2021-05-28
又到咗九龍灣覓食時間啦☺今次介紹嘅係食咗好多次嘅泰國菜曼谷廚房工房,餐廳人氣極佳,好多九龍灣返工嘅人都會去食,就算餐廳面積不小,12點後都會出現排隊人龍,因為餐廳食物味道唔錯,而且份量不少。 印尼炒飯($58)💕份量好大,啱哂大食朋友🐷炒飯用蝦同魷魚炒嘅,炒得夠味又夠香,配料仲有串燒、煎蛋同蝦片,十分足料,呢個我最鐘意食😉 招牌無骨海南雞拼元蹄飯 ($58)豬手夠林夠滑,雞肉係無骨雞,唯一失色就係唔用油飯🥲本人唔怕食肥野,最怕食唔到好野 泰國特式腩肉札肉船河 ($56)呢個我冇食過,淨係試咗個湯都好得👍勁多五花腩,仲有炸豬皮,好正☺同事每次都食呢個,我就借黎影張相🤣 曼谷特式冬蔭公湯麵 - 蝦、腩肉、蟹棒、鮮魷魚、鮮蜆($62)正常味道,都好足料,海鮮都足料,但唔算好正宗,唔夠酸唔夠辣,可以揀其他嘢黎試 泰式奶茶(跟午餐+$6)好味呀,唔係度度都有橙紅色嘅泰式奶茶,所以加6蚊都抵加,夠大杯夠冰凍🧊
印尼炒飯($58)💕
印尼炒飯
招牌無骨海南雞拼元蹄飯 ($58)
招牌無骨海南雞拼元蹄飯
泰國特式腩肉札肉船河 ($56)
曼谷特式冬蔭公湯麵
泰式奶茶(跟午餐+$6)