會將啲鴨浸爛晒唔怕肥膩的朋友可以將鴨放落湯度浸一浸,個湯有啲鴨油非常香!$26 有野飲唔洗加一,已經好超值,星期六都仲有下午茶去到六點半,抵俾個like!
其實已經黎過幾次,每次都會食燒鴨瀨粉,今次都唔例外
燒鴨瀨粉
唔怕肥膩的朋友可以將鴨放落湯度浸一浸,個湯有啲鴨油非常香!

Other Info. : 唯一唔好就係最入個風口位冷氣太大,呀姐話中央控制無得較,但後黎都幫我將個冷氣熄左,:)
2013-12-07
$26 (Tea)
燒鴨瀨粉
2013-09-12 106 views
七月中旬•有雨繼續周圍吃早餐,今早來到這裡。燒臘店早上要賣埋早餐,真夠multi task。要了叉燒米、腿蛋及油多。叉燒理應是這裡的本項,但質地甚硬,唯有帶肥脂的是好吃一點。火腿沒煎過,蛋還好是流心的。油多不多求,一起吃來勝在夠豐富。杯熱咖啡反而唔錯,幾香。

七月中旬•有雨

繼續周圍吃早餐,今早來到這裡。

杯熱咖啡反而唔錯,幾香。
2010-11-24 92 views
十月上旬.晴最近,喜歡吃叉燒,記得這裡的燒肉不錯,就來吃了一碟(焦)叉燒飯(扣底)。來的叉燒,一點不焦。吃起上來,不鬆化,有點韌,沒有肉香,也太甜。反而飯底真的夠多,要了「招底」,但一半也吃不完。如果是正常份量,一定吃得很飽!見有例湯,又來一碗。阿姐拿來的時候叫我「小心熱」,真的幾熱,那就好了,湯我不怕熱,只怕溫溫吞吞的。是蓮藕豬骨湯,甜,但好像有點味精,不過真的夠熱。飯28元,湯要再加5元,都不是太便宜。不嫌遠,去康樂好過。
十月上旬.晴

飯28元,湯要再加5元,都不是太便宜。不嫌遠,去康樂好過。
叉燒是一般水準
例湯夠晒熱!
$33 (Lunch)
例湯夠晒熱!
2008-03-15 61 views
叉鴨公仔麵+一杯飲品($24),燒鴨肉質幾滑,就算唔點醬都好夠味!叉燒雖然是半肥瘦,但食落都是比較實
2007-05-04 100 views
又係太子整野到8點幾先回來, 一路坐車一路諗買咩食好, 打個電話比朋友仔原來佢已經買左晚餐, 真係唔該晒海南雞飯- 雖然無咩雞味, 但整得都幾滑, 飯唔係雞油飯, 但白飯煲得幾軟腍.豉油皇乳鴿- 好大隻, 一開六件, 中間胸位D肉好厚身, 食落啖啖肉之餘仲有肉汁, 唔錯.灼菜心- 唔老, 但灼得過腍

灼菜心- 唔老, 但灼得過腍
2007-04-13 55 views
雪菜肉絲湯意粉($16) - 雪菜肉絲滿滿咁蓋滿晒係面, 份量好多, 雪菜好爽口, 同D椒絲同煮好惹味, 夾埋意粉一齊食好好味. 令到我一連兩日都食呢個做午餐.
2007-03-28 42 views
平時鍾意食沙爹牛既我, 因病病地就改叫個好似清清地既餐叉燒湯意+火腿蛋+熱檸水- 叉燒味本身唔濃, 跟住仲浸左係D湯到, 令到叉燒味更淡, 個湯底唔知係咩, 但可能病清清地又覺得收貨, 指明要太陽蛋, 打開蓋睇睇算對辨魚柳+太陽蛋+火腿+茄汁豆+凍奶茶- 朋友仔的, 但個魚柳望個樣好膿
平時鍾意食沙爹牛既我, 因病病地就改叫個好似清清地既餐
2006-12-28 48 views
朋友仔本來想食粥, 但行過呢度又改變主意燒味二人餐($72)燒鴨+豉油雞- 燒鴨咸咸地, 唔肥食味ok, 而豉油雞係比位, 算滑但無雞味, 而外賣盒底勁多酒, 好油膩菜心- 太淋例湯- 好似係青紅蘿蔔, 無飲瀨粉- 普通
朋友仔本來想食粥, 但行過呢度又改變主意
燒味二人餐($72)
菜心- 太淋
例湯- 好似係青紅蘿蔔, 無飲
瀨粉- 普通
2006-12-18 88 views
朋友仔去左食TEA BUFFET, 得番一個人求求其其叫個下午菜餐填下肚先炸魚柳+煎蛋+辣味出前一丁+熱檸水($20) - 魚柳分開裝, 炸得剛好, 點沙律醬食幾好, 出前一丁唔好食, 不過唔係呢間煮得難食, 而係本身呢隻味唔好食, 最括來講個餐都OK既, 如果係食原味既話
2006-11-04 55 views
點了個二人餐($68), 飯改瀨粉每碗要加多$2 = $72油雞拼叉燒- 任選燒味兩樣, 油雞普通, 而叉燒太瘦同un油菜- 普通瀨粉- 份量都幾多, 但味道好淡, 要加好多鹽同辣椒醬同食先夠味例湯平均每人只係$36唔貴, 但味道唔得就真係好難再有意欲幫襯
油雞拼叉燒- 任選燒味兩樣, 油雞普通, 而叉燒太瘦同un
油菜- 普通
例湯