2021-01-19 311 views
最好食嘅係碗仔翅 佢杰身但唔漿口,好足料,食到唔少雲耳,冬菇,雞絲,粉絲,粉絲似係素翅,粗幼不一,頭尾都係尖嘅,又有咬口,唔係平時腍啤啤嘅劣質粉絲,食得出嘅真材實料#燒賣魚蛋雙併加沙嗲汁個#燒賣 俾沙嗲汁ruin咗,對唔住燒賣但係都食得出皮薄餡靚,個餡唔粉,有自己嘅豬肉香味,正魚蛋白魚蛋,彈牙,有魚味,唔腥沙嗲汁有啲凍,好夠味,同搶味,有花生粒,唔辣味道: 9/10味精: 6/10價錢: 6/10環境: 0/10服務: 8/10#vinainmongkok #vinafood #thequeenofsiumei #siumei #fishball #sataysauce #fauxsharkfinssoup #hotdog #hongkongstyle #hongkongsnack #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4likes
最好食嘅係碗仔翅

但係都食得出皮薄餡靚,個餡唔粉,有自己嘅豬肉香味,正

魚蛋白魚蛋,彈牙,有魚味,唔腥

沙嗲汁有啲凍,好夠味,同搶味,有花生粒,唔辣

味道: 9/10
味精: 6/10
價錢: 6/10
環境: 0/10
服務: 8/10

• 碗仔翅
2021-01-03 355 views
孖寶可以試晒白魚蛋同燒賣($20/各6粒)沙嗲汁妹話燒賣比酒樓果d好食,白魚蛋彈牙。沙嗲汁花生粒唔少,算有誠意。我就覺得質素不俗,但性價比同味道都冇乜驚喜。仲有好多野可以試。
孖寶可以試晒白魚蛋同燒賣($20/各6粒)沙嗲汁
仲有好多野可以試。

第一次食元朗燒賣,上網搶到一個 芫茜燒賣,順便買豬肉燒賣試下。本來好期待,但係食完有啲失望 。因為食落完全冇芫茜味 ,少少都無,同埋見到得好少芫茜。 雖然佢因為門市太多人拎貨,安排送貨呢樣嘢幾好。 師傅嚟之前一個鐘有打電話 , 時間我返去拎,服務值得一讚。 但係粒燒賣太粉 ,同唔彈牙 ,有待改善 😅另外仲食咗冬菇豬肉燒賣, 豬肉燒賣好味啲 ,不過口感都普通 。 一啲都唔彈牙, 冬菇味普通啦冇話好香。不過兩個燒賣都唔係話難食嘅, 只不過係個芫茜味期望太高掛。 同埋呢個價錢又唔可以話要求啲乜。 豬肉燒賣兩蚊多啲一粒 芫茜燒賣一蚊有兩粒 呢個價錢係咁㗎啦
本來好期待,但係食完有啲失望 。
因為食落完全冇芫茜味 ,少少都無,同埋見到得好少芫茜。
但係粒燒賣太粉 ,同唔彈牙 ,有待改善 😅

2020-12-12 405 views
先評燒賣,我覺得佢嘅質感係介乎酒樓燒賣同魚肉燒賣之間。豬肉味濃,一啖一粒好滿足。我叫咗少辣,如果配正常辣應該更惹味。然後有咖喱五寶,我選咗沙嗲汁。個汁好香濃,五寶出咗少少水但都冇話溝到好淡。魷魚唔夠入味、蘿蔔唔多夠腍甜。其餘牛栢葉、豬皮、白魚蛋都係好味嘅。白魚蛋係自家製,彈牙得自然唔會太假太味精。最後碗仔翅,我鍾意個味道同濃稠度剛剛好,配料又切得夠幼細!有時太多配料、打芡太杰都會大打折扣。幾多人幫襯,兩個職員做到踢哂腳。佢知我等咗好耐,講咗聲唔好意思,加分👍🏼

2020-12-11
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
燒賣誘惑真係忍吾住😆香菇豬肉燒賣!係香菇豬肉燒賣!街邊通常都係魚肉,或者淨豬肉,黃埔有檔係牛肉,但香菇豬肉燒賣好少有😌買左個孖寶($20/12粒,有白魚蛋+燒賣)有3款醬揀(香辣/咖哩/沙嗲),皆因本人好鍾意辣,所以要左香辣,香辣係佢地自家秘製既辣椒油,辣得幾過癮,鍾意辣既朋友仔可以試試,不過如果d豬肉可以肥番少少,多番啲豬油味仲正!不過各人有各人口味,少肥就健康d😆
燒賣誘惑真係忍吾住😆

2020-11-17 444 views
窮遊掃街關注組-全港最黃既燒賣好多朋友推介呢間比我 即刻去試試佢地fb平時都有表態 罷工 登報等等呢間$12 5粒燒賣 望落小貴但如果細心望 叫孖寶 $20有12粒性價比番哂黎😃👍🏻店舖環境好乾淨😋主打香菇豬肉燒賣 比較小見.都幾多人排隊 要等5分鐘 新鮮出爐.👍🏻質素唔錯 咬開有粒粒菇肉 重菇味 ‼️係重點🤔但鍾意軟熟魚肉燒賣既我 覺得口感相對鬆散有3隻汁 辣汁 沙嗲 咖喱 (我試咗咖喱 加沙嗲 )係幾正既 沙嗲味比咖喱味重 幾香口 有啲花生粒👍🏻魚蛋用白魚蛋 夠彈牙 有魚味整體好評.⭐️招牌香菇豬肉燒賣味道:4/5 重菇味 有菇粒口感:3/5 我鍾意魚肉燒賣多啲醬汁:4/5價錢:3.5/5 $20 12粒. ⭐️白魚蛋味道:4/5 多魚味口感:4.5/5 夠彈牙醬汁:4/5價錢:3.5/5 $20 12粒.#燒賣皇后(旺角店) (旺角)地址:旺角花園街2-16號好景商業中心地鋪22號舖
窮遊掃街關注組-全港最黃既燒賣
👍🏻店舖環境好乾淨😋主打香菇豬肉燒賣 比較小見
都幾多人排隊 要等5分鐘 新鮮出爐
👍🏻質素唔錯 咬開有粒粒菇肉 重菇味 ‼️係重點
🤔但鍾意軟熟魚肉燒賣既我 覺得口感相對鬆散
有3隻汁 辣汁 沙嗲 咖喱 (我試咗咖喱 加沙嗲 )
係幾正既 沙嗲味比咖喱味重 幾香口 有啲花生粒
味道:4/5 多魚味
口感:4.5/5 夠彈牙
醬汁:4/5
價錢:3.5/5 $20 12粒
#燒賣皇后(旺角店) (旺角)
地址:旺角花園街2-16號好景商業中心地鋪22號舖