2023-05-05
今晚慶祝朋友加人工,揀左間野食睇落好吸引既餐廳慶祝😎見到門口有一部幾得意的清酒售賣機,就入左去試!1. 吞拿魚牛油果沙律配芥末醬 ($68)清新嘅沙律,配上芥末醬👍🏻吞拿魚好鮮味係一個好好既開胃前菜2. 木桶豆腐 ($78)用一個二人份量嘅細桶,裝有豆腐花。上菜既時候,職員細心介紹食法,有蔥、姜、香粉做配菜,可以隨自己口味調配。最後仲加上日本豉油,鹹淡相撞嘅感覺好味道。3. 串燒10串 (共$520)串燒每個類型我哋都揀咗一啲有牛肉,豚肉,海鮮和蔬菜。每一款我都覺得好味(大家可以睇圖😋)但如果真係要我揀幾款介紹俾大家,我會pick 以下三款。3.1 厚燒牛舌($78)我諗聽個名,都會覺得好食。而佢燒得好香口,薄薄一片一啖食晒,好易咬開,食完個口充滿油香!3.2 煙肉帆立貝($58)介紹呢一款嘅原因係佢配搭比較新穎。新配搭有時會出事,但呢款就唔會。因為有幾件嘅關係,我試過將煙肉同帶子一齊食和分開食一齊食,軟身帶子成為咸味煙肉既夾心,好得意;將佢兩樣分開食,你又會食咗兩種唔同嘅味道!3.3 原條日本茄子($68)燒後既茄子,上面加左木魚,比起其他店燒既更有心思。茄子係去咗皮,亦將茄子入面一
見到門口有一部幾得意的清酒售賣機,就入左去試!
1. 吞拿魚牛油果沙律配芥末醬 ($68)
清新嘅沙律,配上芥末醬👍🏻
吞拿魚好鮮味
係一個好好既開胃前菜
2. 木桶豆腐 ($78)
3. 串燒10串 (共$520)
串燒每個類型我哋都揀咗一啲
有牛肉,豚肉,海鮮和蔬菜。
3.1 厚燒牛舌($78)
3.2 煙肉帆立貝($58)
3.3 原條日本茄子($68)
燒後既茄子,上面加左木魚,比起其他店燒既更有心思。茄子係去咗皮,亦將茄子入面一條條絲分開咗,好易夾起!
4) 蒲燒原條鰻魚($268)
上碟嘅時候連埋炭爐上,鰻魚係啱啱燒好!細心地,廚師亦都幫我哋切好咗幾件,令到我哋一夾起就可以一啖食晒,提醒大家要趁熱食!
5)鵝肝燒飯團($98)燒三文魚飯團($42)
最後以飯團作結。兩隻之間,當然係推薦鵝肝燒飯團。縱然價錢貴一點,但係都覺得呢一個係出面較難食到。鵝肝燒完嘅香口,加上佢嘅油份軟身香味放落飯團上面,食落係一個好好嘅享受!
埋單$1100幾蚊,食左咁多野,覺得都幾唔錯。我同友人唔太飲得既關係,所以只係要左一杯啤酒。
但其實佢門口嗰部清酒機真係好正!有20款左右可以選擇,相信鍾意飲酒既朋友會好鍾意!同行友人加薪,有人請客!希望佢繼續步步高升!😂小編就繼續搵好西😂
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5
服務: 4.5/5
性價比: 4/5
View previous comments ()