小編第一次夜晚落老蘭😂就係約左朋友食哩間酒吧餐廳食✨見佢𝚍環境相好吸引好啱打卡😍我地假日𝟾:𝟶𝟶去到完全冇人,可以周圍打卡傾計😚用餐環境好舒服,係到左𝟷𝟷:𝟶𝟶左右先開始多人上黎飲酒🍸同埋值得一提係哩度既員工全部都好𝚗𝚒𝚌𝚎💕小編覺得安全過以往去過既酒吧餐廳好多🥰大家可以早𝚍去食嘢等夜𝚍再落去玩都得🤡🦀️蒜片欖油蟹肉扁麵$𝟷𝟸𝟾比想像中精緻好多✨好多蟹肉好足料🥰蒜片同橄欖油爆香簡直神來一筆🫶🏻好食~🥐牛角窩夫$𝟷𝟶𝟾冇諗到喺酒吧都可以食到咁高質嘅牛角窩夫✨媲美𝚌𝚊𝚏𝚎!仲要每件都大大嚿好酥脆😍配埋一球雪糕冰火二重奏,好推薦👍🏻👍🏻🍗炸雞腳筋$𝟾𝟾呢個係店員推薦我哋~真係冇推薦錯🥰第一次食呢樣嘢,好似食炸雞咁,不過嫩滑彈牙過普通炸雞✨配酒食一流!必嗌!🍹甜蜜百分百$𝟷𝟸𝟾V𝚘𝚍𝚔𝚊 𝙸 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙸 𝚁𝚊𝚜𝚙𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙸 𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝙸 𝙲𝚛𝚊𝚗𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢係小編好愛嘅配搭🥰果然冇嗌錯,成杯深粉紅,面頭仲有棉花糖裝飾,好少女心💕味道完全唔會藥水,有酒精味得來又幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑💕味道偏甜好啱女仔飲🍸熊仔糖燒酒$𝟷𝟸𝟾𝚂𝚑𝚘𝚌𝚑𝚞 𝙸 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜 𝙸 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙸 𝙼

🦀️蒜片欖油蟹肉扁麵$𝟷𝟸𝟾

🥐牛角窩夫$𝟷𝟶𝟾

🍗炸雞腳筋$𝟾𝟾

🍹甜蜜百分百$𝟷𝟸𝟾

🍸熊仔糖燒酒$𝟷𝟸𝟾
𝚂𝚑𝚘𝚌𝚑𝚞 𝙸 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜 𝙸 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙸 𝙼𝚒𝚗𝚝 𝙸 𝙶𝚞𝚖𝚖𝚢 𝙱𝚎𝚊𝚛
第一次見呢個口味🫣就嗌黎試吓,個造型好得意✨同埋面頭真係有熊仔軟糖🤣好啱呀杯嚟打卡,甜甜地幾好飲👍🏻

🍋𝙳𝚎v𝚒𝚕‘𝚜 𝚃𝚎𝚊檸檬茶啤酒
呢款係店家同本地品牌合作嘅酒✨小編本身就鍾意飲檸檬茶,覺得呢款好啱口味💕好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑既檸檬茶帶啲酒香👍🏻推薦!

2023-10-18 105 views
這是一次獨特的體驗,因為依餐係午餐,如果我無理解錯,從此依間舖都唔再開午市。不過正正因為無人,可以安靜咁享受一餐。因為前一晚賣晒某d食材,所以叫左以下食物。蒜片欖油蟹肉扁麵:這道蒜片欖油蟹肉扁麵上菜時給人留下了深刻的印象,乾冰製造出仙境一樣。味道方面,麵條煮得剛好彈牙,蟹肉雖然不算多,但蒜片的香氣與橄欖油的濃郁口感相融合,為整道菜增添了豐富的層次感。黑松露燴飯:這道黑松露燴飯上菜時再一次造出仙境。味道方面,黑松露的香氣突出,飯軟硬程度剛剛好,配上雜菌,口感味道都更好。炸雞腳筋:雞腳筋經過炸製後,外脆內嫩,口感十分好。它結合了酥脆的外殼和嫩滑的內部,十分適合做小食或伴酒。楊枝甘露:楊枝甘露味道一般,正常發揮,無太大驚喜。總括而言,以酒吧質素黎講,味道是超班的,但全人手製作,預左要等下,因為全場得我一枱都要等好一段時間食物才做好。
不過正正因為無人,可以安靜咁享受一餐。

因為前一晚賣晒某d食材,所以叫左以下食物。

蒜片欖油蟹肉扁麵:

黑松露燴飯:
這道黑松露燴飯上菜時再一次造出仙境。

炸雞腳筋:

楊枝甘露:
楊枝甘露味道一般,正常發揮,無太大驚喜。

蒜片欖油蟹肉扁麵
黑松露燴飯
楊枝甘露
炸雞腳筋
Lunch
2023-10-04 108 views
糖水添!!(好似有楊枝甘露)之後仲叫咗幾杯cocktail,嗰個熊仔糖同埋咖啡酒超好飲!(唔記得咗全名🤣)總括而言成間酒吧風格好適合成班人過黎chill,性價比都幾高同埋超多lengnui lengjai^^
[水七木巷]
一入到去已經覺得裝修好靚😛
香港八十年代風格街頭風格~超多打卡位🔥

夜晚放工同同事去左happy hour,叫左蟹肉扁麵同埋雞腳筋,價錢幾平,但係野食份量都超級足,食完幾飽
而見到其他野食都偏向港西fusion菜,仲有糖水添!!(好似有楊枝甘露)

(唔記得咗全名🤣)

同埋超多lengnui lengjai^^
  • 蟹肉扁麵同雞腳筋
2023-09-30 102 views
星期六晚落中環 本來都預咗周圍坐滿人 樓下啲bar都冇晒位 咁啱聽到前面有grp人話上七樓有新開酒吧所以跟埋上去🤣🤣出𨋢已經見到舖頭燈牌貼晒街招咁都幾有feel٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و舊嘅廣東歌一入去就就聽到了 燈光都係綠色粉色為主 眼睇到係好多deco lighting 感覺到場地真係有用心唸過 小似電影花樣年華or以前歌舞廳💃🏻又係有feel嘅!! 最fun係幅粗口牆 朋友笑到傻咗😂都影咗好多相 似以前九寨 行咗成個圈四圍打咗咭先肯坐低嗌嘢食 試咗waiter介紹嘅雞腳筋小食 雞皮香脆得嚟裏面真係有雞肉食🥹終於唔係平時啲麵粉加肥脂 食完會想再食咁 嘢飲最鍾意杯咖啡酒 餐牌寫話係燒酒做base 仲有落tiramisu 幾特別咁 飲落唔伏 有驚喜 有奶香又有酒味 好啱女仔^^大大杯幾好飲 夜啲仲jam咗人哋玩beerpong 成晚有好嘢食又玩得幾開心咁 應該會再上過去試啲package🫶🏻🫶🏻加油!
2023-09-21
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$150 (Last Night Supper)
  • 咖啡酒
  • 炸雞腳筋
2023-09-29 86 views
蟹肉意粉真係好好食,野飲好有特色,混合左好多港式元素係入面。上去時有Busking 睇,大部分都係舊年代廣東話歌,好有80年代氣氛,老細仲送左兩支檸檬茶Cocktail比我地!《水七木巷》服務非常周到同友善。我係咁問佢地野,因為佢地新開張😂服務員隨時樂意答我問題,同埋俾你啲建議。佢哋態度好專業同埋好有笑容。好難得係中環搵到一間咁親民既餐廳酒吧。特別嘅美食、享受寧靜嘅用餐環境,同埋感受溫馨嘅服務都令我覺得一個值得一試嘅餐廳。無論係同親朋好友一齊嚟,定係搞個浪漫約會,呢度都係一個理想嘅選擇。

蟹肉意粉
2023-09-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Dinner
蟹肉意粉
2023-09-12 138 views
恭喜新開張🙌🙌#夜蒲 #聚腳點 #好地方「水七木巷」@water7wood_hk📍地 點:蘭桂坊德己立街38-44號好利商業大廈7樓原全係被酒吧隱藏左既美食 🥳當然同朋友相聚嘅好地方👍👍‼️‼️大廚 有身材 又靚仔 🫶🤣🤩 #大圍打樁機快D 約埋班 Fds 去啦 ‼️ 🤩至於我叫咗咩‼️我係叫廚師發辦🤣🤣 我都吾記得叫咩名 有興趣去DM 睇睇 @water7wood_hk ,吾好錯過啦 ‼️仲有好多快閃優惠🤩🤩
恭喜新開張🙌🙌

快D 約埋班 Fds 去啦 ‼️

🤩至於我叫咗咩‼️
我係叫廚師發辦🤣🤣 我都吾記得叫咩名
有興趣去DM 睇睇 @water7wood_hk
,吾好錯過啦 ‼️仲有好多快閃優惠🤩🤩
2023-08-12
Dinner