2024-09-03 0 views
位於元朗錦田嘅「富來休閑農莊✨」,絕對係假日一家大細嘅好去處,場內有不同設施啱晒大人小朋友,包括電動車、撈金魚、釣蝦、餵食小動物、波波池及其他遊戲等等,有咩項目十分豐富非常多選擇。👏而且仲有夏日限定泡泡水池,小朋友可以帶定泳衣泳褲去玩水,啱晒炎炎夏日,非常好玩。✨另外仲有非常大嘅燒烤場地大人可以一邊燒烤,小朋友一邊玩,約埋其他小朋友一齊開party開心好玩。🍀「富來休閒農莊」位置非常方便由元朗站坐車過去,只需要10分鐘內到達,仲有免費泊車位置,絕對係一家大細假日既好去處。🍦

2024-08-29 0 views
富來休閒農莊 (元朗)元朗錦田水尾村玩足一日,全身暑假 投奔衫夏!約了朋友去親親大自然兼bbq, 渣車或是交通工具都去到,仲可以帶狗狗添!任食bbq ,一般的扒類,雞翼腸仔丸類都有,得地4個人開一個爐。1支自家製飲品要羅漢果 #keto#lchf #生酮 #好去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介農莊傷面好多大人小朋友都玩岩玩架設施,仲有露營!租杆釣蝦同魚,釣完可以即燒即食添!可以唱代幣夾下公仔,小朋友玩高卡車等等唔同玩意。

1支自家製飲品要羅漢果

農莊傷面好多大人小朋友都玩岩玩架設施,仲有露營!

今日去咗元朗富萊休閒農莊,一家大細玩餐飽,暑假佢哋做緊推廣$80可以玩足一日,仲有任食BBQ,真係好抵!一入到農莊,有一大片草地,心曠神怡,有得玩釣蝦,釣到即刻燒嚟食,好鮮味!除咗釣蝦之外,夏天仲有泡泡水池,俾小朋友玩水,另外亦有充氣城堡,波波池,最特別嘅地方係佢哋有電動車,小朋友可以體驗吓揸車!鍾意小動物嘅話可以去餵養羊同龜,喜歡文靜嘅亦可以玩吓啲手作仔,工作坊,10分多元化燒烤方面,都有好多選擇,有各式各類嘅丸同埋肉,大人燒嘢食小朋友去玩佢哋另外仲有啲冷氣房,可以唱k10分多元化嘅地方好值得去!推介!

佢哋另外仲有啲冷氣房,可以唱k

10分多元化嘅地方好值得去!推介!

在元朗與錦上路之間,有一個悠閑的親子勝地,BBQ,吊哈,釣魚,兒童電動車,工作坊,餵食小動物等,通通都有BBQ任食快熟:各式丸類 腸仔 午餐肉 紅腸 燒賣 獅子狗 漁腐生肉:牛扒🥩豬扒 🐷雞扒 🐓雞全翼 雞中翼 多春魚 漢堡扒 鴨胸 金沙骨 雞腎蔬菜:南瓜 🎃三色椒🫑 金菇 番茄🍅翠玉瓜 黃芽白品項夠多,一應俱全!嫌種類不夠?還可以加$50釣活蝦,大頭蝦🦐膏豐富,口味一流!小童活動篇電動車$50 兒童遊樂區$80還有我最愛的抓娃娃🪆跟投籃🏀機,日本🇯🇵人最愛的撈金魚,小朋友最愛的泡泡機,排球跟爬繩還可以餵羊羊🐑 真的超多活動,親子最佳富來休閒農莊 (元朗)元朗錦田水尾村

BBQ任食

快熟:
各式丸類 腸仔 午餐肉 紅腸 燒賣 獅子狗 漁腐

生肉:

蔬菜:
南瓜 🎃三色椒🫑 金菇 番茄🍅翠玉瓜 黃芽白

品項夠多,一應俱全!

小童活動篇
電動車$50
兒童遊樂區$80

還可以餵羊羊🐑 真的超多活動,親子最佳

2024-08-11 43 views
北上北上,唔通個個星期都北上咩。今個星期就決定留港玩樂,趁住天氣好暑假又就快完,最啱帶埋仔仔去農莊玩,等佢好好放電!8月份優惠只係$80一位任玩遊樂設施,特別設施就5選1,因為我地3人入場可揀3樣,再加$30多1樣,好抵玩👍🏻✦ 特別設施我地揀咗釣魚、釣蝦、兒童電動車、餵小動物,基本上都係同仔仔一齊玩!特別推薦釣蝦同釣魚,因為出面釣蝦場都幾貴,而且係農莊釣完秤完比錢就可以即刻燒嚟食,又大隻生猛👍🏻我仔仔都好鍾意餵小動物,有兩隻山羊同四隻大龜!✦ 小童遊戲設施除咗室外嘅千秋、攀爬架等,仲有室內遊戲區,入邊有彈床、充氣城堡同滑梯😍我仔仔就好鍾意揸電動車,個電動車場仲同機電署拎正牌好安全👍🏻女仔們就可以做吓手工好靚㗎!✦ 玩咗幾個鐘攰啦就準備BBQ,職員好好一早幫我哋開咗爐!BBQ大人$158一位任食包自家製涼茶,有好多款包括羅漢果茶、菊花蜜柑桔蜜等等,係店家自製嘅超好飲清涼解渴👍🏻小童110米以下係免費,嘢食有好多款,蒜蓉牛油蜜糖全部齊全!✦唔好以為農莊一定熱同曬,佢嗰度有幾間冷氣房可以打麻雀同埋唱卡拉OK 㗎👍🏻小朋友記住帶埋泳衣過嚟玩下水禮,因為有個好大嘅池可以玩泡泡浴,玩完仲有沖身房

✦唔好以為農莊一定熱同曬,佢嗰度有幾間冷氣房可以打麻雀同埋唱卡拉OK 㗎👍🏻小朋友記住帶埋泳衣過嚟玩下水禮,因為有個好大嘅池可以玩泡泡浴,玩完仲有沖身房,仔仔玩得超開心👏

總結一下,場地多野玩、職員友善、又有得免費無限時泊車,咁多元化同抵玩嘅農莊去邊度搵?除左散客,佢地仲做埋團體book場,夜晚仲可以露營,無論係一家人/情侶/一大班朋友都好岩玩😎
📌種類豐富:漢堡扒、腸仔、芝士腸、丸類、雞全翼、雞翼、牛扒、麥樂雞、秋刀魚、麵包、菜、瓜...最正係有咖哩魷魚🦑大大隻,非常入味📌仲提供埋蒜蓉、辣醬、牛油、蜜糖等配料📌提供即棄餐具🍴、用具、夾、碟🍽️都非常衛生,食得安心又放心📌而且有燒烤網提供,唔使自己拎住支燒烤叉咁辛苦,小朋友夾住燒都好容易同方便📌有蓋地方有超多大大把嘅風扇吹住,我呢啲怕熱嘅人一d汗都冇出📌仲有各式各樣嘅汽水、紙包飲品冰凍供應,怕熱氣仲可以飲啲自家製涼茶,包括有菊花蜜、柑桔蜜、羅漢果、雞骨草及白花蛇舌草,小朋友都鍾意飲📌仲有各類兒童遊戲可以玩,例如籃球機🏀、夾公仔🧸、波子機、扭蛋機、滑板🛴同埋單車🚲,仲有波波池、跳彈床......等停雨都唔怕悶📌原來仲有冷氣房可以打麻雀兼唱K,完全無懼同陽光玩遊戲,無論係朋友聚會定親子活動都係暑假必去聖地😎😎😎📍富來休閒農莊元朗錦田水尾村@fuloileisurefarm#富來休閒農莊#元朗#錦田#假日好去處#朋友聚會#親子活動#農莊#暑假#冷氣房#打麻雀#唱K#BBQ

📌仲提供埋蒜蓉、辣醬、牛油、蜜糖等配料

📍富來休閒農莊

#打麻雀
#唱K
#BBQ
2024-07-13 79 views
強烈推介一家大小週末同日樂好地方!!今個週末同屋企人去咗元朗呢間燒烤場,入邊超多嘢玩,好啱大人小朋友!有羊仔,有龜仔,可以睇同埋可以餵!!🥳🥳🥳好可愛!!🥰🥰🥰兒童遊樂場亦都超級大,🥳🥳仲有得釣魚同釣蝦添!釣完蝦仲可以即場燒返嚟食,簡直係超大滿足感呀🥰🥰🥰天氣咁熱仲有一個好大嘅水池!!噴埋泡泡出嚟,打卡一流!燒烤嘅嘢食,亦都超級多種類,味道不錯!強烈建議大家過嚟玩吓🥳🥳🥳

周末,我和家人帶了愛犬Churro🐕🐕🐕來位於錦田郊區的「富來悠閒農莊」!這裏有遊樂設施、燒烤區和釣蝦池的休閒農場,是城市人周末暢玩的好地方😺👍🏻我們跟Churro一到達,就被眼前草地和藍天吸引,Churro就在場內熱情奔跑!而農莊擁有各種小型遊樂設施,如鞦韆、兒童玩具車、小型吉普車、撈金魚和籃球機等,Churro在寬闊的草地上盡情奔跑🏕️🏕️時而追逐蝴蝶🦋時而趴在簷蓬下小憩。牠顯然也沉浸在大自然的怡人氛圍中,享受著難得的自由時光!玩到累了,我們便在農場的專設燒烤區找了一張向外張望的大檯,開始著手準備燒烤大餐。農場貼心地為遊客提供燒烤爐具和餐具,並安排任食燒烤菜品🐷🐮🐥迅速生起火後,我們就跟愛犬進行重頭環節——釣大蝦!這是我第一次釣蝦,想不到大蝦如此身手敏捷🦐🦐必定肉質彈牙!果然,我們開始烤起剛釣上來的大蝦,蝦肉飽滿多汁,在火焰的炙烤下迅速變色,而且蝦羔勁爆,散發出誘人的香氣。我們還在旁邊擺放了豬扒、雞翼、香腸、蔬菜等配料。融合在一起,豐富了整頓美味,令我們都大快朵頤😋😋雖然現在是盛夏,但場內設有數個冷氣房間可供預訂!不說不知,場內更設有淋浴設備,原來就是可供人預訂場地露營。所以「富來悠閒

雖然現在是盛夏,但場內設有數個冷氣房間可供預訂!不說不知,場內更設有淋浴設備,原來就是可供人預訂場地露營。所以「富來悠閒農莊」集休閒娛樂、美食體驗和親近大自然於一體,無疑是城市人放鬆身心的理想之地。我與家人及愛犬都在這裡度過了一個愉快的周末,有機會大家也可前往一探究竟😃😃
地址:元朗錦田水尾村
已經到咗炎熱嘅夏天 ☀️小朋友最開心梗係去有得玩水嘅地方💦🫧兒童朋友就可以喺度chill下 陣陣涼風 入夜之後燒下嘢食 可以係度hea足一日🍡🍖我就黃昏先至去 見到日落🌄 好壯麗坐擁一望無際嘅天空 同遼闊嘅山脈 今年呢度新增咗 #任玩泡泡水池🫧 全場🆓免費任玩 平日大人$158 小童$118唔燒嘢食嘅話 只係$30位 淨玩鍾意望住星空,瞓返一晚又可以喺度自己紮營 $168/位 最正係呢度有冷風機提供 真係唔使怕熱😌又有熱水沖涼 勁family friendly 嘢食嘅選擇都好多架餐全部自助好方便感覺乾淨推薦多春魚同埋新鮮釣蝦!超級好食
已經到咗炎熱嘅夏天 ☀️

坐擁一望無際嘅天空 同遼闊嘅山脈
今年呢度新增咗 #任玩泡泡水池🫧 全場🆓免費任玩

平日大人$158 小童$118
唔燒嘢食嘅話 只係$30位 淨玩
鍾意望住星空,瞓返一晚
又可以喺度自己紮營 $168/位
最正係呢度有冷風機提供 真係唔使怕熱😌
又有熱水沖涼 勁family friendly

嘢食嘅選擇都好多
架餐全部自助好方便
感覺乾淨
推薦多春魚同埋新鮮釣蝦!超級好食

2024-07-07 39 views
炎炎夏日,也要繼續户外活動用汗水燃燒夏日😂今日來到《富來》 還未被開發的隱世樂園所以人潮不多看來黎緊暑假要預約先入得場內有免費泊車 揸車黎都好方便今次為釣蝦而來 原來釣蝦都真的不易啊但職員也會用心指導所以唔怕釣唔到啦🥰釣完職員還會協助燒烤果然新鮮燒出的大頭蝦特別惹味!燒野食方便 食品都正常有兩個大雪櫃自助式任拎~入場附送水及飲品最驚喜是有泡泡大水池職員會定時加泡暫時只見這燒烤場先獨有!另外還有沙池/波波池/高卡車任玩小朋友都玩得很滿足場內還設有淋浴間玩到一身汗都有地方沖身,好細心小朋友已經問緊幾時再去~
炎炎夏日,也要繼續户外活動
用汗水燃燒夏日😂
今次為釣蝦而來 原來釣蝦都真的不易啊
但職員也會用心指導
所以唔怕釣唔到啦🥰
釣完職員還會協助燒烤
果然新鮮燒出的大頭蝦特別惹味!

燒野食方便 食品都正常
有兩個大雪櫃自助式任拎~
入場附送水及飲品

最驚喜是有泡泡大水池
職員會定時加泡
暫時只見這燒烤場先獨有!
另外還有沙池/波波池/高卡車任玩
小朋友都玩得很滿足
場內還設有淋浴間
玩到一身汗都有地方沖身,好細心
小朋友已經問緊幾時再去~

• 大頭蝦
2023-04-09 797 views
復活節假期帶小朋友放下電。 三小時任食,食物種類唔多,味道幾好。不停有職員補充食物。雞全翼、豬扒、秋刀魚都好味。用備長炭,三小時都不用加炭,看上去無明火,但是熱力足夠又唔會燶。有網和夾提供任食無包括飲品,但涼茶一定要試。 桔仔茶、菊花蜜、雞骨草、百花蛇舌草,我們現場飲完還買走幾支✌️😜小朋友釣蝦,釣到一定要買,好在大頭蝦肉爽,部分好多膏,場地有提供 鹽🧂和竹籤有個小池塘釣魚🎣,釣到可以放回塘亦可以買來燒。 有電動車 ,大草地,攀爬架 、彈床、足球龍門夠小朋友玩足一日
復活節假期帶小朋友放下電。
三小時任食,食物種類唔多,味道幾好。
不停有職員補充食物。雞全翼、豬扒、秋刀魚都好味。

用備長炭,三小時都不用加炭,
看上去無明火,但是熱力足夠又唔會燶。
有網和夾提供

小朋友釣蝦,釣到一定要買,
好在大頭蝦肉爽,部分好多膏,
場地有提供 鹽🧂和竹籤

有個小池塘釣魚🎣,釣到可以放回塘亦可以買來燒。

涼茶
燒烤食
秋刀魚及自家種南瓜
大頭蝦
2023-04-07
$198 (Lunch)
涼茶
燒烤食
秋刀魚及自家種南瓜
大頭蝦
2021-06-18 1816 views
今日係朋友生日 我哋選擇咗去元朗燒嘢食 但係搵咗好多間都full晒 唯獨是呢間地方好大 基本上唔使book都可以直接去地方真係好空曠 基本上我地同另一台客係相隔至少20米 啱晒而家疫情 另外門口有好大嘅車位 唔需要擔心泊車嘅問題佢哋嘅食物味道就係基本嘅味道 但係比其他燒烤場好食少少 而佢哋嘅燒烤好方便 唔需要用叉佢燒而入邊有好多康樂設施 仲有一個釣蝦池 可以俾我哋釣完之後去燒 不過唔係免費 好似一斤要$70🤔我地5個人就釣左10隻 每人2隻試下 純粹係過下癮 綜合黎講 如果嗰日想BBQ 但係好多地方都無位嘅 可以不妨試吓呢間😂

我地5個人就釣左10隻 每人2隻試下 純粹係過下癮
2021-02-27