2016-11-16 283 views
開頭見到幾大杯幾多料又幾平就買黎試,一飲就覺得好淡好淡好淡,再試下d芒果....爽口既?原來係哈蜜瓜,得面個4粒係芒果,d cream一舊舊禁.....小弟從未寫過食評,今次忍唔住要寫!
2016-11-16
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
2016-11-13 286 views
終於飲到呢杯超大芒果杯原本對佢好大期望,排哂長龍,最少等左我半個鐘... 平時我唔會等甘耐,不過見佢地小店經營,想支持下。不過味道就還可啦,芒果味唔甜唔濃,加左d cream都幾肥,食到上面果幾粒先食到真芒果味,有點失望!不過$35影相呃like都ok .
終於飲到呢杯超大芒果杯
原本對佢好大期望,排哂長龍,最少等左我半個鐘...

平時我唔會等甘耐,不過見佢地小店經營,想支持下。

不過$35影相呃like都ok .
2016-10-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
2016-11-08 245 views
一直想請娘親飲,今晚終於成功:盛惠35抵食夾大件,今次飲第二次,其實覺得一個人飲曬都難唔到我啦,芒果今日四方切細點,不過切得幾厚肉,上面沙冰,中間忌廉,底係唔甜既大芒果汁,解渴不錯。食後感:匙失色,唔夠食力,軟皮蛇咁。
一直想請娘親飲,今晚終於成功:
盛惠35

食後感:匙失色,唔夠食力,軟皮蛇咁。
Last Night Supper
2016-10-30 319 views
平時經過想試一直無機會,今晚終於有。。。大杯芒35價錢好平,內地講梗既係29人仔,一路不想食cream所以無決心買下,是夜幸好有人幫手食。面層四塊薄切芒幾甜,有層芒果沙冰亦無甜到假,中間既忌廉亦唔算多,cream下仲有芒果粒,果汁無加太多糖,整體唔錯夠大杯,兩個人好快可ko,唔會太濟,原來好易就清到。食後感:先前多人時要等兩小時就不值,現在無乜人,等十五分鐘都有就可一試,而且平過許乜乜太多,抵,有下次。
平時經過想試一直無機會,今晚終於有。。。
大杯芒35
2016-10-25 494 views
睇雜誌話大大杯芒果冰, 排隊排左半個鐘之後, 係就係好大杯, 但其實唔係沙冰, 根本就係許留山既芒椰奶西會先一次過收哂廿幾人既錢, 然後要慢慢等出, 出哂之後先會再收下一輪order芒果汁好稀, 溝左好多水雜誌話選用泰國芒果, 根本唔係個回事, 用既係大陸芒果, 一箱箱擺係門口不過芒果食落其實都ok既但咁既質素既芒果汁溝水,我唔會再幫襯

芒果汁好稀, 溝左好多水

不過芒果食落其實都ok既

但咁既質素既芒果汁溝水,我唔會再幫襯
2016-10-23 273 views
最近受到新假期雜誌熱捧下試左超大芒果杯佢野飲選擇唔多大部分人都係慕超大杯而嚟一嚟到已經好多人等十幾杯度啦佢好得意,一係整好多杯,叫好多籌一係等好耐因為我走cream既緣故佢話杯頂上既芒果沉哂落杯底飲落好淡!!本來好似有冰都無既$35飲一杯溝左大量水既芒果汁唔抵呀唔會有第二次
最近受到新假期雜誌熱捧下
試左超大芒果杯
佢野飲選擇唔多
大部分人都係慕超大杯而嚟
一嚟到已經好多人
等十幾杯度啦
佢好得意,一係整好多杯,叫好多籌
一係等好耐
因為我走cream既緣故
佢話杯頂上既芒果沉哂落杯底
飲落好淡!!
本來好似有冰都無既
$35飲一杯溝左大量水既芒果汁唔抵呀
唔會有第二次
2016-10-18 356 views
滿心歡喜,專登搭車落去諗住試下,$35買完先話比我知冇沙冰😤😤,冇沙冰又唔講,仲話已經多左芒果,但個份量好似比人偷飲完咁😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤
2016-10-16 294 views
傳說中的泰芒了,等咗四十分鐘先有,好重手,其實$35咁大杯,唔算貴,仲重過一盒一公升豆漿,唔算太甜,芒果分量再多小小會好啲,略嫌佢有啲蛋糕面嗰種結實的忌廉(我最憎忌廉蛋糕)如果係凍咖啡上那種我會更愛,總結都有7分,但若要排隊先有得飲,我一定唔會排😬😬
2016-10-16
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
Other
2016-10-15 278 views
其實我冇幫襯,因為店員明明見到十幾廿人喺出面都毫無反應,只係喺度唔知整啲乜,一句招呼或者眼神示意都冇。齋排隊(隊頭)排咗廿分鐘後走咗。可憐其他買咗飛但又冇人理嘅人,好似等咗成世。
2016-10-15
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Other
今日去一試鼎鼎大名的泰芒了,要等大約三十分鐘,但換來的卻只有無限的失望。芒果汁夾雜大量水份,淡而無味,最有味道的並不是果肉,反而是忌廉,果肉的味道尚可,不過可能是品種問題,並不鮮甜,不值$35
TakeAway
2016-09-30 443 views
早排係fb見過介紹,見$35大大杯又有芒果肉又沙冰咁,已經想試,可惜去到未開門。今日經過順便買黎試下,可惜名過於實⋯⋯好甜,明顯會飲得出溝過水⋯⋯不可一不可再。
2016-09-29
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2016-09-29 364 views
身為芒果情迷的我一知道有泰芒了的存在已經好想試!但太子不是常常來,唯有揾準機會,今晚去食魂燒,泰芒了就在它附近。去到門口有些人排隊但不算很多人~飮品主要以芒果為主,叫了一杯芒果杯大號~芒果肉不是十分香甜~而芒果汁清甜偏淡~不如許留山的有果香,以主打芒果的店鋪來說,未見特出~
2016-09-28
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
2016-09-25 310 views
香港人影真識'搵食'😂搵食嘅意思係搵好嘢食呀☺️皆因呢間野開左冇耐,黎到個時已經大排長龍!大約等左半個鐘先有🤔芒果杯份量真系好大💛size 大約有兩個手掌咁高,三十五蚊黎講都真系斷抵嫁😉兩個人share飲都得!最底層係芒果汁,吾會太甜太假,無落糖水,幾天然😀有芒果沙冰,芒味好濃不過就吾算好多,仲有忌廉~黑仔王我黎到,小店因為芒果未熟關係,用左哈密瓜代替面頭嘅芒果😮講真有啲美中不足🙄感覺上吾夠'泰芒了'🙈不過好彩哈蜜瓜都算甜同大舊,頂住當先🙂

TakeAway
2016-09-24 266 views
暑假果陣去雲南見到"泰芒了",見到咁大杯都只係$35就即刻去試當時試完覺得好抵!!!好重芒果味,而且芒果仲夠哂甜之後返到香港,知道會係太子開業好開心,覺得一定要再試不過試完之後十分失望根本係溝水無芒果味,而d芒果粒仲好酸杯野飲唔掂都算,服務態度先係重點! 十分差!!!!!!!!!!!店員明明講等半個鐘,但有人等左足足兩個鐘,我地都等左個半鐘! 而店員只係識不停話d野飲全部新鮮即刻整所以先咁慢,一句道歉既說話都無......簡直係浪費時間浪費金錢!!!! 唔會再去!!!

當時試完覺得好抵!!!好重芒果味,而且芒果仲夠哂甜

之後返到香港,知道會係太子開業好開心,覺得一定要再試

不過試完之後十分失望
根本係溝水無芒果味,而d芒果粒仲好酸

一句道歉既說話都無......

簡直係浪費時間浪費金錢!!!! 唔會再去!!!
2016-09-10
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
2016-09-17 404 views
滿心歡喜諗住有正野啦~新店開張,排曬長龍。買左35蚊特大芒果杯同埋芒果仙草,諗住大大杯,仲衰過葵涌廣場d鮮榨果汁,一飲,水甘希。好似超級市場濃縮果汁溝出黎果d。
。好似超級市場濃縮果汁溝出黎果d。