2018-03-28
夜晚9點幾去到,見到入面冇人諗住會唔會準備收工,點知老闆勁nice招呼我入去坐仲拿拿臨送上杯熱茶,係真係一杯熱茶!好似好耐冇飲過送既茶係有熱度!餐牌好簡單,食物款式唔算多,猶豫一陣食咩,老闆娘即刻介紹:牛腩酸筍粉好好食wor! 牛肚都好食呀,但唔知你食唔食酸筍wor! 素聞抵食又大碗,所以叫左碗牛肚酸筍粉,免得太多肉。多口問老闆一句:油菜有咩揀?老闆:生菜lor!但碗面入面有wor!你喜歡我送多兩條俾你,唔使嗌呀!呢啲真係小店先有既人情味👍🏻👍🏻👍🏻話口未完,碗面已送到,嘩👍🏻大碗到!真係好抵食,牛肚切得好薄又好多,豬骨湯底清清地但唔錯,食完唔口渴,米線略硬,但聽聞呢個係桂林米粉特色,所以整體感覺我覺得都可以接受!拿拿臨食,好怕阻人收鋪,但老闆娘好好叫我最緊要慢慢食佢地唔趕。坦白說,味道不至於一流,但價錢咁抵,有人情味,服務又窩心,我真係搵唔到理由唔再黎食!希望大家都一齊支持小店!
呢啲真係小店先有既人情味👍🏻👍🏻👍🏻
希望大家都一齊支持小店!