2019-09-18 400 views
[🇭🇰香港- 荔枝角].🔻咁多間台式專飲黑糖珍珠嘅舖頭嚟講佢哋嘅珍珠算係幾高質,粒粒煙韌彈牙,加上甜度啱啱好!可惜鮮奶紅茶底就一般,味道偏淡;可能飲返鮮奶系列會好啲🤔.🔻🍽 李圓圓📌 地址: 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖.
[🇭🇰香港- 荔枝角]
🔻
🔻
🍽 李圓圓
2019-09-10 351 views
N年前真係個個week都at least會飲一兩次台式手搖飲品,但係好多報導都話成日飲會好多古怪病發晒出黎...所以都戒左無飲好耐,近排同事成日話呢間好好飲,must try咁話wor,見大家討論得咁興奮,就一試去買杯try下,唔問真係唔知,原來黑糖珍奶,除左佢標榜既黑糖之外,仲會另外加糖架,店員話走甜係走左額外加既糖漿,而黑糖呢就會keep唔會無左或者少左既。好彩多口一問,因為走左額外既糖漿,淨返黑糖都仲好甜,建議大家想試既,除左要走左額外既糖漿,淨低既黑糖試下叫佢半糖或者微糖,可能會好dd😅

TakeAway
2019-09-08 244 views
喜歡台式飲料的我,每次發現新開的台式飲料店都會忍不住想試!!公司附近開了“李圓圓”,主打黑糖珍珠。黑糖珍珠奶茶我嚐過很多不同店鋪的出品,其實我挺怕有些弄得很甜,又不讓人選甜度,亦很怕不讓人選少冰的店鋪,不是因為想加水才要求少冰,而有時實在太多冰太凍喝不下去,你知嘛,女生本來喝太多凍飲對身體就不好…👉👈這裡好處是無論甜度跟冰度都可以選擇。我來這裡第一次是嚐正常(店員稱是完美比例😆),奶味突出,黑糖珍珠做得出色,甜度剛剛好,而且珍珠不會很“淋”,學台灣人形容是QQ的😂,有咬感,size也剛剛好。記得喝之前要用飲管攪拌5-6圈,不要上下搖晃。暫時來說,在荔枝角區,如果想飲黑糖珍珠奶茶,首選是“李圓圓”。

黑糖珍珠鮮奶
$30 (Lunch)
黑糖珍珠鮮奶
2019-08-18 398 views
香港開到周圍都係珍珠奶茶,一開初見到呢間李圓圓真係冇咩興趣,心諗:又開一間黑糖珍珠奶茶店?係咪真係咁好飲呀?點知自己一試就愛上左😂荔枝角呢間分店剛剛開張嘅時候,我就試咗一次。可能因為剛開張,當時服務超好,即時飲店員會幫你攪拌好先俾你。店舖其實好細,用左開放式廚房俾你睇到你杯茶嘅製作過程。店內都有足夠空間俾你企係到等。根據店內電視所講,李圓圓嘅黑糖珍珠用明火煮製2小時,而且煮好嘅珍珠兩小時後就唔會再用,感覺衛生同品質有保證!除咗黑糖珍珠奶茶仲有其他款式,當然店內頭三位推薦都係黑糖珍珠,哈哈因為我同大部分朋友都覺得平時飲既黑糖珍珠奶茶太甜,所以叫咗杯黑糖珍珠紅茶少甜。飲用前需要先用飲管攪拌五至六下,令黑糖融入奶茶。個人覺得少甜後嘅黑糖珍珠奶茶甜度剛剛好,而黑糖珍珠粒粒Q彈煙韌,好好味!同行友人叫咗杯黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0,其實係加多左牛奶,友人話奶太多飲唔到紅茶嘅味道。下次經過大家可以去試吓!

點知自己一試就愛上左😂

下次經過大家可以去試吓!

Type of Meal
Tea
2019-08-11 290 views
行開荔枝角俾我見到👉🏻李圓圓👈🏻 係我既最愛呀😍 上次係台北淡水飲完就好掛住‼️..🗣梗係要點 “黑糖珍珠鮮奶2.0”(HK$33) 一攞到手,就會見到好明顯既黑糖紋,飲落鮮奶好滑,而且珍珠粒粒都好Q彈➿ 特別要講既係味道唔會好甜👅
2019-07-30 284 views
李圓圓呢個名好鼎鼎大名,網上有好多人有推介,而且其他朋友亦都飲過,話好好飲今日終於喺荔枝角分店試一試,依然都係有好多人排隊有好多唔同嘅選擇,仲有寫到明人氣熱賣1234天氣好熱所以我揀咗No4黑糖珍珠奶昔因為係外賣走,所以佢哋好貼心整埋一個handle位置黑糖珍珠奶昔:果然呢個黑糖珍珠係同其他店嘅唔太一樣,甜味會太假,聽聞是完全沒有添加劑及焦糖色素,而且珍珠咬口很QQ,據說黑糖珍珠淨係會擺放2小時,藉以保留新鮮度。鮮奶係採用明治鮮奶,好滑同好安全,飲得好放心
今日終於喺荔枝角分店試一試,依然都係有好多人排隊
有好多唔同嘅選擇,仲有寫到明人氣熱賣1234
天氣好熱所以我揀咗No4黑糖珍珠奶昔

因為係外賣走,所以佢哋好貼心整埋一個handle位置
鮮奶係採用明治鮮奶,好滑同好安全,飲得好放心
2019-07-28 259 views
黑糖珍珠鮮奶都興左好耐啦 但係喺香港真係好飲既 又keep到水準既真係冇幾間 李圓圓係我覺得最高質既 同淡水飲到既一樣 珍珠會keep住一輪輪煮熱確保係新鮮夠彈牙 奶味夠重 黑糖份量啱啱好唔會太甜🥇
黑糖珍珠鮮奶2.0
2019-07-08
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
黑糖珍珠鮮奶2.0
2019-07-27 179 views
今日熱辣辣就想係公司嗌杯珍珠奶茶飲下,醒起之前一直想試既李圓圓,而且附近開咗,因為呢間出名黑糖珍珠,而我又好中意,於是order咗杯黑糖珍珠鮮奶紅茶😋點咗半糖少冰。送黎既速度好快,就算少冰黎到都有少少冰既,所以唔會覺得融咗沖淡杯奶茶。黑糖珍珠味道濃郁,好香,珍珠唔會過硬,亦都無林咗,都幾q彈幾好咬口既👍🏽不過鮮奶紅茶就無乜特別,茶味好重,重得滯反而有少少澀味,鮮奶味無乜,甜度嗌咗半糖所以都岩岩好。不過整體就無乜特別😢
Delivery
2019-06-25 545 views
係附近做完運動,諗住去搭巴士但送左車尾!屋企人好鐘意飲珍珠奶茶,所以決定行過去買杯打包返屋企比屋企人飲!店舖裝修係開放企架,可以註到入面既人做緊咩,就眼睇,衛生情況良好珍珠鮮奶2.0 No.1 聽職員講係多鮮奶,係台灣既味道!之前一直飲開老X堂,但香港鋪最近既質素最近好點下跌,可以講佢好飲過老X堂!佢地既珍珠比較大粒,好q好好咬而黑糖就唔會好似老X堂咁掛係杯度,無左個好靚既紋路包裝算係幾台灣化,好特別!比用膠袋環保♻️價錢方面相對是中位偏高小小!細細杯$33期待下次試下 珍珠鮮奶紅茶No.3
係附近做完運動,諗住去搭巴士
但送左車尾!

珍珠鮮奶2.0 No.1

佢地既珍珠比較大粒,好q好好咬
而黑糖就唔會好似老X堂咁掛係杯度,無左個好靚既紋路

包裝算係幾台灣化,好特別!比用膠袋環保♻️

價錢方面相對是中位偏高小小!細細杯$33

期待下次試下 珍珠鮮奶紅茶No.3
珍珠鮮奶茶2.0
2019-06-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
珍珠鮮奶茶2.0
2019-06-19 283 views
台灣淡水人氣「珍珠達人」李圓圓,今日終於試到啦。珍珠果然名不虛傳,粒粒Q彈煙韌,加埋黑糖味道濃郁,唔會太甜。.黑糖珍珠鮮奶紅茶- $30現煮冬瓜茶-$20黑糖珍珠鮮奶-$30
黑糖珍珠鮮奶紅茶- $30

現煮冬瓜茶-$20

黑糖珍珠鮮奶-$30
2019-06-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
2019-06-18 241 views
早就聽聞李圓圓之大名,是日趁買一送一優惠終於一試!廚房現煮珍珠的觀感頗佳⋯黑糖的甜蜜味道飄滿小小的店舖。珍珠的確是暖且煙韌,牛乳亦用的是明治4.3,然而飲落卻不太驚喜?運用碎冰乃是點睛之筆,不過仍未突破黑糖珍奶的巔峰。尤其是飲左幾口奶味已經變得很淡。個人心目中ssp有幾間店舖可以勝過它⋯想必不會以原價購買。值得一讚的是店員服務態度很好,今日多人仍能在承諾的20分鐘內出餐。「完美比例」不會太甜,甜度是滿意的。
早就聽聞李圓圓之大名,是日趁買一送一優惠終於一試!