2023-09-02 599 views
一間設在屋村商場,唔起眼的角落隱世小店,地方不大,只可同時容納十五六人,但食物食材可見老闆用心,中級價錢,但高級口感美食,好似蒜香一字骨,泰式燒豬頸肉都系必食!
德國鹹豬手
燒豬頸肉
籠仔焗土魷肉餅飯
2023-09-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
德國鹹豬手
燒豬頸肉
籠仔焗土魷肉餅飯
  • 泰式燒豬頸肉
2023-06-16 463 views
換左啲廚師後幫襯,中式午餐都唔錯,問左樓面可訂小菜,岀黎效果幾好!六樣小菜價錢中肯啦,但分量10個人食都有剩,味道都好!美中不足要帶自己廚具盛載,間小店全店都得外賣用具!
六樣小菜價錢中肯啦,但分量10個人食都有剩,味道都好!
美中不足要帶自己廚具盛載,間小店全店都得外賣用具!
2023-06-14
TakeAway
Type of Meal
Lunch
2022-08-27 761 views
今年年初屋企樓下商場一間小店轉左手,開左哩間「牛角仔冰室」。一直都好想試下佢既早餐,因為佢既早餐價錢比商場另一間茶記,甚至係出面其他茶記都仲要貴。今朝終於落左去試佢既早餐,我揀左向住商場入面既吧檯位坐低,一坐低即刻聞到好濃烈既油煙味,而坐我隔離既食客就係食緊炸魚柳😓(因為舖位細同位置問題,好難做到好勁既抽風,所以上一手都唔會賣炸野)至於坐位方面就比較逼夾,可能因為另一邊有落地玻璃吧檯位望住條街,所以有人應為係文青風🤣但係對著裙既女食客就唔係咁方便😓因為一早已經諗好,所以好快叫左佢最貴既沙嗲牛肉麵早餐($38)、改蒜蓉厚多(+$1)、改凍檸茶(+$2)好快啲早餐都到齊,首先試佢既沙嗲牛肉麵,麵係茶記普遍用既大光麵或者同類即食麵,所以冇乜特別。牛肉份量多,但沙嗲醬溶晒落麵湯之後牛肉就變得好咸😖(食完1個鐘個口都仲係好咸😫)另外可能因為牛肉太咸,令到麵湯顯得好淡。蒜蓉厚多方面,係冇飛邊既三角厚多,有搽蒜蓉同margarine烘果邊有少少脆口,但另一邊冇烘既依然係方飽質地軟腍腍,令口感變得麻麻。至於火腿煎蛋就煎得比較油淋淋,成塊火腿立立令😅最正常既係杯凍檸茶,始終冇錯order已經好好(唔少茶

好快啲早餐都到齊,首先試佢既沙嗲牛肉麵,麵係茶記普遍用既大光麵或者同類即食麵,所以冇乜特別。牛肉份量多,但沙嗲醬溶晒落麵湯之後牛肉就變得好咸😖(食完1個鐘個口都仲係好咸😫)另外可能因為牛肉太咸,令到麵湯顯得好淡。蒜蓉厚多方面,係冇飛邊既三角厚多,有搽蒜蓉同margarine烘果邊有少少脆口,但另一邊冇烘既依然係方飽質地軟腍腍,令口感變得麻麻。至於火腿煎蛋就煎得比較油淋淋,成塊火腿立立令😅最正常既係杯凍檸茶,始終冇錯order已經好好(唔少茶記既偶發性通病😅)
沙嗲牛肉麵早餐

另外佢門口棟左個易拉架,標榜自己係國際及大灣區金茶王大賽2021(港式奶茶)金茶王,但因為我係乳糖不耐症患者😅所以試唔到佢既奶茶🙈

特別要講一講,佢既餐具除左筷子、匙羹同大碟之外全部都係用即棄餐具(膠杯、膠兜、紙碟)😟當然用即棄餐具係好方便,又可以請少個洗碗,但係真係極唔環保👊🏻👎🏻

總結今次試過佢既早餐之後,價錢同質素唔係太相乎(其實佢既午餐價錢都應該係全區之冠),所以都應該唔會再試
午餐Menu
2022-08-27
$41 (Breakfast)
2022-06-28 475 views
屋企樓下開咗間新餐廳 行過就諗住入去試下食物質素高 餐廳裝修走文青風格好開心 喺屋企樓下都搵到咁好食嘅餐廳叫咗個蛋包飯 坐得都幾闊落高質茶餐廳 主要做街坊生意 職員服務態度都算幾好熱情招呼 落單之後 上菜的速度算快 唔使等得太耐 真心推介 係好嘢嚟㗎
屋企樓下開咗間新餐廳 行過就諗住入去試下
食物質素高 餐廳裝修走文青風格