2008-11-07 69 views
住開長沙灣都無上過保安道食野, 見近近地上去試下...坐低左唔知食咩好, 叫個大叔介紹,佢就整左個豬扒米同埋牛腩河黎食...講真....d野黎到既時候...無乜特別感覺..賣相一般..... 但係都係醫肚者咁就同朋友兩份試下, 出奇地雖然賣相唔好, 但係食落去又幾好食, d豬扒同出面果d餐廳好唔同... 咬落去特別香口, 同埋唔會有太鬆既感覺幾好食, 另外個牛腩河, d腩汁好濃味, 撈埋d湯可以話絕配, 比起個清湯簡直無得比, 感覺平, 唔靚, 但係正, 不過要留意..呢間野好早關門, 我去過既4點半叔叔已經準備關門喇. 所以要去食既要早d呀長沙灣既朋友~
$20 (Tea)
2008-10-20 82 views
以前住係保安道住,都成日去德發食..招牌豬扒冇得頂呀..我重記得以前有好多師奶淨係買佢地D 生豬扒返屋企走.自己煮離食.近期係度睇返.即克好回味,約埋幾個FDS一齊去食.D 水準都冇變~~好正呀..最衰食唔落其他野呀...沙嗲牛肉都係好正..我以前食既話..唔會食沙嗲牛肉面,因為D ,沙嗲汁會比D 湯整都有咩味呀..要食一定要食,沙嗲牛肉飯.因為D 飯先可以連埋D 沙嗲汁食..正呀..HAHA價錢唔洗講LA...都係做街坊生意. 平~~
以前住係保安道住,都成日去德發食..
招牌豬扒冇得頂呀..
近期係度睇返.即克好回味,約埋幾個FDS一齊去食.
D 水準都冇變~~好正呀..
最衰食唔落其他野呀...
價錢唔洗講LA...都係做街坊生意. 平~~
2008-10-13 55 views
以前讀書嘅時候已經成日同啲同學去呢度食, 老細推介嘅野我都有食過真係 幾 ok前排去開果頭, 專登去食, 今次食咗牛腩米, 啲牛腩依然係 咁"淋" 咁好味, 正~
$19 (Lunch)