2019-07-14 767 views
店內環境整潔, 無得挨住背部的圓凳比較多。等一會, 店員送上每人一碗例湯。菜牌上有濃姐招牌滾湯:芥菜鹹蛋肉片湯~湯中多菜,放芥菜的比例多👍有瘦肉片、含鈣質豐富的豆腐 、鹹蛋加添滋味, 湯含油量少,吃到簡簡單單原味口感👍調味不太重口味的家常菜👍 食後不覺得口乾,份量十足。煎封黃立倉~煎至兩邊魚皮微微焦脆,再灑上爆香的蔥花,美味! 加$2熱奶茶👍👍 好好飲加$2熱檸茶街坊價錢, 十分大眾化濃姐招牌滾湯, 一炮而紅(泡飯)精選小菜鮮味河.海鮮特式炒飯中西碟頭飯。中式扒餐

店內環境整潔, 無得挨住背部的圓凳比較多。

等一會, 店員送上每人一碗例湯。

菜牌上有濃姐招牌滾湯:
芥菜鹹蛋肉片湯~

煎封黃立倉~

煎至兩邊魚皮微微焦脆,再灑上爆香的蔥花,美味!

加$2
熱奶茶👍👍 好好飲
加$2
熱檸茶

街坊價錢, 十分大眾化

濃姐招牌滾湯, 一炮而紅(泡飯)

精選小菜

鮮味河.海鮮

特式炒飯

中西碟頭飯。中式扒餐

2019-07-13
Type of Meal
Dinner
2019-04-25 607 views
呢間新蒲崗小店,大約6點左右,已經好多人黎食晚餐。佢全日都有麵餐可以食,價錢都幾相宜,大部分餐都係 $30 左右。今日6點前到,可以用下午茶餐優惠叫個麵餐,仲要有辛辣麵可以選擇,只係加 $2,真係少有!辛辣麵真係煮得好「淋」,唔似一般茶餐廳放落水浸兩浸麵都未煮熟就收工。但整個環境睇落就麻麻地,食個麵大約二十分鐘,有個呀姐不斷處理冷氣機滴水問題,仲要唔係間中幾滴,係好似落雨咁⋯⋯然後到埋單時更有趣,收銀用 honest system 問你食左乜野,然後就叫你比幾多錢。不過大家小店街坊,講個信字,大家都無走數!
呢間新蒲崗小店,大約6點左右,已經好多人黎食晚餐。

2019-04-24
$37 (Tea)
2019-01-28 553 views
這間是我早餐必到的茶餐廳,27元有個早餐, 兩餸麵可選擇 福麵或出前一丁麵或其他, 一般茶餐廳需要另加錢但這裏不用, 但也有其他麵餐,是有餐包的餐,但轉出前一丁或福麵都要另加錢, 只有27蚊這個兩餸麵餐, 包一杯熱飲褔面和出前一丁麵都不用另加錢, 你可以落餐前 同佢講自己落味粉, 麵會和味粉跟在一起送到,還有個ok餐是這裏多人點的餐 ,ok餐內有五香肉丁麵雙蛋雙腸 牛油包, 茶餐廳的午餐和晚餐也味道也可以 我點了個魚香茄子飯味道冇問題茄子,38元一個午餐
2019-01-25
2019-01-25 361 views
濃姐菜牌乜嘢都有,有湯飯,有泡飯,有冬蔭功湯底嘅麵,又有蒸魚套餐同煲。至於價錢真係幾抵,$38一碟飯都有,所以店內都有D街坊。係唔知食乜嘅情況吓咪試吓。一坐低,一人一碗例湯,都幾大碗,味道都幾好又有料。叫了碟技竹羊腩飯及勝瓜咸蛋肉片飯。碟羊腩同期望有差距,羊腩少,口感一般,同埋係腐竹,唔係技竹,呢碟嘢$57。不值。再嚟碗湯飯。碗湯無之前碗例湯好飲,好淡,咸蛋同肉片唔出味。飯後感:唔係真係抵同冇味!
2019-01-22
Delivery
$54 (Dinner)
2019-01-03 320 views
佢呢度個位置係喺新蒲崗越秀廣場隔離 朝頭早8點15分左右 要泊咪錶位應該都搵到嘅。 佢嘅唔好處係自己個洗手間喺外面 仲要好逼 所以如果需要去洗手嘅就要去隔離公園嘅公廁。 另外呢佢啲玻璃 窗門 有窿位 外面的人食煙啲煙入嚟 所以唔好咁 坐得近窗口。 佢啲早餐係抵食嘅 30蚊個另外加三蚊凍飲, 腸蛋係兩條腸加兩隻蛋 火腿蛋又係兩塊火腿加兩隻蛋,,,, 份量無敵。 佢啲麵同米粉個湯都好清, 個凍奶茶沖得好正 滿分。 我幾鍾意食佢嗰個叉燒麵早餐 啲叉燒都算係份量多。
2019-01-03
Type of Meal