2018-07-25 417 views
假期去醫肚,揀個早午餐都適合的常餐是常識吧以為常餐好普通,誰不知食到好滿足已經留意到這店的餐牌一路有改變😍而且款式多,午餐天天都有驚喜,只可惜平日少機會去光顧支持,請繼續努力💪💪天天有進步😝😘
假期去醫肚,揀個早午餐都適合的常餐是常識吧

以為常餐好普通,誰不知食到好滿足

已經留意到這店的餐牌一路有改變😍
常餐“黑松露忌廉豬扒螺絲粉”
2018-07-22
$36 (Lunch)
常餐“黑松露忌廉豬扒螺絲粉”
一到假日都會陪爸爸去街市熟食檔3樓 食個ʟᴜɴᴄʜ發記既餐牌每日都不同👍🏼今日見到有得食卡邦尼忌廉年糕,唔只得韓國餐廳先有🤣 作忌廉+芝士控🧀既我梗係要試下啦🤤卡邦尼忌廉火腿芝士流心年糕 $37▪︎貌相都已經好靚,都吸引到我相機食先📷▪︎卡邦尼忌廉味好濃🤩 好ⓒⓇⓔⒶⓜⓎ🤤▪︎年糕並不是平時食既韓式年糕,呢個口感係軟軟的,重點係咬落去入面係cheese呀🧀😍 ▪︎仲放左d菜,紅蘿蔔絲同菇
一到假日都會陪爸爸去街市熟食檔3樓 食個ʟᴜɴᴄʜ

發記既餐牌每日都不同👍🏼

今日見到有得食卡邦尼忌廉年糕,唔只得韓國餐廳先有🤣
作忌廉+芝士控🧀既我梗係要試下啦🤤

卡邦尼忌廉火腿芝士流心年糕 $37
▪︎貌相都已經好靚,都吸引到我相機食先📷
▪︎卡邦尼忌廉味好濃🤩 好ⓒⓇⓔⒶⓜⓎ🤤
▪︎仲放左d菜,紅蘿蔔絲同菇

邦尼忌廉火腿芝士流心年糕
2018-02-03
邦尼忌廉火腿芝士流心年糕
2016-03-06 839 views
今日同老闆同事3人再拜訪發記。又係熱檸蜜,5駛加錢嘅幸福。老闆叫左個炒飯。炒得好香好有穫氣。加埋啲菜絲菜粒。肉丁同午餐肉帶到個飯好有肉香。又染埋色! 每啖都爽脆,軟口肉質,加靚飯粒什錦烏冬好油,而且啲烏冬好碎,個什錦胖左洋葱片,葱絲,芽菜火腿片,蝦仁,啲餸同烏冬好入味,夠咸好鮮,唯獨是太油要扣分。至於另個,肉片炒米,米粉乾身入味兼好香,加埋青葱同芽菜,帶點蔬菜得黎又爽口,肉片就略微煮久了,應該生一點
今日同老闆同事3人再拜訪發記。
又係熱檸蜜,5駛加錢嘅幸福。
肉丁午餐肉炒飯
什錦烏冬好油,而且啲烏冬好碎,
什錦炒烏冬
牛肉炒米粉
2016-03-04
$33 (Lunch)
肉丁午餐肉炒飯
什錦炒烏冬
牛肉炒米粉
  • 午餐肉丁炒飯
2016-02-26 455 views
今日少可地跟同事出去食飯,事關今晚仲要練歌,5食中間個餐會死跟佢地去左街市間發記,我好似第1次知發記除左粥麵仲有炒粉類,見到是日餐單竟然有個炒瀨粉,緊係叫黎試下喇碟粉好似韓式炒粉絲,其實佢地嘅都質係幾似嘅,大家都係透明都係粗身圓條,瀨粉吸哂d豉油之後染成啡色,但又5係好咸,不過都幾油下,算啦廚房佬多數大大口油咁炒!叉燒無切成絲,一舊舊咁撈入去炒夠哂火侯!味道方面呢 個麵條乾身得黎5會好淋,仲有少許彈牙,無左瀨粉滑得滯既感覺,筷子夾得起,又好味,5係5滑只係5"線"水,加埋肥瘦看得見的叉燒,肉味香濃,燒得5錯,咸味叉燒帶動了整碟粉嘅香氣味!師傅好手勢!加埋熬檸蜜5駛加錢檸檬夠新鮮~
今日少可地跟同事出去食飯,
事關今晚仲要練歌,5食中間個餐會死

跟佢地去左街市間發記,
我好似第1次知發記除左粥麵仲有炒粉類,
見到是日餐單竟然有個炒瀨粉,緊係叫黎試下喇

瀨粉吸哂d豉油之後染成啡色,但又5係好咸,不過都幾油下,
算啦廚房佬多數大大口油咁炒!
叉燒無切成絲,一舊舊咁撈入去炒

夠哂火侯!

肉味香濃,燒得5錯,咸味叉燒帶動了整碟粉嘅香氣味!
師傅好手勢!
叉燒炒瀨粉
加埋熬檸蜜5駛加錢檸檬夠新鮮~
2016-02-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$33 (Lunch)
叉燒炒瀨粉