2014-07-14
「燒烤屋」左邊店係串燒,右邊係整Crepe的"Crepe House"這間我閒時也會幫櫬的,今天和朋友分別叫咗「芒果派對」和「香蕉朱古力」。這個Crepe法式簿餅(可麗餅),比一般pancake簿身、面積較大。味道有甜亦又有鹹,隨個人喜好!這間個Crepe皮係比較軟身的。因即叫即整的,須耐心等待。員工都好熟手,係圓型煎pan放蛋漿煎好後,再放上配料,捲起!好快有得食!「芒果派對$28」蛋味好香!cream軟滑又不太甜但略嫌cream有少少溶 (T_T) (見到佢支cream差不多用到尾關係不夠涷)!配芒果饀好味!(芒果亦好甜)食完一個都好飽!「香蕉朱古力$24」香蕉都幾多,其實本身香蕉配合朱古力醬,味道上係吾錯的!因Crepe外皮溫度頗高,包係𥚃面朱古力醬和cream溶化得快。E個因有香蕉感覺重飽一些。總括而言:整體味道都唔錯!
「芒果派對$28」蛋味好香!cream軟滑又不太甜但略嫌cream有少少溶 (T_T) (見到佢支cream差不多用到尾關係不夠涷)!配芒果饀好味!(芒果亦好甜)食完一個都好飽! 「香蕉朱古力$24」香蕉都幾多,其實本身香蕉配合朱古力醬,味道上係吾錯的!因Crepe外皮溫度頗高,包係𥚃面朱古力醬和cream溶化得快。E個因有香蕉感覺重飽一些。
總括而言:整體味道都唔錯!